Mart ayı 1. Oturum yapıldı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mart ayı Belediye Meclis toplantısının ilk oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Mart ayı 1. Oturum yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
02 Mart 2021 Salı 12:12

Mart ayı Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, geçtiğimiz hafta yaptığı Ankara ziyaretinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’u, Tekirdağ CHP Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygün’ü ziyaret ederek, temaslarda bulunduğunu belirterek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile TBMM Başkanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop’u ziyaretimizde kendisine Orman Bakanlığı ile ilgili sorunlarımızı, Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yaşadığımız sıkıntıları, Astsubay Lojmanları ile ilgili gelinen son durumu, yapılması planlanan Tepe Emlak Konutları Kavşağı-Çevre Yolu Bağlantı Kavşağı ve TESKİ’nin İller Bankası’ndan kredi talebi ile ilgili bilgiler verdik” dedi.
   Ankara ziyaretini ile ilgili Belediye Meclisi’ne bilgi veren Akay, daha sonra İstasyon Mahallesi’nde bulunan ve atıl durumda olan Celal Bey Mescidi’nin restorasyonunu Çerkezköy Belediyesi’nin yapacağını ve bununla ilgili protokolün Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü ile imzalandığını belirterek, “İhale sürecinin ardından çalışmalara başlayacağız ve İstasyon Mahallemizde bulunan Celal Bey Mescidimizi restore edeceğiz” ifadelerini kullandı.
   Akay’ın Meclisi bilgilendirmesinin ardından Belediye Meclisi’nin Mart ayı Meclis toplantısı Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.09.2020 gün ve 82 sayılı müzekkeresinin ekindeki Kent Estetik Kurulu Komisyon Kurul kararlarından 4 numaralı karar Belediye Meclisi’nin 01.02.2021 gün ve 03 sayılı Meclis toplantısında görüşülmüş olup, bu konuyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunun çalışmalara devam edilmesine oy birliği ile karar verildiğinden bu konunun yeniden Belediye Meclisi’nde görüşülmesinin müzakeresi ile başladı. Söz konusu gündem maddesinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesi oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemin ikinci maddesinde yer alan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün 22.02.2021 gün ve 04 sayılı Atık Taşıma ve Kabul Belgesi ücreti hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi.
   Gündemin 3. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 22.02.2021 gün ve 12 sayılı 4 adet Belediye hissesi hakkındaki müzekkeresinin görüşülüp, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından gündemin dördüncü maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.02.2021 tarih ve 13 sayılı 4 adet Belediye hissesi devri hakkındaki müzekkeresi de incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
   Belediye Meclis gündeminin altıncı maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 22.02.2021 tarih ve 3281 sayılı dolu memur kadrolarında derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildikten sonra Belediye Meclis gündemine sonradan ilave edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 25.02.2021 gün ve 10 sayılı şirket hakkındaki müzekkeresi görüşülerek incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na,  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.02.2021 gün ve 21 sayılı plan değişikliği talebi de incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
   Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mart ayı Meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı. Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşüp, karara bağlamak için 5 Mart Cuma günü saat 15.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yeniden toplanacak.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.