Kızılpınar Meclisi vedalaştı!

Bu ay son son kez toplanan Kızılpınar Belediye Meclisi'nde duygulu anlar yaşadı. Tüm Meclis Üyelerinin tek tek helallik istediği toplantıda Belediye Başkanı Faruk Korkmaz herkese birer plaket vererek, 5 yılın teşekkürünü etti. Aynı zamanda BBP'den Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Başkan Faruk Korkmaz, tüm Meclis Üyelerini Nisan ayında Çerkezköy'de yapılacak Belediye Meclis Toplantısı'na da devam etmesi dikkat çekti!

Kızılpınar Meclisi vedalaştı!
07 Mart 2014 Cuma 07:58

30 Mart'ta yapılacak Belediye seçimleri öncesi tüm Belediye Meclislerinde vedalaşma sahneleri yaşanıyor. Son olarak Kızılpınar Belediye Meclis üyeleri vedalaştı. Mart ayı toplantısını yaparak 5 yıllık görev süresini sona erdiren Kızılpınar Belediye Meclisi'nde duygulu anlar yaşandı. Başkan Faruk Korkmaz, Meclis Üyeleri ve Meclisi 5 yıl boyunca takip eden Belediye personeli ile gazetecilerden son toplantıda birer veda konuşması yapmasını istedi. Meclis üyeleri birbirinden helallik isterken, Başkan Korkmaz tüm üyelere birer plaketle teşekkür etti.
KIZILPINAR MECLİSİ SON KEZ TOPLANDI
Kızılpınar Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını yaptı. Toplantıda tek gündem maddesi vardı. İki de gündemde olmayan madde yapılan oylama sonucu gündeme alındı. Gündem maddelerini görüşmeye geçmeden önce Başkan Faruk Korkmaz, 5 yıllık çalışmalarını değerlendirdi ve Meclis üyelerinden helallik istedi. Başkan Korkmaz, son olarak tüm Meclis Üyelerine, Meclisi 5 yıl süreyle takip eden Belediye Personeline ve gazetecilere de duygu ve düşüncelerini söylemeleri için söz verdi.
BENİM İÇİN ZOR BİR GÜN
Başkan Faruk Korkmaz, son Meclis toplantısına "Bugün zor bir gün" diyerek başladı. Korkmaz, "Gerçekten bugün benim için zor bir gün. Neden zor bir gün? 5 yıllık görev süremiz bitiyor. İçimizden bazı arkadaşlarımız Meclis Üyeliğini bitiriyor. Bazı arkadaşlarımız yeniden aday. Bizde Çerkezköy Belediyesi'ne talibiz. İnşallah Çerkezköy Belediyesi'nden devam ederiz. Ya da kime hayırlıysa Allah ona nasip etsin. Bu dünya bir handır gelen göçer konan uçar! Önemli olan hoş bir seda bırakmak" diye konuştu.
HERYERDE ALLAH RAZI OLSUN DİYORLAR
Seçim çalışmalarına değinerek konuşmasını sürdüren Korkmaz, şunları kaydetti:  "Oy istediğim her yerde ‘Allah razı olsun’ diyorlar. Allaha şükür vatandaşımız memnun. Kızılpınar halkımız bizden memnun. Bunda hepinizin payı var. Ben tek başıma yaptım dersem doğru olmaz. Bu Meclis Üyeleriyle biz bunları yaptık. Bu personelimizle yaptık. Hepinize teşekkür ediyorum. Geçen Kızılpınar'da yerli bir ablamız arabamı durdurdu. 'Abe Başkanım senden Allah razı olsun' dedi. 'Sağol' dedim. Neden teşekkür ettiğini sordum. Dedi ki 'Başkanım ben bir gece konduda oturuyordum. Farelerle uğraşmaktan yorulmuştum. Sayende gecekondumu verdim 4 tane daire aldım. 3'ünü kiraya verdim. Birinde de oturuyorum. Hem apartman dairesine taşındım, farelerden kurtuldum hem de zenginleştim. Bunları duymak çok güzel bir şey. Allah herkese nasip etsin. Çerkezköy'de oy istiyorum. Orada da durum aynı. Başkanım sizi biz duyduk. Kızılpınar'da akrabalarımız var onlar anlatıyor diyor. Ben buradan Kızılpınar halkıma teşekkür ediyorum. Kızılpınarlı analarımın bacılarımın ellerinden öpüyorum. Allah razı olsun bizi anlattılar."
KENDİ NEFSİN İÇİN ÇALIŞIRSAN HALKIN LANETİNİ ALIRSIN
Kızılpınar'da gördüğü teveccühü seçim çalışmalarında hem Veliköy'de hem de Çerkezköy'de de bulduğunu anlatan Başkan Korkmaz, "Sadece Kızılpınar'da değil. Veliköy'de de Çerkezköy'de de aynı sevgiyi ilgiyi görüyoruz. Allahımıza şükür bu milletin gönlünü almışız, duasını almışız. Parayla bu milletin gönlünü alamazsınız. Allah herkese nasip etsin. Herkes bir gün bir göreve gelebilir. Yönetici olur. Ama sadece nefsi için o görevi yaparsa o milletin lanetini alır, geldiği gibi gider. Bu Belediye Başkanlığında çok önemli. Muhtarlık gibi, Milletvekilliği gibi Başbakanlık gibi görevlerde bulunanlar çok dikkatli olmalı. Halkımız at gözlüğüyle bakmıyor. Kimse bu halkı kandıramaz" ifadelerini kullandı.
