Kurumların eksikliğine vurgu yaptı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara ziyareti öncesi basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kaymakam Gürbüz, “Kapaklı ilçemizde her bakanlığın bir kurumuna ihtiyaç var. Kapaklı hızlı büyüyüp gelişen bir yer olmasına rağmen bir çok konuda geride kalmış. O yüzden çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz en basitinden Gençlik ve Spor Bakanlıuğı ile irtibata geçip burada İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü yapılabilir” ifadelerini kullandı.

Kurumların eksikliğine vurgu yaptı
08 Kasım 2014 Cumartesi 08:06

 Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz basın mensuplarına önemli açıklamada bulundu.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz dün İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara ziyareti öncesi basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kaymakam Gürbüz yaptığı açıklamalarda “Kapaklı’da her kuruma ihtiyaç var. Özellikle bakanlık birimlerinin de olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
REHABİLİTASYON MERKEZİ DÜŞÜNÜYORUZ
Gürbüz, “Karaağaç’ta bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’nun olduğu yere Rehabilitasyon Merkezi yapmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile görüşmelere başladık” dedi.
HER BAKANLIĞIN BİRİMİ OLMALI
Kaymakam Gürbüz isteklerinin her bakanlıktan birimlerin Kapaklı’da yer alması olduğunun altını çizerek, “Kapaklı hızla büyüyen bir yer ve nüfus artışı Türkiye’de nüfusu hızla artan İlçelerin başında geliyor. Tabiri caizse Kapaklı bazı şeyleri hak ediyor. Baktığımız zaman Kapaklı’ya her yer konut binaları ile dolmuş ve bir şeyler yapalım dediğimizde haritaya bakıp yer arıyoruz” diye konuştu.
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞECEĞİZ
Kaymakam Gürbüz açıklamalarının devamında ise, “Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de görüşmeler yapıp Kapalı’da İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü olması için adımlar atacağız. İl ile de bu konuları görüşeceğiz. Ben göreve geldikten sonra ilk olarak İl Müdürlüklerini ziyarette bulundum. İl ile ilişkileri sıcak tutarak Kapaklı menfaatine ne yapabilirsen talep edeceğiz kendilerinden” açıklamasında bulundu.
342 DERS 15 BİN 500 ÖĞRENCİ VAR
Eğitim konusuna da değinen ve Kapaklı’da eğitim konusunda daha fazla yol alabilmek için çalışmalar başlatacağını ifade eden Gürbüz, “Şuan Kapaklı’da 342 derslik ve bu dersliklerde eğitim gören 15 bin 500 öğrenci var. Bizim amacımız ise eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanlığı standartları üstüne çıkarak eğitim sistemini Kapaklı’da daha iyi konuma getirmek. 10 yıl sonra burada bin dersliğe ihtiyaç olacak. Bu nedenle Kapaklı’da ki tüm hayırseverleri, vatandaşları eğitimde duyarlı davranmaya çağırıyoruz” dedi.
TEKLİ EĞİTİME GEÇMELİYİZ
Okullarda tekli eğitime geçilmesinin öğrenciler için daha yararlı olacağını belirten Gürbüz, “İkili eğitimde akşam saat 18:30’da okuldan çıkan öğrenciden sadece veli değil asayişte sorumlu oluyor. O saatte okuldan çıkan öğrenci eve gelip dinlenmesi, yemek yemesi, ders çalışması ve kendine vakit ayırması için zaman arayacak ve bulamayacak. Bu sebeple daha büyük okullarda tekli eğitim sistemi ile öğrencilerin kendilerine zaman ayıracak vakitlerini sağlayabiliriz.” ifadelerine yer verdi.
HALK KÜTÜPHANESİ, CAMİİ, OKUL YAPACAK ALAN YOK
Gürbüz son olarak, “Kapaklı haritasına baktığımızda Kütüphane yaptırmak istesek ya da ibadethane ile okul yapmaya kalksak yapılan konutlardan dolayı yer bulamayız. O yüzden burada özellikle istediğim bir halk kütüphanesi. Kapaklı menfaatine ne yapılması gerekiyorsa yapacağız, tüm İl Müdürlükleri ile irtibat içindeyiz inşallah Kapaklı’yı çok güzel bir yer yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.