Kasım Ayı Kapaklı Meclis Toplantısı Tamamlandı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı bugün yapılan 2. Oturum ile tamamlandı. Meclis Başkanvekili İbrahim Aktürk Başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. Oturumda, ilk oturumda ilgili komisyonlara sevk edilen konular oy birliğiyle karara bağlandı.

Kasım Ayı Kapaklı Meclis Toplantısı Tamamlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Kasım 2020 Cumartesi 11:38

İMAR KOMİSYONU RAPORU OKUNDU
Açılış ve yoklama ile başlayan 2. Oturum İmar Komisyonu raporunun okunmasıyla başladı. İlçemiz Karaağaç Mahallesi 141 ada 2 parsel ile güneyindeki ve batısındaki tescilsiz alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 09/07/2020 tarih ve 586 sayılı kararı ile onaylandığı, onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine istinaden hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin, plan paftaları ve plan açıklama raporlarının uygun olduğuna komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Ardından Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonunun müşterek raporları görüşüldü. Komisyonca oy birliğiyle kararı verilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 02.11.2020 tarih 15995 sayılı Trampa ve belediyemiz lehine oluşan bedel farkının belediyemizin vergi dairesine olan vergi borçlarına mahsup edilmesi konulu yazısı mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Komisyonda görüşülen ve oy birliğiyle kabul edilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 30.10.2020 tarih 15958 sayılı Tahsis konulu yazı mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 02.11.2020 tarih 15994 sayılı Karaağaç 293 ada 2 nolu parselin belediyemize devri yazısının okunmasıyla görüşmeler devam etti. Konuyla ilgili Kapaklı Belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapmak üzere Belediye Başkanına  yetki verilmesinin uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliği ile alınan karar meclis üyeleri tarafından da oy birliğiyle kabul edildi.
Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 02.11.2020 tarih 15993 sayılı Karagözgölü Park Alanları Tahsis iptali konulu yazısı görüşüldü. Konuyla ilgili komisyonca oy birliği ile alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporunun okunmasıyla Kasım ayı meclisinin 2. Oturumu devam etti. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 02.11.2020 tarih 15996 sayılı Ankara İli, Çankaya İlçesi Meşrutiyet Mahallesi Selanik 2 Caddesi No:78/8 Daire:8 adresinde bulunan taşınmazın devri konulu yazı görüşüldü. Söz konusu taşınmazın belediyemizin ilgili taşınmazı  irtibat bürosu olarak kullanılmasına   ihtiyaç olmaması  nedeniyle 5393 sayılı Belediye Kanununun 75 inci maddesinin (d) fıkrasına istinaden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devrinin uygun olduğuna komisyonca oy birliği ile alınan karar meclisten de oy birliğiyle geçti.
Kasım ayı meclis toplantısı 2. Oturumunda son olarak Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 30/10/2020 tarih E.15936 sayılı Sözleşmeli Personel Maaş belirlenmesi konulu yazıyı içeren Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 3. Fıkrası gereğince tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan 1 adet sosyolog ve 4 adet mühendisin aylık çalışma ücretlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığının 2020 yılı Temmuz ayında yayınlanan genelgesindeki ücret tavanlarını gösterir tabloda belirtilen 657 sayılı kanuna göre belirlenen net aylık tutarına %16 oranında ilave edilerek bulunacak rakamın aylık net ücret olarak ödenmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliğiyle karar verildi. Söz konusu karar meclisten de oy birliğiyle geçti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.