SULAR BAĞLANDI HALKIMIZ YOLU UNUTTU
Konuşmasında kendisine yönelik yapılan eleştirilerin başında gelen 'Yol' konusuna değinen Başkan Korkmaz, "Yollarla ilgili sık sık eleştiri aldık. Bakın bugün sular bağlandı. Halkımız 'Ne yolu?' diyor. Tazyikli, müthiş lezzetli, tadı var. Bu suyu gören vatandaşımız yolu unuttu. Kızılpınar halkımız en güzel cevabı 30 Mart'da verecektir. 2009'da 670 farkla nasıl cevap verdiyse bir kez daha inşallah en güzel cevabı verecek" dedi.
NİSAN MECLİSİ'NE BEKLİYORUM
Meclis Üyeleriyle vedalaşan Başkan Faruk Korkmaz, ilginç bir davette de bulundu. Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Faruk Korkmaz, "İnşallah Nisan Meclisi’nde sizleri Çerkezköy'e bekliyoruz. Hepinizi davet edeceğim. Bakın bugün Kültür Merkezi vaadinde bulunanlar var. Biz Kültür Merkezi'ni Kızılpınar'a yaptık. Biz bunları eskide bıraktık. Artık Gültepe Mahallesi'ne Kültür Merkezi planlıyoruz. Çerkezköy'de tüm mahallelerde Kültür Merkezi planlarımız var. Gençlik Merkezi, Düğün Salonu, Konferans Salonu planlarımız var. 10 senedir neden Çerkezköy'e bir Kültür Merkezi yapmamışlar?" dedi.
KORKMAZ AK PARTİ 4 MECLİS ÜYESİ ÇIKARIR
Meclis'te sık sık Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Faruk Korkmaz, bir  de tahminde bulundu. BBP Adayı Korkmaz, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde kazanacakları Meclis Üyesi sayısını 20 ya da 21 olarak tahmin etti. Korkmaz, "Ben 17 artı 3 ya da 18 artı üç Meclis Üyesi bekliyorum" dedi. Bunun üzerine Ak Partili Meclis Üyeleri kendi partilerinin şansının daha fazla olduğunu dile getirirken Başkan Korkmaz, "Ak Parti 4 Meclis Üyesi çıkartır" karşılığını verdi.
HERKES HAKKINI BİRBİRİNE HELAL ETTİ
Başkan Faruk Korkmaz daha sonra Meclis Üyelerine son Meclis Toplantısı olması nedeniyle söz verdi. Sırayla 5 yıllık çalışmalarını değerlendiren Meclis Üyeleri Başkan ve birbirinden helallik istedi. Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Ahmet Günay, "Başkanım bana Yardımcılık görevi verdi. Bu süre içerisinde hiçbir ayırım yapmadan halkımıza hizmet etmeye çalıştım. Bugün göğsümü gere gere her yere gidiyorum" dedi. Meclis Üyeleri bilerek ya da bilmeden kırdıklarından özür ve helallik diledi. Duygusal bir havada geçen son Meclis'te Başkan Faruk Korkmaz, Meclis'i takip eden Yazı İşleri Müdürü, Fen İşleri Müdürü ve Zabıta Müdürüne de söz verdi. Belediye Yazı İşleri Müdürü Selahattin Erdem duygulanarak konuşamadı. Bunun üzerine Başkan Faruk Korkmaz'ın gözleri yaşardı. Kısa süre içinde Meclis Üyeleri art arda gözlerini ovuşturmaya başladı. Duygulu anların ardından Başkan Korkmaz, gazetecilerden görüşlerini aldı.
İMAR KOMİSYONU KARARI KABUL EDİLDİ
Meclis'te gündemin tek maddesi İmar Komisyonu Kararı görüşülerek karar doğrultusunda reddedildi. Daha sonra gündeme sonradan alınan İmar Planı tadilatı ve 23-24 kısımlarda bulunan 40 sokak için verilecek sokak isimleri görüşülerek karara bağlandı. Sokak isimlerinin daha önce verildiği gibi rakamla numaralandırılması yönünde karar alan Meclis'te, 385'ten itibaren 424'e kadar söz konusu yolların numaralandırıldı.
MECLİS ÜYELERİNE PLAKET VERDİ
Başkan Faruk Korkmaz, Meclis'i plaket vererek kapattı. Son Meclis Toplantısı'nda tüm üyelere teşekkür eden Başkan Faruk Korkmaz, 5 yıllık görevleri nedeniyle birer plaket verdi. Plaket töreninin ardından Başkan Faruk Korkmaz ve diğer tüm Meclis Üyeleri toplu fotoğraf çektirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.