Kaymakam Kubilay öğrencileri tebrik etti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Veliköy ÇPL öğrencilerinin hazırladığı İlaç Üretim Prosesi'nde Kullanılan Enstrümantal Analiz Cihazlarının Uygulamalı Eğitimi Projesi'ni inceledi

Kaymakam Kubilay öğrencileri tebrik etti
05 Mart 2014 Çarşamba 07:20

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,  Veliköy ÇPL’nin (Çok Programlı Lise) öğrencilerinin hazırladığı İlaç Üretim Prosesi'nde kullanılan Enstrümantal Analiz Cihazlarının Uygulamalı Eğitim Projesi'ni inceledi. Okulda öğrencilerden  proje hakkında bilgi alan Kaymakam Kubilay, Çerkezköylü tüm öğrencilerden bu tür çalışmalar beklediğini söyledi.
PROJE STOCKHOLM'A GİDECEK
Kaymakam Metin Kubilay, "Veliköy CPL'nin projesi 2293 proje arasından seçilerek 384 proje arasına girmeye hak kazandı.  Aynı zamanda Tekirdağ ilinden kabul edilen tek proje. Veliköy Çok Programlı Lisesi'nden 20 öğrenci ve 3 öğretmen bu proje kapsamında  2 Mart -22 Mart arası Stockholm’a  göndereceğiz. Yaklaşık 280 bin TL bir bütçeye sahip projede öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılacağını, iş deneyimi kazanacaklarını, yabancı dil becerilerinin gelişeceğini ve meslekleri ile ilgili yeni teknolojilerle tanışacaklarını umuyorum" dedi.
ÖĞRENCİLER MARKA FİRMALARDA EĞİTİM ALDI
Projenin önemiyle ilgili açıklamalarını sürdüren Kaymakam Kubilay  “Öğrencilerimize Proje Öncesi Eğitimi Pharmactive ve Bilim İlaç Fabrikalarında Kimya Mühendisleri tarafından verildi.  Proje Öncesi Eğitim hususunda büyük katkıları olan Pharmactive ve Bilim İlaç Firmalarına teşekkür ediyorum" dedi.
EN HIZLI BÜYÜYEN SEKTÖR İLAÇ SEKTÖRÜ
İlçemizde en hızlı büyüyen sektörlerden birinin de ilaç sektörü olduğunu söyleyen Kaymakam Kubilay “İlaç sektörü çok hızlı büyüyen bir sektör. Bu sektörün böyle başarılı projeler ihtiyacı var. Umarım diğer okullarımıza da örnek bir çalışma olur devamı gelir. Bu okulumuzda gelişmiş bir ilaç laboratuarının kurulması hususunda çalışmalarımız var. Bu konu ile ilgili olarak İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı ile bizzat görüştüm. Temaslarımız devam ediyor. Projede emeği geçen tüm idareci öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.