Küçükyayla Derneği Kapaklı’da açıldı

Trakya Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Kapaklı’da açıldı. yoğun bir katılımın gerçekleştiği açılışta Küçükyayla halkı ve vatandaşlar soğuk havaya rağmen çektikleri halaylarla dernek açılışını doyasıya kutlarken, kurucu başkanlardan Selami Tetik de Küçükyayla köyü için kendi yazdığı şiiri davetlilerle paylaştı. Açılış töreninde ayrıca davetlilere bayanların hazırladığı yöresel yemekler ikram edildi.

Küçükyayla Derneği Kapaklı’da açıldı
13 Mart 2014 Perşembe 07:40

KATILIM YOĞUN OLDU
Kapaklı’da yaşayan Küçükyayla köylüleri kurdukları dernek çatısı altında bir araya geldiler. Trakya Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği düzenlenen törenle Kapaklı’da açıldı. Açılış törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Vize Ak Parti İlçe Başkanı Halil Doğan, Karaağaç Belediye Başkanı ve Kapaklı MHP Belediye Başkan Adayı Dr.Özkan Yücel, CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Nedim Yılancı, DP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Veysel Güven, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ile eşi Sevay Çetin, Çerkezköy Kızılay Şube Başkanı Ertan Aşut, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Vizeliler Dernek Başkanı Aydın Kırıklar ve çok sayıda Küçükyayla halkı katıldı.
HALAY ÇEKEREK DERNEK AÇILIŞINI KUTLADILAR
Açılış öncesinde dernek başkanı Yusuf Çetin davetlilerle yakından ilgilenirken, misafirlere de bayanların evlerinde hazırlayarak getirdikleri yöresel yiyecekler ikram edildi. Havanın soğuk olmasına rağmen dernek açılışına hem vatandaşlar hem de Küçükyayla halkı yoğun ilgi gösterirken, dernek yöneticileri ve Küçükyayla halkı davul zurna eşliğinde halay çekerek dernek açılışını doyasıya kutladılar. Derneğin Kurucu başkanlarından Selami Tetik açılış öncesinde kürsüye gelerek hemşerilerine köyüyle ilgili olarak yazdığı şiiri okudu.
KENDİ YAZDIĞI ŞİİRİNİ OKUDU
Selami Tetik’in kendi yazdığı şiir; “Sevdalıyım ben yaylama Bir başka doğar güneş yaylama, Yemyeşil ormanları, gürül gürül akan dereleri, Sağlık, huzur, mutluluk veriyor bana. Bu yüzden sevdalıyım ben yaylama. Yardımsever, alçak gönüllüdür insanı, Darda zorda kalan komşusu için, Düşünmeden verir ambarındaki buğdayını, Bu yüzden sevdalıyım ben yaylama. Tertemizdir hepsinin yüreği, Karınları aç ta olsa hep güler yüzleri. Yarınlara hep ümitle bakar, onurudur alın teri, Bu yüzden sevdalıyım ben yaylama. Ekmeğini kazanır ormanda, tarlada, Mutluluğu da paylaşır acıyı da, Tok gözlüdür, gözü olmaz başkasının malında, Alçak gönüllülüğü ve fedakar yüreği, Zenginliğidir onun bu dünyada. İşte bu yüzden dostlarım, sevdalıyım ben yaylama.”
KÖYÜMÜZÜN NÜFUSU 480’DİR
Tetik yazdığı şiiri hemşerilerine okuduktan sonra Küçükyayla Köyü hakkında bilgi vererek, “Daha önce Rum köyü olan ve adı da Ayana olarak biline Küçükyayla Köyümüz, Lozan Anlaşması, Nüfus Mübadelesine göre gelen göçler ile kurulmuştur. Köyümüz Vize İlçemizin 9. km Kuzeyinde her iki tarafında gürül gürül dereleri akan, dört bir tarafı insana enerji veren, bol oksijenli yemyeşil ormanlarla kaplı yayla üzerinde kurulmuş olup, geçimini ormancılık ve hayvancılıkla sürdürmektedir. Köyümüzün şu anki nüfusu ise 480'dir” dedi.
KAPAKLI’DA YAKLAŞIK 200 HANEMİZ İKAMET EDİYOR
