Kasım Ayı Kapaklı Belediye Meclis Toplantıları tamamlandı

Kapaklı Belediye Meclisi 2021 yılı Kasım ayı olağan toplantısı Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde Kapaklı Belediye Başkanvekili Ziya Arslan başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumla tamamlandı. İkinci oturumda komisyonlara havale edilen konular görüşülerek karara bağlandı.

Kasım Ayı Kapaklı Belediye Meclis Toplantıları tamamlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Kasım 2021 Cumartesi 11:38

ÇOCUK AKADEMİSİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ’NE ZÜBEYDE HANIM İSMİ VERİLDİ

Yoklamanın ardından İmar Komisyonu raporlarının okunmasıyla ikinci oturum başladı. Zübeyde Hanım isminin park alanına verilmesi konusu komisyonca incelenerek;  Zübeyde Hanım isminin İsmetpaşa Mahallesi 389 ada 2 parselde yapımı devam eden Çocuk Akademisi ve Gündüz Bakımevi’ne verilmesi oy birliğiyle karar verildi. Komisyon kararı mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Mimar Sinan Mahallesi Mühendis Sokak yanında bulunan park alanına Şah Baba isminin verilmesi konusunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

İkinci oturum, Çetinkaya isminin Pınarça Mahallesi 213 ada 5 parseli cephe alan isimsiz sokağa verilmesi talebinin görüşülmesiyle devam etti. Pınarça Mahallesi’nde mekânsal adres kayıt sistemi çalışmalarının devam etmesinden dolayı konunun İmar Müdürlüğü’nün çalışmalarına dahil edilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan trafo alanları 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı hakkındaki gündem maddesinin daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine yönelik oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Karaağaç eski muhtarı Kerim Demir’in oğlu, ilçemiz sakinlerinden ve iş insanlarından Ufuk Demir’in isminin Karaağaç Mahallesi’nde isimsiz bir sokağa verilmesi konusunda komisyon çalışmalarının devam etmesine yönelik oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

1 Kasım 2021 tarihinde hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Mehmet Er’in isminin Pınarça Mahallesi’nde isimsiz bir sokağa verilmesi talebini içeren İmar Komisyonu raporunun okunmasıyla toplantı devam etti. Pınarça Mahallesi’nde mekânsal adres kayıt sistemi çalışmalarının devam etmesinden dolayı konunun İmar Müdürlüğü’nün çalışmalarına dahil edilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

KEREM ENGİNAR İSMİ PARKA VERİLDİ

İmar Komisyonu raporunda son olarak, Edirne’de boğularak hayatını kaybeden Kapaklıspor’un altyapı futbolcusu Kerem Enginar’ın adının Kapaklı’da isimsiz park, spor alanı veya stada verilmesi talebi görüşüldü. Kerem Enginar isminin Atatürk Mahallesi İlkyaz Sokak’ta bulunan park alanına verilmesine yönelik komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

İmar Komisyonu raporlarının görüşülüp karara bağlanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyon raporları görüşüldü. Mali Hizmetler Müdürlüğünün 26.10.2021 tarih 16193 sayılı Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. Maddesine göre Ödenek Aktarımı ve 26.10.2021 tarih 16197 sayılı Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37. Maddesine göre Ek Bütçe yapılması konuları ile ilgili komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Komisyon raporlarının görüşülmesinin ardından Kapaklı Belediye Başkanvekili Ziya Arslan, alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek toplantıyı sonlandırdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.