Kitap okumanın faydalarını anlattı

Çocuk kitabı yazarlarından Ferda İzbudak Akıncı, Çerkezköy Atatürk İlkokulu Kültür ve Sanat Kulübü davetlisi olarak okuldaki öğrencilerle söyleşi yaparak kitap imzaladı. Kitap okumanın faydalarından bahseden Akıncı, “Öykü yazmak, hayatın her unsurunu gözlemleyip kendi birikimimizle kağıda dökmektir. Bunu sağlamak için çok kitap okumak gerekir” dedi

Kitap okumanın faydalarını anlattı
13 Mart 2014 Perşembe 07:39

KİTAP YAZMA SÜRECİNDEN BAHSETTİ
Çocuk kitabı yazarlarından Ferda İzbudak Akıncı, Çerkezköy Atatürk İlkokulu Kültür ve Sanat Kulübü davetlisi olarak okuldaki öğrencilerle söyleşiye katıldı. Önceki gün saat 10.00’da gerçekleştirilen söyleşi, Çerkezköy Atatürk İlkokulu Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide ilk olarak kendini tanıtan çocuk kitapları yazarı Ferda İzbudak Akıncı, yazarları tanımanın en iyi yolunun onların kitaplarını okumak olduğunu ifade ederek, kitap yazma sürecinde yaşadıklarını öğrencilere anlattı. Daha önce yetişkinler için kitap yazdığını ifade eden Akıncı, “Bir gün bir söyleşide minik bir öğrenci bana neden çocuklar için kitap yazmadığımı sordu. Ben de o günden sonra çocuklar için yazmaya başladım” açıklamasında bulundu.
BİRİKİMLERİMİ KAĞIDA DÖKÜYORUM
Akıncı konuşmasının devamında ise, “Kitap yazmayı sadece yazarın kendi hayatını yazma olarak algılayanlar var. Kendi hayatımı yazsaydım otobiyografi, başkasının hayatını yazsaydım biyografi olurdu. Bu türde yazmak istemedim. Ben izlediğim filmleri, okuduğum kitapları, yolda gördüğüm insanları ve hayata dair biriktirdiğim her şeyi birikimimle kağıda döküyorum. Bir yerde sizi size anlatıyorum. Sizlerin eline sihirli değnek verip hadi hayatı düzelt demek bana inandırıcı gelmiyor. Çocuklara bu yönde kitaplar okutmayı tasvip etmiyorum. Nedeni ise büyüdüklerinde aslında masallardaki gibi bir dünya ile karşılaşmıyor olmaları ve neye uğradıklarını şaşırmalarıdır” dedi.
SİZDEN ALDIKLARIMI KAHRAMANLARA VERİYORUM
Yaptığı söyleşilerde öğrencilerden çok faydalandığını sözlerine ekleyen Ferda İzbudak Akıncı, “Sanki sadece siz benden faydalanıyormuşsunuz gibi anlaşılıyor ama ben de sizden faydalanıyorum. Üzerinizdeki kıyafetleri, saçlarınızdaki tokaları, ayakkabılarınızı sizden alıp kahramanlarımıza veriyorum. Bir çoban günde 300 sözcük kullanarak günü bitiriyor. Ancak bazı yazarlarımız başta Yaşar Kemal olmak üzere 30-35 bin sözcükle kitaplar yazıyor. Bizlerin de bu birikime sahip olabilmemiz için kitap okumamız lazım” diye konuştu.
KİTAPLARINI İMZALADI
Çocuk ve yetişkin kitap yazarı Ferda İzbudak Akıncı, öğrencilerle yaptığı söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.