Koçak'dan 3 Aralık açıklaması

3 Aralık Engelliler Günü'nü kutlayan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, "Gerçek özürlü, özürlü vatandaşlarımız değil, özürlü vatandaşlarımıza hizmet götürmeyenlerdir" dedi.

Koçak'dan 3 Aralık açıklaması
07 Aralık 2010 Salı 00:00

Çeşitli etkinliklerle kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bir mesaj yayımlayan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, "Gerçek özürlü, özürlü vatandaşlarımız değil, özürlü vatandaşlarımıza hizmet götürmeyenlerdir" dedi.
 
NÜFUSUN YÜZDE 12.29'U ENGELLİ
    Engelliler gününü kutlayan Koçak şunları kaydetti: "Toplumsal yaşamın devamında toplumsal yaşamın büyük rolü vardır. Toplumsal dayanışmanın esası her türlü ayrımcılıktan uzak durmaktır. İşte 3 Aralık'ta kutlanan Engelliler Günü de bizlerin toplumsal dayanışmada ayrımcı olmadığımızı göstermesi bakımından bir sınav niteliğindedir. Türkiye, engelli vatandaşlarımızın sounlarının yoğun olduğu bir ülkedir. Öncelikle sosyal yaşam alanlarının, kamu hizmet binalarının, toplu taşıma araçlarının, kültürel ve sportif alanların özürlü vatandaşlarımızın faydalanması için yeterli olmadığı bir gerçektir.
    Bugün ülkemiz nüfusunun yüzde 12.29'u özürlüdür. Aileleriyle birlikte bu nüfus yüzde 25'e ulaşmaktadır. Dolayısıyla özürlülerin sorunu toplumun sorunudur. Bu insanlara devletin uzatması, sosyal devletin de gereğidir."

GERÇEK ÖZÜRLÜ GÖNÜLLERİ ÖZÜRLÜ OLANLARDIR
    Engellilerin sorunlarının biran önce çözülmesini isteyen Koçak, "Özürlü vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek, bunu hiçbir maliyeti düşünmeden yapmak, ertelememek, bu konuda her türlü yasal düzenlemeyi vakit geçirmeden uygulamaya koymak, devletin saygınlığını da artırır. Özürlü vatandaşlarımız baz alındığında işsizliğik oranı yüzde 16'ının üzerindedir. kamuda ve özel sektörde özürlü vatandaşlarımızın istihdamı yönündeki tıkanıklıklar vakit geçirmeden açılmalıdır. Gerçek özürlü, özürlü vatandaşlarımız değil, özürlü vatandaşlarımıza hizmet götürmeyenlerdir. Acı olan da gönüllerinin özürlü olmasıdır" diye sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.