MAHALLE EVLERİ YILSONU SERGİLERİ AÇILDI

Çerkezköy Belediyesi’nin Kültür ve Sanat Kursları kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Merkezi (TEMEK) iş birliği ile açtığı 6 kursu başarı ile bitiren 105 kursiyer el emeği göz nuru eserleri, Veliköy, Kızılpınar ve Bağlık Mahalle Evlerinde açılan Yılsonu Sergisinde beğeniye sunuldu

MAHALLE EVLERİ YILSONU SERGİLERİ AÇILDI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
09 Haziran 2022 Perşembe 11:49

Çerkezköy Belediyesi’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Merkezi iş birliği ile bu yıl 6 kurs açtığını ve 105 kursiyerin bu kursları başarı ile bitirdiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yıldırım, uzun ve yorucu bir kurs döneminin ardından, katılımcılarımızın el emeği, göz nuru eserlerinin açılışı yapılan sergilerde vatandaşlarımızın beğenisine sunulacağını kaydetti.

TEMEL HEDEF ÜRETİMİN BİR PARÇASI HALİNE GETİRMEK

Çerkezköy Belediyesi olarak önemli bir hedeflerinin vatandaşların, özellikle ev hanımlarının eğitimine katkı sunmak, ev ekonomilerine destek olmalarına imkan sağlamak olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Temel hedeflerimizden bir tanesi vatandaşlarımızı, özellikle kadınlarımızı üretimin bir parçası haline getirmek, geleceğimize, kendi geleceklerine katkı sunmaları, ışık olmaları. Aile ekonomilerine katkıda bulunmaları” dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy Belediyesi’nin kurslarının parmakla sayılı kursiyerlerden buralara geldiğini, Mahalle Evleri, Kültür ve Sanat Merkezleri ile kurs ve kursiyer sayısının arttığını belirten Yıldırım, kurslarda emeği geçen öğretmenlere, kursiyerlere ve görevlilere teşekkür etti.

Makine Nakışları Kursu’nun Bağlık ve Veliköy Mahalle Evlerinde açıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yıldırım, “Usta öğretici Nuray Albay tarafından Bağlık Mahalle Evimizde verilen kursumuza 16, Veliköy Mahalle Evimizde verilen kursumuza ise 38 kursiyerimiz katıldı. Usta Öğreticimiz Gülay Yıldıran tarafından yine Bağlık ve Veliköy Mahalle Evlerimizde verilen Dekoratif Ev Aksesuarları Kurslarımıza Veliköy’den 9, Bağlık Mahallemizden ise 10 kursiyerimiz katıldı. Ayrıca Kızılpınar Kültür Merkezimizde açtığımız ve Usta Öğretici Nazmiye Fıçıcı tarafından 2 ayrı gruba verilen Zikzak Makine Nakışları kurslarımıza toplamda 32 kursiyer katıldı” dedi.

Bağlık, Veliköy ve Kızılpınar Mahalle Evlerimizde açılan yılsonu sergilerinin 10 Haziran Cuma günü mesai saati sonuna kadar açık kalacağı ifade edilirken, açılışlara Yıldırım’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Veliköy Mahalle Muhtarı Ersan Albayrak, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Sorumlusu Gizem Tuna, kursiyerler ve usta öğreticiler katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.