Karaağaç Meclisi’nin ikinci oturumu tamamlandı

Karaağaç Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısı önceki gün Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. İlk oturumda komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü ikinci oturumda 3 madde görüşülerek karara bağlandı.

Karaağaç Meclisi’nin ikinci oturumu tamamlandı
16 Ağustos 2013 Cuma 07:48


İKİNCİ OTURUM ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILDI
Karaağaç Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel Başkanlığı’nda yapıldı. Saat 10.00’da başlayan toplantıya mazeret bildiren Meclis Üyesi Ahmet Aşar’ın dışında tüm Meclis Üyeleri eksiksiz katıldı. İlk oturumda komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü toplantıda ilk olarak imar komisyonuna havale edilen köy içi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notu revizyonu görüşmeye alındı.
PLAN NOTU REVİZYONU EYLÜL AYINDA YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK
İmar Komisyonu raporuna göre, Fen İşleri Müdürlüğü’nün 29.04.2013 tarihli plan notu teklifi komisyonunca görüşülerek, beldenin gelişmesi bireysel yapılaşmadan ziyade büyük parsellerde toplu ve düzenli yapılaşmayı teşvik amacıyla hali hazırda E:1.20 maxh: 12,50m. yapılaşmaya açık alanlarda uygulanan şartın K+T lejantlı yerlerde de uygulanması gerektiği kararına varılarak plan notu komisyonca oy çokluğuyla uygun bulunmadığı ifade edildi. Yapılan görüşmelerin ardından plan notu revizyon konusunun Eylül ayı Meclis toplantısına alınması yönünde görüş çıktı. Yapılan oylamanın ardından plan notu revizyon görüşmesinin Eylül ayı Meclisine alınması Yılmaz Mert, Sait Torun, Ercan Çelik ve Ensar Şimşek’in ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edilerek Eylül ayı Meclis toplantısına eklenmesi kararlaştırıldı.
KOMİSYON KARARI MECLİSTEN DE GEÇTİ
İkinci gündem maddesinde ise Karaağaç Belediyesi’nin İtfaiye Yönergesi’nin görüşülmesine geçildi. Plan ve Bütçe Komisyon kararına göre; Karaağaç İtfaiye Biriminin 14.06.2013 tarihli kurtarma eğitimi itfaiye yönergesinin yürürlükten kaldırılması ve itfaiye yönergesinin yürürlüğe konulması, 22.02.207 tarih ve 26442 sayılı resmi gazetede yayınlanan norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmeliğin esasları çerçevesinde Belediye Meclis kararına sunulmasına oy birliğiyle komisyonca karar verildiği belirtildi. Yapılan bilgilendirmelerin ardından komisyon kararı Meclis tarafından oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.
YARDIM DİLEKÇESİ OY BİRLİĞİYLE KARARA BAĞLANDI
Üçüncü ve son gündem maddesinde ise yardım talepleri görüşüldü. Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen yardım dilekçesinde, 22.07.2013 tarihli Cansu Tıltak’ın vermiş olduğu dilekçenin komisyonca incelendiği ve Merhum Rıza Tıltak’ın eşi ve kızının mağduriyetinin giderilmesi ve maaş bağlanıncaya kadar mağdur olmamaları ve kira, okul giderleri için 5 bin TL verilmesi komisyonca uygun görüldüğü ifade edildi. Plan ve Bütçe Komisyon raporuna göre Meclis Üyeleri de kararı oy birliğiyle kabul ederek karara bağladılar. 3 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Karaağaç Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu da tamamlanmış oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.