KUŞ: ÇÖZÜM OLMAZSA VALİLİĞE GİDECEĞİZ

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, korsan araçlara karşı yeterli denetim yapılmadığından yakınarak, hem Çerkezköy Kaymakamlığı'na hem de Çerkezköy Belediyesi'ne resmen müracaat ettiklerini çözüm bulamamaları halinde oda başkanlarıyla birlikte bu durumu Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'ya götüreceklerini açıkladı

KUŞ: ÇÖZÜM OLMAZSA VALİLİĞE GİDECEĞİZ
08 Şubat 2013 Cuma 08:46

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, denetim yetersizliğinden yakındı. Şoförler ve Otomobilciler Odası Hizmet Binası'nda Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Yaşar Kuş, korsan araçların son zamanlarda arttığını bunun nedeninin ise denetim yetersizliği olduğunu savundu. Kuş, bu durumu Çerkezköy Kaymakamlığı'na ve Çerkezköy Belediyesi'ne resmi bir yazı ile müracaat ederek bildirdiklerini, çözüm bulamamaları halinde bu kez Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın kapısını çalacaklarını söyledi.
DENETİM EKSİKLİĞİ VAR
Çerkezköy'de 700-800 civarında S plakalı araç bulunduğunu belirten Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Yaşar Kuş, "Bugüne kadar şifaen ilgili kurumlara bildirdik. Burada bir denetim eksikliği var. Ancak çözüm olmadı. Biz de gerekli yazışmaları yaptık. Resmi bir yazı ile durumu hem Çerkezköy Kaymakamlığı'na hem de Çerkezköy Belediyesi'ne bildirdik. Tüm kurumlarla iyi niyetli bir şekilde diyaloğumuzu sürdürüyoruz. Ancak, çözüm bulamadığımız takdirde diğer oda başkanlarıyla birlikte konuyu Tekirdağ Valiliği'ne bildireceğiz. Oradan çözüm isteyeceğiz" diye konuştu.
UKM KURULUNCAYA KADAR DENETİM İSTİYORUZ
Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla birlikte ulaşım hizmetlerindeki denetimlerin iyice yavaşladığını belirten Başkan Kuş, "Biliyorsunuz. Tekirdağ artık büyükşehir oldu. İlimizdeki tüm ulaşım hizmeti veren araçların kontrolü Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'ne (UKM) bırakılacak.  Bu süreç tamamlanıncaya kadar bir vurdumduymazlık olduğunu gözlemliyoruz. UKM kuruluncaya kadar, denetimlerin yapılmasını bekliyoruz. UKM kurulduktan sonra zaten sorunun çözüleceğini düşünüyoruz. Çerkezköy Belediyesi 3 ay önce çok güzel bir karar aldı S plakalarıyla ilgili ama denetim yok. UKM kurulduğu zaman ilimizde taksilerle, dolmuşlarla, servis araçlarıyla ilgili çalışma yapacak. Esnafın mağdur olmayacağını düşünüyorum. Ama bu süreç içerisinde başıboşluk olursa, esnaf mağdur olacak. Bugüne kadar çok sıkıntı çektik. Biz ilçeden ilden bir karar almak için uğraşıyoruz. Binbir güçlükle kararlar alıyoruz. Bir taraftan Ulaştırma Bakanlığı'ndan yeni uygulamalar geliyor. Bi taraftan İçişileri Bakanlığı'ndan geliyordu. Bizimde kafamız karışıyordu. UKM kurulunca bu karışıklıklarında sona ereceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
J PLAKALARA VERİLEN HAK KÖTÜYE KULLANILDI
