Kızılpınarlı kadınlardan el emeği göz nuru bir sergi

Halk Eğitimi Merkezi tarafından Kızılpınar'da açılan 'Makine Nakışları, El Nakışları ve Kadın Giyim' kurslarının yıl sonu sergisi açıldı. Kızılpınar Kültür Merkezi'nde açılan sergide el emeği göz nuru ürünler üç gün süreyle sergilenecek. Şenol Ekinci, "Talep gelmesi halinde her zaman bu tür kursları açmaya hazırız" dedi

Kızılpınarlı kadınlardan el emeği göz nuru bir sergi
17 Mayıs 2012 Perşembe 17:08

Halk Eğitimi Merkezi bu yıl açtığı kursların yıl sonu sergilerine başladı. İlk yıl sonu sergisi Kızılpınar'da açılan 'Makine Nakışları, El Nakışları ve Kadın Giyim' kursları oldu. Kızılpınar Kültür Merkezi'nde açılışı protokol üyeleri tarafından yapılan sergi üç gün açık kalacak.
KIZILPINAR KÜLTÜR MERKEZİ'NDE SERGİ AÇILDI
Halk Eğitim Merkezi ile Kızılpınar Belediyesi işbirliğinde Kızılpınar Kültür Merkezi'nde geçen yıl Ekim ayında başlayan 'Makine Nakışları, El Nakışları ve Kadın Giyim' kurslarının yıl sonu sergisi açıldı. 36 kursiyer kadının bir yıl içerisinde yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin beğeniye sunulduğu serginin açılışını kalabalık bir protokol topluluğu yaptı.
KIZILPINAR'DA SERGİ AÇACAK SALON BULAMIYORDUK
Kızılpınar Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Halk Eğitimi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Ak Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Ak Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılpınar'daki okul müdürleri ve çok sayıda Kızılpınarlı katıldı.
Açılış öncesi bir konuşma yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, "Şükürler olsun artık bir Kültür Merkezimiz var. Sergi için daha önce salon bulamıyorduk. Kızılpınar Kültür Merkezi her etkinliğe cevap verecek düzeyde. Sergiye emeği geçen başta öğretmenlerimiz ve el emeği göz nuru döken tüm hanımefendilere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
BİR YILLIK EMEKLERİNİ SERGİLEDİLER
Konuşmaların ardından serginin açılışına geçildi. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ'ın birlikte kestiği kurdelanın ardından sergiyi dolaşan protokol üyeleri birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünler beğeni topladı. Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, sergiye daha sonra eşiyle birlikte gelip alış-veriş yapma sözü verdi. Üç gün açık kalacak sergide bir yıl süreyle kurs gören 36 Kızılpınarlı kadının yaptığı ürünler bulunuyor. Sergideki ürünlerin uygun fiyatlarla satışa sunulduğu belirtildi. Sergiyi dolaşan protokol üyelerine daha sonra yine kursiyerler tarafından hazırlanan yiyecekler ikram edildi.
BU KURSLARIN YAYGINLAŞMASINI İSTİYORUZ
Kursla ilgili bilgi veren Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, "Bu tür kurslar bizlere çok büyük mutluluk veriyor. Çünkü evin içerisinde kalıp sosyal hayatı daha sınırlı olan bayanların hem el becerilerinin gelişmesi hem de sosyal çevrelerinin genilşemesine sebebiyet veriyor. Bu tür kursların yaygınlaşmasını istiyoruz. Ülke olarak her zaman yüksek üretim anlayışı ile hareket ettiğimiz düşünülürse ev hanımlarının üretime katılması boyutunda ilk kapıyı açmanın mutluluğunu duyuyoruz" dedi.
Mahalelle, köy ve belelerimizden gelecek bu konudaki talepleri her zaman karşılamaya hazırız. Bugün buraya gelen Kızılpınar Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürlerimize, kurs öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.