Mahalle olan Karaağaç Belediyesi ismi köprüde yaşayacak

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının ardından Mart ayı sonunda mahalle statüsüne geçecek olan Karaağaç’ta Mart ayının ilk Meclis Toplantısı önceki gün yapıldı. Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel’in başkanlığında yapılan toplantıda 4 gündem maddesi karara bağlanırken, belde sınırları içerisinden geçen Karagöz Deresi üzerine yapılan köprüye oy birliğiyle Karaağaç Belediyesi Köprüsü adı verildi.

Mahalle olan Karaağaç Belediyesi ismi köprüde yaşayacak
06 Mart 2014 Perşembe 07:57


BELEDİYENİN İSMİ KÖPRÜDE YAŞATILACAK
Karaağaç Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısının ilk oturumu önceki gün saat 10.00’da Karaağaç Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının ilk gündem maddesi belde içerisinden geçen Karagöz Deresi üzerinde yapılan köprüye isim verilmesi oldu. Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel kendisinin 2 seçenek belirlediğini ifade ederek, “Ben Karaağaç Köprüsü ya da Karaağaç Belediyesi Köprüsü olması taraftarıyım” dedi. Meclis Üyeleri de konuyla ilgili olarak kısa bir süre görüş belirtirken, Karaağaç Belediyesi isminin yaşatılması kararı ön plana çıktı ve oy birliğiyle köprünün adı Karaağaç Belediyesi Köprüsü oldu.
ÖDENEK YETMEZLİĞİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA GÖRÜŞÜLECEK
Gündemin bir diğer maddesi ise Karaağaç Belediyesi’nde norm kadrosunda boş bulunan 5 dereceli itfaiye çavuşluğu kadrosunun iptal edilerek yerine 9. Derece itfaiye çavuşluğu kadrosunun getirilmesi maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Diğer gündem maddesi ise 2014 mali yılı tahmini gider bütçesinin bazı kalemlerindeki ödenek yetmezliği nedeniyle kalemler arası aktarma yapılması oldu. Madde oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
DİLEKÇELER OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Gündemin son maddesi ise yardım dilekçelerinin görüşülmesi oldu. İlk olarak Karaağaç Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü tarafından 25 Mart Salı günü Tekirdağ’da bulunan Tekirdağ Ebru Naim Fen Lisesi, Tekirdağ Anadolu Sağlık Lisesi, Tekirdağ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi okullarına yapılacak gezilerin ulaşım giderlerinin karşılanmasını içeren talep oy birliğiyle kabul edildi. Oy birliğiyle kabul edilen bir diğer dilekçe ise Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Camii’nin şadırvan ve tuvaletlerinin yapılması oldu. Hicret Camii Kuran Kursu öğrencilerinin Mart ve Nisan aylarında düzenlemek istedikleri Çanakkale Gezisi için 70 kişilik araç ve rehber ihtiyacını içeren madde de oy birliğiyle kabul edildi. Diğer 2 yardım dilekçesi de yine oy birliğiyle kabul edildi.
TEK TESELLİMİZ KAPAKLI İLE BİRLEŞMEK OLDU
Meclis toplantısının ardından bir konuşma yapan Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel: “Karaağaç bilindiği gibi bu ayın sonunda mahalle statüsü ile Kapaklı’ya bağlanacak. Bizler buranın İlçe olması gerektiğini her platformda dile getirdik. Ankara’ya yazılar yazdık, gittik. Ama olmadı. Tek tesellimiz Kapaklı ile birleşmek oldu. Çünkü Kapaklı Karaağaç’a doğru genişleyecek bir ilçe” diye konuştu.
TOPLANAN PARAYLA ANAOKULU YAPILACAK
Karaağaç’tan Velimeşe’ye kadar uzanan Karagöz Deresi’nin ıslahı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazı yazdıklarını sözlerine ekleyen Yücel, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talebimizi yerinde buldu. Yer teslimi için müteahhit firma geldi. 5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde Karaağaç’a bir meslek lisesi yapamadık. Ancak topladığımız 200 Bin TL’yi İl Özel İdaresine teslim ettik ve buraya bir anaokulu yapılmasını istedik. İnşallah Karaağaç’a bir anaokulu yapılacak” dedi.
İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK
Konuşmanın ardından Karaağaç’ta bulunan mahalle muhtarlarına ve meclis üyelerine birer plaket takdim edildi. Karaağaç Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.