J plakalı araçların S plakalı araç gibi çalışmasına verilen müsadenin denetlenmemesi nedeniyle sorunlar çıkarmaya başladığını bunun S plakası olan üyelerini mağdur ettiğini söyleyen Kuş, "J plakalı öğrenci servislerine işini aksatmamak kaydıyla Çerkezköy Belediyesi S plakalar gibi personel taşıma hakkı verdi. Ama bakıyorsunuz bazı araçların hiç öğrenci servisi yok. J plaka ama sadece S plakalar gibi personel servisi hizmeti sunuyor. S plakalar zaten J plakaların yaptığı gibi öğrenci taşıyamıyor. Bu kez S plakalı araç sahiplerine haksızlık oluyor. En azından bu uygulamanın durdurulmasını istiyoruz. J plakalara personel taşıma imkanı verilen uygulamanın durdurulmasını Belediye'den bekliyoruz" diye konuştu.
UKM'DE ODALARDA SÖZ SAHİBİ OLACAK
Ulaşım hizmetlerinden sorumlu olacak UKM'lerde artık Şoförler Odası'nın da temsil edileceğini hatırlatan Başkan Yaşar Kuş, "2 ay önce yeni bir yasa çıktı. Artık UKM'lerde odalarda temsil edilecek. Oy kullanma hakkı verildi. UKM'lerin müteşebbis heyetlerine bizim şoförler odasından da temsilci vereceğiz" dedi.
Başkan Kuş konuşmasına Çerkezköy'deki taksi hizmetleriyle ilgili yeni bir uygulama için yürüttükleri çalışmasını anlatarak devam etti. Kuş, "Taksi plakalarıyla ilgili bir çalışmamız var. Şehrimizdeki belirli boşluklarda, mesala pazar yeri, KİPA gibi, Akbank önü gibi yerlere mevcut taksi duraklarından dönüşümlü olarak arkadaşlarımız birer ikişer araba çekmesini isteyeceğiz. Tabii trafiği aksatmamak kaydıyla. Bu durumdan hem esnafımızın iş kolunu artırmak hem de korsan çalışanların önüne geçmek için faydalı olacak. Bu çalışmamızı önümüzdeki günlerde belediyemize ileteceğiz" diye konuştu.
GÜZERGAHLARLA İLGİLİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kuş, şehir içindeki toplu ulaşım hizmetleriyle ilgili açıklamalarıyla sözlerine devam etti. Önümüzdeki günlerde kent merkezindeki toplu ulaşım araçlarının Halk Otobüsleri'ne dönüştürülmeye başlanacağını hatırlatan Başkan Kuş, "Şehir içinde ulaşım hizmetleri veren Akarsu Kooperatifimizin araçlarının değiştirilmesiyle ilgili karar İl Trafik Komisyonu'ndan geçti. Buna bizde destek verdik. Güzergahlarla ilgili olarak herhangi bir değişiklik yok. 1999'dan beri bölgemizdeki toplu ulaşım araçlarının güzergahlarıyla ilgili bir değişiklik yapmadık. Hep mevcut güzergahları koruduk. Duraklarda çalışan arkadaşlarımızdan gelen taleplere göre bazı düzenlemelerin yapılması için çalışmalar yaptık. Bunlar dışında biz dışardan müdahale edecek herhangi bir karar almadık. Yeni hatlar açılmasına müsaade etmedik. Mevcutları koruduk" açıklamasını yaptı.
KAPAKLI ODA KURARSA YARDIMCI OLURUZ
Başkan Yaşar Kuş, basın toplantısının sonunda Kapaklı'da kurulabilecek Şoförler ve Otomobilciler Odası için yardımcı olacaklarını söyledi. Kuş, "Bu arada Kapaklı ilçe oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Orada bizim. Tabiki yarın öbürgün Kaymakam ataması yapıldıktan sonra meslek odası, şoförler odası kurulması hakkına da sahipler. Ancak 500 üye olmadan oda kurulamıyor. Biz Kapaklı'da bir şoförler odası kurulmasına karşı değiliz. Tahminim oda kurulması 2-3 yılı bulur. Bu süre içerisinde orada yapılacak odaya da her türlü desteği vermeye hazırız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Odamızdan ayrılmak isteyen arkadaşlarımızın da ilişiğini keseriz. Burada da sorun olmaz" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
59 S 0000 - 11 yıl önce
s plakaya onca masraf ettik onca evrak hazirladik , ,şimdi normal plakayla servis yapiyor insanlar , belediyede tık yok !! denetim yapin engelleyin sn. kenan bey