KESİM'DEN TEVER'E CEVAP

Hafta başındaki ÇTSO Meclisi'nde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için Meclis Başkanı Gürkan Kesim ve muhalifleri suçlayan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever'e, cevap gecikmedi. Meclis Başkanı Gürkan Kesim, bir basın toplantısı düzenleyerek suçlamalara cevap verdi. Kesim, ertelenen ÇTSO seçimlerinin de Başkan Adayı Süleyman Kozuva ve ekibinin itirazları sonucu gerçekleştiğini kaydetti

KESİM'DEN TEVER'E CEVAP
01 Şubat 2013 Cuma 08:37

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Dursun Tever'in, Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nın yeterli çoğunluk sağlanamaması sonrasında yaptığı açıklamalara Meclis Başkanı Gürkan Kesim'den cevap geldi. Kesim, Tever'in açıklamalarına tek tek cevap verirken, ÇTSO seçimlerinin ertelenmesinin de Başkan Adayı Süleyman Kozuva ve ekibinin itirazları sonucu gerçekleştiğini söyledi.
O DA YERİNE VEKALET VERMİŞTİ
ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim, ÇTSO Başkan Adayı Süleyman Kozuva'yı destekleyen Sarı Grubun seçim ofisinde gerçekleştirdiği basın toplantısında ÇTSO Başkanı Dursun Tever'in hakkında yaptığı suçlamaları tek tek sıralayarak cevap verdi. İlk olarak Meclis Toplantısı'na katılmamasını hatırlatan Kesim, "Sayın Başkan Meclis üyelerinin gelmemesini planlı olduğunu söylüyor. Pazartesi günü mazeretim ve işlerim dolayısıyla Sayın Seyfettin Belek'e bir haftalık vekalet bırakmıştım. Daha önce de sayın Dursun Tever de yerine vekalet bırakmıştır. Birçok kez işleri nedeniyle yerini İsmet Bilecen ve Ertan Servili'ye bıraktı. Kaldıki bu toplantıya Yönetim Kurulu Üyelerinden de katılımayanlar olmuş. Dolayısıyla bu suçlamalar abesle iştigaldir. Benim böyle kasıtli birşey yapmam mümkün değil. Bundan hicap duyarım" diye konuştu.
BAKANLIK GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLASIN
Daha önce Meclis Başkanı seçilemeyeceği yönünde ÇTSO Başkanı Dursun Tever'in yaptığı açıklamaları hatırlatan Başkan Gürkan Kesim, "Bununla ilgili Bakanlıktan görüş istemiştik. Meclis Başkanı olamayacağımı söylemişlerdi. Öğrendiğime göre Bakanlık'tan bu görüş gelmiş. Ancak henüz bana bu görüşün ne olduğu bildirilmedi. Acaba niye bildirmiyorlar? Ben Bakanlıktan öğrendiğime göre Meclis Başkanı olmamda hiçbir sakınca yok. Görüş olumlu gelmiş. Ancak bunu açıklamıyorlar. Kendilerinden Meclis Başkanı olup olamayacağıma dair sorulan görüşün cevabını açıklamalarını istiyorum" çağrısı yaptı.
17 OLDUĞUNU BİLİYORDU
Meclis Toplantısı'nın en az 17 üye ile yapılabileceğini son toplantıda 14 kişi bulunduğunu hatırlatan Başkan Gürkan Kesim, "Sayın Dursun Tever Meclis'in 17 kişi ile toplanabileceğini biliyor. Çünkü daha önce oda ile ilgili yapılan denetimlerin birinde hem Dursun Tever'e hem Genel Sekreter'e hem de bize müfettiş 'Sizin Oda üye sayınız 33. Toplantı için en az 17 üye gerekiyor' açıklamasını yapmıştı. Buna rağmen Sayın Seyfettin Belek'i zorda bırakmak için 13 kişi ile toplantı yapılması hususunda zorlama ve baskıda bulunulmuş. Buna siz gazetecilerde şahitsiniz. Bu arada Rahmi Bey gelmiş. 17 olduğunu belirtmiş ve bunu Meclis tutanağına geçmiş. Sonra toplantı yapılmamış. 17 olduğunu bilmemelerini şaşkınlıkla karşılıyorum" ifadelerini kullandı.
BAKAN YARDIMCISI İLE GÖRÜŞTÜK
Gürkan Kesim sözlerine şöyle devam etti: "TOBB'a bağlı toplam 365 oda ve borsa içerisinde 2013 yılı bütçesi onaylanmayan tek oda Dursun Tever yönetimindeki Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'dır. Demokrasilerde bunun gereğinin ne olduğu bellidir. Ben söylemek istemiyorum. Kendi belirlediği Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı bile bütçesine onay vermedi. 14 Ocak günü sayın Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile yatığımız görüşmede meslek grupları ile ilgili yapılan oynamaları aktardık. Sayın Bakan Yardımcısı bize 'Bu anlattıklarınız doğruysa, yetkimizi kullanır gerekirse seçimleri erteleriz' dedi. Ve daha sonra bizim söylediklerimiz doğru çıkınca seçimler ertelendi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2 bin 750 üyesi var. 13 grup ve 39 meclis üyesi bulunuyor. Bizim 2 bin 500 üyemiz var. 9 grup ve 24 Meclis Üyesi veriliyor. Bizim itirazımız NACE kodlarına değil, grup sayılarının düşürülmesine."
LİDERİMİZ RAHMİ YILMAZ DEĞİL
Tever'in 'Rahmi Yılmaz liderliği'nde ifadesine atıfta bulunan Gürkan Kesim, Sabah Gazetesi'nde ÇTSO Başkan Adayı Süleyman Kozuva'nın da ifadelerine yer verilen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın 'Nace kodları ve meslek grupları'na yönelik yapılan itirazları içeren haberi gazetecilere gösterdi. Kesim, "Bizim liderimiz Süleyman Kozuva ve onun Sarı Listesi'ne çalışıyoruz. Seçim sonucunda Başkanımız bize görev verirse verir, vermezse vermez. Ama şu an için biz Sarı Liste'ye çalışıyoruz. Liderimiz Rahmi Yılmaz değil" diye sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.