Keşan Adalet Sarayı’nın temeli atıldı

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’nin Keşan ilçesinde katıldığı temel atma töreninde, AK Parti'ye karşı açılan kapatma davasını hatırlatarak, “Bu şekilde milli irade olmaz. Milli iradenin hak ve hukuku böyle korunmaz. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletinse, sandığın hukukunu koruyan bir hukuk sistemine ihtiyacımız var” dedi

Keşan Adalet Sarayı’nın temeli atıldı
12 Mart 2014 Çarşamba 07:55

Edirne’nin Keşan ilçesinde Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan Keşan Adalet Sarayı’nın temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Cumhuriyet Savcısı Tamer Ünüvar ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.
Soğuk hava şartları ve kar yağışına rağmen yapılan temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Sağlık konusunda ülkemizde son derece önemli mesafeler kat ettik. Ama Türkiye’nin temel sorunlarından bir tanesi de sağlıklı bir hukuk sistemi. Ne yazık ki sağlıklı bir hukuk sisteminde 1960’tan bu yana sıkıntılarımız var. Milletin iradesini idama götüren bir hukuk sistemi ile ağır bedeller ödedik. O zaman da Menderes’i, Polatkan’ı idam edenler, idam kararı verenler yüce mahkemelerdi. Onlar bu milletin milli iradesinin hukukunu hakkını gasp ettiler. Milletin hayallerini kararttılar. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünü idam ettiler. Ondan sonra da zaman zaman buna benzer darbeleri bu millete yaptılar.”
AK Parti'ye karşı açılan kapatma davasını hatırlatan Bakan Dr. Müezzinoğlu, “Çok değil, daha 5 yıl önce 2008’de, iki vatandaştan birinin oyunu almış bir siyasi partiyi yani AK Parti’ye bir savcı kapatma davası açtı. 11 hâkim davayı gördü. 1 hâkimin kararı ile kurtulduk. Bu şekilde milli irade olmaz. Milli iradenin hak ve hukuku böyle korunmaz. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletinse, sandığın hukukunu koruyan bir hukuk sistemine ihtiyacımız var” diye konuştu.
Sağlık Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Keşan’a yapılacak olan yeni Adalet Sarayı’nın temelini Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Vali Hasan Duruer ile birlikte attı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.