Kızılpınar’ın bir kuruşunu dahi heba etmedik

Kızılpınar’daki son gelişmeler ile ilgili yaptığı konuşmada, Endüstri Meslek Lisesi’nin Pazartesi günü eğitim öğretime açılacağı müjdesini veren Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, yapımı tamamlanan Kültür Merkezi, Endüstri Meslek Lisesi, Şehitlik ve Merkez Camii için toplu bir açılış töreni yapmayı düşündüklerini söyledi. Kızılpınar’ın bir kuruşunu dahi heba etmediklerini ve her şeyi Kızılpınar’ın menfaati için yaptıklarını dile getiren Korkmaz, “Yapılan işlerin hepsi burada. Hodri meydan. Benim kimseden korkum yok. İnsan bizim için çok önemli. Hizmet götürmek de bizim boynumuzun borcu” derken, 2019 yılında tekrar ilçe olabileceklerini de ifade etti

Kızılpınar’ın bir kuruşunu dahi heba etmedik
08 Şubat 2013 Cuma 08:41

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesinde, beldedeki son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.
ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PAZARTESİ AÇILIYOR
Konuşmasının başında, yeni yapılan 40 derslikli Endüstri Meslek Lisesi’nin Pazartesi günü itibariyle eğitim öğretime başlayacağı müjdesini veren Faruk Korkmaz, “Kızılpınar’a sanayi gelmesini istedik ama olmadı. Biz de bunun yerine Kızılpınar’ı eğitim yuvası haline getirdik. Geldiğimizde sadece iki ilköğretim okulu vardı. Biz 3. okulu yaptık.  Anadolu Lisesi’ni yaptırdık. İşte şimdi de Endüstri Meslek Lisesi’ni tamamladık. Şu ana kadar 140 öğrenci kayıt yaptırmış. Kapaklı’dan başvuran bile var. Ben okulumuzda 250’ye yakın öğrencinin olacağına inanıyorum. Okulumuz Kızılpınar’a hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
KÜLTÜR MERKEZİ ETÜT MERKEZİ OLARAK FAALİYET GÖSTERECEK
Korkmaz, yapılan kültür merkezinin etüt merkezi olarak faaliyet göstereceğini de hatırlatırken, “Durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın çocukları burada ücretsiz bir şekilde sınavlara hazırlanacak” dedi.
9 YIL ÖNCEYLE BUGÜNÜ KARŞILAŞTIRIN
Kendi dönemlerinde Kızılpınar’ın her yönden gelişme gösterdiğine dikkat çeken Korkmaz, “Artık Kızılpınar’a büyük marketler, mağazalar geliyor. Daha önce tek lokanta varken bugün birçok lokanta ve restaurant var. İstiklal Caddesi’nin çarşılaşması hemen hemen bitti. Bunların hiçbiri kolay olmadı. Gönlümüz rahat, yüzümüz ak. Her şey ortada” diye konuştu. Vatandaşlardan 9 yıl önceki Kızılpınar’la şimdiki Kızılpınar’ı karşılaştırmalarını isteyen Korkmaz, “Bunu düşünün ve ona göre karar verin” derken, Meclis Üyelerine de seslenerek, “Ne kadar gurur duysanız azdır” dedi.
HİZMET GÖTÜRMEK BOYNUMUZUN BORCU
Korkmaz, konuşmasının devamında, Kızılpınar’ın bir kuruşunu dahi heba etmediklerini ve her şeyi Kızılpınar’ın menfaati için yaptıklarını dile getirerek, “Yapılan işlerin hepsi burada. Hodri meydan. Benim kimseden korkum yok. İnsan bizim için çok önemli. Hizmet götürmek de bizim boynumuzun borcu. Kızılpınar’ın bir kuruşunu dahi heba etmedik. Nerelere kadar yol, su elektrik götürdük. Bizim için her zaman vatandaşın menfaati ön plandadır. Kendi nefsimizden önce vatandaşı düşündük. Çünkü bizi buraya onlar getirdi. Siz bize güvenmeye devam edin. Biz de hizmete devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
TOPLU AÇILIŞ DÜŞÜNÜLÜYOR
Ardından, beldede yapımı tamamlanan Kültür Merkezi, Endüstri Meslek Lisesi, Şehitlik ve Merkez Camii için toplu bir açılış töreni yapmayı düşündüklerini söyleyen Korkmaz, Geçtiğimiz günlerde Ankara gittiğimde konuyla ilgili olarak Hüseyin Çelik’le, Ziyaeddin Akbulut’la, Özlem Yemişçi ile görüştüm. Açılış gününü ilerleyen tarihlerde belirleyeceğiz” diye konuştu.
2019’DA TEKRAR BELEDİYE OLABİLİRİZ
Bir dönem daha Belediye Başkanlığı görevini yürütmesi halinde Kızılpınar’ı çok daha ileri taşıyacağını söyleyen Korkmaz, “Ancak büyükşehir yasası ile birlikte Çerkezköy’e bağlanıyoruz. O zaman hizmetlerin daha fazla olacağına inanıyorum. Vatandaşlarımız asla tereddüt etmesin. Büyükşehir yasası ile birlikte imkanlar artacak” cümlelerine yer verdi. Korkmaz, ayrıca, şu an resmi nüfuslarının 17 bin 70 olduğunu hatırlatırken, seçimlere kadar 20 bine ulaştıkları ve Çerkezköy’ün de nüfusunun 100 bini geçmesi halinde tekrar ilçe olma şanslarının bulunduğunu kaydederek, “Bu durum kanunda var. Bir dönem mahalle olarak kalabiliriz ama 2019’da tekrar ilçe olarak faaliyete başlayabiliriz” şeklinde konuştu.  Korkmaz konuşmasında, çöplerle ilgili sıkıntılarının olduğunu ancak, Nisan ayında gelecek olan konteynırlarla bu sorunu da aşacaklarını ifade etti.
ALİ ERTEM ASFALT SÖZÜ VERDİ
Son olarak, beldedeki su ve doğalgaz çalışmalarına değinen Faruk Korkmaz, çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Çalışmalardan ötürü yollar kötü bunu biliyorum ve herkesten özür diliyorum. Kısa zaman sonra bunu da halledeceğiz. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’den de asfalt sözü aldım. Pırıl pırıl bir Kızılpınar olacak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.