Kubilay'dan okullara yakın ilgi

Kaymakam Metin Kubilay, okulları incelemeye aldı. Hemen her hafta bir okula giden Kaymakam Kubilay, öğretmen ve öğrencilerle de görüşüyor. Kubilay, eğitim seferberliği başlattıklarını söyledi

Kubilay'dan okullara yakın ilgi
02 Ekim 2013 Çarşamba 07:24

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eğitime el attı. Çerkezköy'e gelir gelmez eğitime el atan Kaymakam Metin Kubilay, okullara yakın ilgi gösteriyor. Hemen her hafta bir okula giden Metin Kubilay, son olarak 75. Yıl İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

75. YIL İLKÖĞRETİM OKULU'NU DOLAŞTI
75. Yıl Ortaokulu'nda inceleme ve denetlemede bulunan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, okulla ilgili olarak bilgi aldı. Beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ile birlikte okula giden Kaymakam Metin Kubilay, Okul Müdürü Burhan Açıkgöz'den okul hakkında bilgi aldı. Daha sonra okulu dolaşan Kaymakam Metin Kubilay, öğretmenler odasına gitti. Öğretmenlerle görüşen Kaymakam Metin Kubilay, daha sonra sınıfları dolaşarak öğrencilerle görüştü. Derslere giren Metin Kubilay, öğrencilerle zaman zaman sohbet ederek, okul durumlarını sordu.

OKUL YÖNETİMİNE TALİMATLAR VERDİ

Kaymakam Metin Kubilay, Okul Müdürü Burhan Açıkgöz ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal'e talimatlar vererek, okullarda yapılması gerekenleri sıraladı. Özellikle okul ziyaretçi defterlerinin hassasiyetle tutulmasını isteyen Kaymakam Metin Kubilay, okulla ilgili olarak brifinglerin hazır edilmesini, başarının artırılması için 'Eylem Planı'nın bir an önce hazırlanmasını istedi. Okul fiziki şartlarının iyileştirilmesi için okul yönetimlerinin sürekli bir gayret içerisinde olmalarının altını çizen Kaymakam Metin Kubilay, idarecilerin hem öğrenci hem de okullardan sorumlu olduğunu vurguladı.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK
Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy'e gelir gelmez 'Eğitim seferberliği' başlattıklarının altını çizerek, "Bilindiği gibi yeni ders yılıyla birlikte eğitim seferberliği başlattık. En önemli meselemiz eğitim. Bu doğrultuda Milli Eğitimimiz başta olmak üzere okul müdürlüklerimiz ve öğretmenlerimiz yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek. Her okul bir 'Eylem Planı' hazırlayacak. İlerleyen zaman içerisinde katettiğimiz aşamayı görmemiz için bu çok önemli. Şu an hangi durumdayız, gelecekte hangi durumda olacağımız hedefini koymalıyız. Eğitimde sadece somut verilerle değil, sosyal, kültürel çalışmalarla da ileriye gitmemiz lazım" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.