Selami Tetik konuşmasının devamında ise, “1980 yılından itibaren Çerkezköy ve Kapaklı'da kurulan Organize Sanayi Bölgesi paralelinde yurdumuzun her yöresinden olduğu gibi köyümüzden de yoğun göçler yaşanmış ve bugün Türkiye’mizin, yükselen, parlayan bir yıldızı haline gelen Kapaklımızda yaklaşık 200 hanemiz ikamet etmektedir. Biz Küçükyaylalı'lar olarak bu derneğimizi kurmaktaki amacımız; gerek Küçükyayla köyümüzde, gerekse de Kapaklı ve civarındaki köy ve ilçelerimizde yaşayan insanlarımızın mutluluklarına ortak olup mutluluklarının daha da büyümesine, kederli, üzüntülü anlarına da ortak olarak dertlerini hafifletebilmek en büyük dileğimizdir. Hedeflerimize ulaşabilmek için Derneğimiz, Köyümüz Muhtarlığı ile diyalog halinde olarak en doğru en yararlı kararları alıp tüm üyelerimize ve yakınlarına yardımcı olmak arzusunda olacağız” diye konuştu.
ELİMİZDEN GELEN EN BÜYÜK DESTEĞİ VERECEĞİZ
Selami Tetik konuşmasının sonunda ise şunları söyledi; “Sadece Trakya’nın değil Türkiye’nin de parlayan ve yükselen yıldızı haline gelip gururumuz olmaya devam eden çiçeği burnunda Kapaklı ilçemizin, Belediye Başkanı, mülki amirimiz olan ve Kapaklımıza genç, dinamik ve sonsuz enerjisi ile çok değerler katacağına inandığımız Kaymakamımız Aslı Aynaoğlu Kuzulu hanımefendi başta olmak üzere, diğer resmi kurumlar ve Kapaklımızda bulunan sosyal ve yardımlaşma dernek yönetimleri ile el ele verip, geniş bir aile olabilmek ve Kapaklımızın her anlamda örnek biri ilçe olması uğruna tüm Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve arkamızda bulunan Küçükyaylalılarımız ile elimizden gelen en büyük desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”
GÖNÜLDAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELEREK DERNEĞİMİZİ KURDUK
Selami Tetik’in konuşmasını tamamlamasının ardından Trakya Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Çetin kürsüye gelerek kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Çetin yaptığı konuşmada, “Başta ekonomik nedenler olmak üzere farklı nedenlerle köyümüzden ayrılmak zorunda kalan kardeşlerimiz, ağabeylerimiz uzun zamandan beri bir dernek çatısı altında birleşerek birlik ve beraberliklerimizi pekiştirmek için böyle bir oluşum içinde var olmayı arzulamışızdır. Bu vesile ile Kapaklı ve civar yerlerdeki gönüldaşlarımız ile bir araya gelerek Trakya Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurduk” açıklamasında bulundu.
KISA SÜRE İÇİNDE 170’E YAKIN ÜYEMİZ KAYIT YAPTIRDI
Derneğin 4 Şubat 2014 tarihinde resmi olarak kurulduğunu sözlerine ekleyen Çetin, “Bugüne kadar da 170'e yakın üyemiz kayıt yaptırmıştır. Derneğimizin üyelerine, Kapaklımıza ve ülkemize değer katabilecek çalışmalar için üzerimize düşen her türlü katkıyı sağlayacağız. Buna gönülden inanıyoruz. Derneğimizin oluşumundan bugüne kadar katkısı olan bütün arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür eder bu oluşumun uzun yıllar devam etmesi dileği ile hepinizi saygı ile selamlarım” diye konuştu.
YÖRESEL YEMEK İKRAMINDA BULUNULDU
Programın devamında sırasıyla Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Karaağaç Belediye Başkanı ve MHP Kapaklı Belediye Başkan adayı Özkan Yücel ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban kürsüye gelerek kısa birer konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından da dernek açılışı gerçekleştirilerek davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET ÇETİN - 10 yıl önce
derneğimizin kurulmasında katkda bulunanlara teşekkür ederim.küçükyaylalı olmaktan gurur duyuyorum.