'Küçük Takeuchi' ilgi odağı oldu

Çerkezköy'de faaliyet gösteren AK Kardeşler firması tarafından Çerkezköy'e getirilen 'Takeuchi Ekskavatör' kepçe herkesin ilgi odağı olurken, minik görünümüne rağmen boyundan büyük işlerin altından kalkabilen 'Küçük Takeuchi'nin özellikle inşaat sektörüne yeni bir soluk getirmesi bekleniyor

'Küçük Takeuchi' ilgi odağı oldu
25 Ocak 2013 Cuma 08:08

Normal ekskavatör kepçelerden çok ufak olan ve vinç yardımı ile bir binanın istenilen katına bırakılabilen Küçük Takeuchi'nin çalıştığı ortamın zeminine zarar vermemesi amacı ile kauçuk palet ile kaplandığını belirten AK Kardeşler firmas ortaklarından İrfan Ak, "Küçük Takeuchi adını verdiğimiz mini ekskavatör 2.5 metre derinliğinde kazı yapabilirken, yaklaşık 3.7 metre kazı yüksekliğine sahip" dedi.
KÜÇÜK TAKEUCHİ'NİN ÖZELLİKLERİ NELER?
"Küçük Takeuchi adını verdiğimiz makina plet takımı ile çamurlu ve gevşek zimenlerde dahi batmadan rahatlıkla yüzeyde kalır ve setr kazılarda makinaya istenen çekiş gücünü sağlar" diyen İrfan Ak, "Planet dişli grupları ile direkt eşleştirilen hidrolik tahrik sistemi daha etkili ve dayanıklı bir güç aktarımı sağlar. Yükleyici ve yürüyüş fonksiyonları için hassas bir kontrol sağlayan pilot kumandalı joy sticklere sahip. Ayrıca kontrol mekanizmalı kademeli yardımcı hidrolik, tek veya çift yönlü kullanılarak birçok ataşman kullanımına olarak sağlayan yardımcı hidrolik, düşük ve yüksek hızlı yürüyüş özelliği, hidrolik olarak kendinden seviyelenen yükleyici kovası, çeşitli ataşmanların hızlı değiştirilmesini sağlayan Qoick hitch braket ve çok fonksiyonel joy stick levye gibi özellikleri var" açıklamasını yaptı.
DAR ALANDA BÜYÜK HÜNERLERİ VAR
Küçük Takeuchi'nin özellikle dar alanda büyük hünerleri olduğunu belirten İrfan Ak, "Küçük Takeuchi özellikle dar çalışma alanlarındaki hareket kabiliyeti, iş yeteneği ile büyük kolaylıklar sağlıyor. Bir binanın veya inşaatın 3., 4. veya herhangi bir katına vinç yardımı ile çıkarttığınızda Küçük Takeuchi'yi orada yapılması gereken işlerin üstesinden kısa sürede geliyor. Küçük Takeuchi'nin enlemesine daralabilmesi ise bir başka önemli özelliği" diye konuştu.
ÇOK FONKSİYONEL
Küçük Takeuchi'nin bina yıkımların da da kullanılabileceğini belirten İrfan Ak, "Küçük Takeuchi çok küçük ama özellikleri ile çok büyük işlerin üzerinden gelen, çok fonksiyonel bir makina" bilgisini verdi.
KENDİ KÜÇÜK AMA MARİFETİ BÜYÜK
Küçük Takeuchi'nin sıfır kuyruk ile birleşen kaydırmalı offset bom sistemi ile girdiği her yerde 360 derece dönebildiğini, sıkışık alan kazılarında ekstra güvenlik ve üretkenliği olduğunu kaydeden İrfan Ak, her iki yana kaydırılabilir offset boomm özelliği sayesinde mükemmel denge ve sağ-sola dönmeden sıfır kazı yapabilme özelliğinin ve ayrıca mükemmel bir görüş açısının olduğunu belirterek, "Kendi küçük ama marifeti çok büyük" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin şen - 12 yıl önce
:)