Kronik sorunları çözmeden sosyal projelere geçmedik

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Ak Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ali Ertem, seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy Eğitim Bir-Sen Sendikası üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda kısa bir konuşma gerçekleştiren Ertem, “2004 yılında 7,5 milyon TL’lik bütçeyi almış birisi olarak bugün 60 milyona getirmiş bir kardeşinizim. Çerkezköy’ün o kronik sorunları o kadar fazlaydı ki onları halledemeden sosyal projelere geçemedik. Ben bir caddemiz sokağımız çamur içindeyse veya o sokak da kanalizasyon ve su yoksa o sokağın bir başına gidip de bir kültür merkezi dikmezdim. Bunu yapamazdım ve yapmadım da. Önce sokağı çözmek durumundaydım. Önce insanca yaşayabilecek bir mekanın olması gerekiyordu ve bunu yaptık” dedi

Kronik sorunları çözmeden sosyal projelere geçmedik
18 Mart 2014 Salı 07:34


AK PARTİYİ NASIL ALAŞAĞI EDERİZ DERTLERİ BU
Çerkezköy Belediye Başkanı ve Ak Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Ali Ertem, Eğitim Bir-Sen temsilcilerini kahvaltı programında ağırladı. Yemek Dünyası’nda saat 10.00’da düzenlenen kahvaltı programına Eğitim Bir-Sen Üyelerinin yanı sıra Ak Parti İlçe Teşkilat Üyeleri ile AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayları katıldı. Kahvaltı programının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Kahvaltımıza icabet etiğiniz için yürekten teşekkür ediyorum. 30 Mart seçimlerine yaklaşıyoruz. Bu seçimlerin değerlendirmesini siz değerli hocalarımız bizden ve halkımızdan çok daha iyi yapıyorsunuzdur. Bu seçimin iki önemli unsuru var. Birincisi Türkiye de istikrarın devam etmesi, ikincisi de asıl önemli olması gereken ama maalesef Türkiye de ki genel hava dolayısıyla ikinci plana atılmış olan yereldeki çalışmalar. Bugün ana muhalefet, yavru muhalefet partileri ve iktidar partisini anlaştığı tek konu var. Bu seçimin yerel seçim olmadığı. Hiçbir yerde hiçbir konuşmalarında yerel siyasetle ilgili gündem yok. Belediye yönetimine gelindiğinde hizmetler yapacağız diye söylemler içinde değiller. Tamamen genel siyaset içinde bizim iktidarımız Ak Partiyi nasıl alaşağı ederiz, nasıl 3-5 puan aşağı düşünürüz bütün dert bu” diye konuştu.
ERDOĞAN’IN BAŞI AĞIRIRSA TÜRKİYE’NİN BAŞI AĞRIR
30 Mart yerel seçimlerinin sadece belediye başkanı seçilecek bir seçim değil o denli önemli bir seçim olduğunun altını çizen Başkan Ertem, “Her vatandaşın bu konuda hassas ve duyarlı olması lazım. Başbakanımızın 12 yıldır yapmış olduğu hizmetleriyle bugün eleştiri noktasında olması gerekirken, hiç hak etmediği başka şeylerle ve maalesef özellikle en çok destek olduğu taraflar tarafından arkadan hançerlenme gayeti içinde olduğu ve bunun Ak Partiyi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı alaşağı etmenin aslında Türkiye’yi kaderiyle aynı olduğunu maalesef anlayamamış olan çevrelerin bu saldırıları gerçekten çok manidar. İddia ediyorum Türkiye’nin kaderi bu dönemde Recep Tayyip Erdoğan’ın kaderiyle örtüşüyor. Erdoğan’a bir şey olursa Türkiye’ye bir şey olur. Erdoğan’ın başı ağırırsa Türkiye’nin başı ağırır. Erdoğan eğer bir şekilde alaşağı edilirse Türkiye gerilere gider ve o istikrarsız sıkıntı duyduğumuz dönemleri yaşar. Onun için Ak Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye bu anlamda birbirine ihtiyacı varken, bizimde vatandaşlar olarak bunu yargılamamız lazım. Bu konu da herkesten destek istiyorum” dedi.
ALT YAPI SORUNLARINI HALLETMİŞ TEK BELEDİYE’YİZ
Ali Ertem konuşmasının devamında 10 yıldır belediye başkanlığı yaptığını sözlerine ekleyerek, “2004 yılında devir aldığımız belediyeyi, Çerkezköy’ü 10 yıl sonrasında belli bir seviyeye taşıdık. Çok önemli kronik sorunlarımızı bugün halletmiş bir belediye olarak 3.dönemde tekrar adayım. 10 yıldır kronik hale gelmiş olan özellikle altı yapı, ulaşım, yol ve temizlik sorunlarını halettik. Hamdolsun belediye başkanlarının asıl görevli olarak bu konularda epey bir ilerideyiz. Trakya da bu anlamda örnek gösterilecek bir belediyeyiz. Alt yapı sorunlarını da halletmiş tek belediyeyiz. Başka alt yapısını halletmiş belediye yok Trakya’da.” ifadelerini kullandı.
 7,5 MİLYONLUK BÜTÇEYİ 60 MİLYONA GETİRMİŞ BİR KARDEŞİNİZİM
Belediye Başkanı Ertem konuşmasının sonunda ise, şunlar söyledi; “Şu anda Çerkezköy’de yaşayan insanlar olarak bana yöneltilecek eleştirilerin sosyal bazı ihtiyaçların karşılanmadığı noktasında söyleyebilirsiniz. Buna hak veriyorum. Bunu söyleyenlere doğru diyorum ama tabi belediyemizin bir bütçe imkanı var. 2004 yılında 7,5 milyon TL’lik bütçeyi almış birisi olarak bugün 60 milyona getirmiş bir kardeşinizim. Bütçe imkanlarını hakikaten çok ciddi anlamda artırmış olmamıza rağmen 10 yılda nerdeyse 9 kat bütçesi artmış bir belediye başkanı olarak Çerkezköy’ün o kronik sorunları o kadar fazlaydı ki onları halledemeden evet sosyal projelere geçemedik. Ben bir caddemiz sokağımız çamur içindeyse veya o sokak da kanalizasyon ve su yoksa o sokağın bir başına gidip de bir kültür merkezi dikmezdim. Bunu yapamazdım ve yapmadım da. Önce sokağı çözmek durumundaydım. Önce insanca yaşayabilecek bir mekanın olması gerekiyordu ve bunu yaptık. Tabi ki Çerkezköy çok önemli, Türkiye’nin bir numara olduğu bir alanı var oda nüfus artışı yüzde 7-8-9 değişiyor. Türkiye de yerleşik yer olarak bu anlamda birinciyiz.”
PROJELERİNDEN BAHSETTİ
Çerkezköy Belediye Başkanı ve Ak Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Ali Ertem, konuşmasının devamında ise projeleri hakkında Eğitim Bir-Sen Üyelerini bilgilendirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esnaf - 10 yıl önce
kronik sorun derken? hiç bir sorun şu ana dek çözülmüş değil. ve erdoğanın başı ağrırsa türkiyenin başı ağrır derken? erdoğan türkiye değil sadece seçilmiş bir politikacı. ilelebet iktidarda kalmayacak kendinden evvelkiler gibi elbette bir gün vatandaş oyu ile gidecek.