Meclis çiçek bahçesine döndü

Çerkezköy Belediyesi'nin 30 Mart seçimleri öncesi son Meclis Toplantısı'nın ilk birleşimi yapıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Üyeleri Meclis Salonu’nu adeta çiçek bahçesine çevirdi. Belediye'nin yapmış olduğu Engelli Evi nedeniyle Belediye Başkanı Ali Ertem ve Meclis Üyelerine teşekkür eden engelliler, Başkan ve Meclis Üyelerine birer çiçek hediye etti. Bu durum karşısında duygulanan Başkan Ali Ertem, "Meclis performansı içinde en anlamlı gün" dedi

Meclis çiçek bahçesine döndü
05 Mart 2014 Çarşamba 07:21

Çerkezköy Belediyesi 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi son ay toplantısının ilkini yaptı. İkinci ve son toplantıyı Cuma günü yapacak olan Belediye Meclisi'nde anlamlı buluşmalar gerçekleşti. Belediye'nin yaptırdığı Engelli Evi nedeniyle engelliler Meclis Üyelerine teşekkür ederken, Başkan Ertem'de tüm Meclis Üelerine birer plaketle 5 yıllık çalışmalarından ötürü teşekkür etti.
MECLİS SON AYINA GİRDİ
30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Çerkezköy Belediye Meclisi son ayını yaşıyor. Mart ayı ilk birleşimini Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapan Çerkezköy Belediye Meclisi ikinci birleşimini Cuma günü yapacak. Mart ayı ilk birleşiminde gündemde yer alan 4 maddenin yanı sıra gündem dışı 4 madde görüşülerek karara bağlandı.
KARAAĞAÇ BELEDİYESİ'NİN TALEBİ KABUL EDİLDİ
Meclis açılış ve yoklamanın ardından ilk gündem maddesi olarak Karaağaç Beldesi ve Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışını görüştü. Yapılan görüşmeler sonucu Karaağaç Belediyesi'nin talebi oy birliği ile kabul edildi. Başkan Ali Ertem hemen gündemin ikinci maddesini görüşmeye açtı.
ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE PERSONEL SERVİS İZNİ İPTAL OLDU
Zabıta Trafik Biriminin 25.02.2014 gün ve 89860561-699 sayılı öğrenci taşımacılığı yapan araçlara personel taşımacılığı izni verilmesi hakkındaki gündem maddesini görüşmeye açan Başkan Ali Ertem, daha önce Belediye olarak öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarına yaz aylarında personel taşımacılığı yapmaları için verdikleri yol belgesinin iptal edilmesi yönünde talep olduğunu hatırlattı. Başkan Ertem, "Bildiğiniz gibi daha önce kışın öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarının yaz aylarında 3 ay boyunca boş kalmaları için personel taşımacılığı yapabilecekleri yol belgeleri verdik. Ancak bizim üç aylık süre ile bu belgeleri verme yetkimiz yok. Yıllık veriyoruz. Bir yıllık verdiğimiz yol belgeleri su istimallere neden oldu. Şimdi öğrenci servisi yapanlar personel servisi yapamayacak" açıklamasını yaptı. Yapılan oylama ile bu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
PTT'YE ŞUBE AÇMASI İÇİN YER TAHSİS EDİLDİ
Bir diğer gündem maddesi ise PTT'nin talebi üzerine Yıldırım Beyazıt Mahallesi ile Fevzi Paşa Mahallesi arasında PTT Şubesi açılması için yer tahsisi oldu. Başkan Ertem, PTT ile yapılan görüşmelerde Belediye'nin ücret almadan yer tahsis etmesi halinde söz konusu mahallerde şube açabilecekleri yönünde taahhüt aldıklarını belirtti. Ertem, "Şu anda Yıldırım Beyazıt Mahallesi ile Fevzi Paşa Mahallesi'nin ortasında kalacak bir yerde 20 metrekarelik bir yer Belediye olarak yapıyoruz. 15-20 gün içerisinde bitecek ve bu yeri PTT'ye tahsis edeceğiz" açıklamasında bulunda. Yapılan görüşmeler sonucunda PTT'ye ücretsiz olarak 10 yıllığına söz konusu yerin tahsisi oy birliği ile kabul edildi.
GÜNDEM DIŞI MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ
Gündemdeki maddelerin ardından Meclis üyelerinin kabul ettiği gündem dışı 4 madde görüşülmeye başlandı. İlk olarak Belediye İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nde norm kadroda bulunan memur ünvan ve kadro değişikliği görüşülerek karara bağlandı. Daha sonra Veliköy Belediyesi'nin talebi üzerine Yalıboyu Islah OSB'nin imar plan tadilatı görüşülerek İmar Komisyonu'na sevk edildi. Başkan Ertem daha sonra İnan Sokak'ta bulunan ticaret ve konut alanı imar değişikliğini görüşmeye açtı. Yapılan görüşme sonucunda bu gündem maddesi de İmar Komisyonu'na sevk edildi. Gündem dışı maddelerin sonuncusu ise Çerkezköylü milli sporcu engelli Oğuzhan Genç'in isminin bir mahalleye verilmesi görüşüldü. Başkan Ertem, bu gündem maddesinin uygun bir mahalle seçimi için Plan Bütçe Komisyonu'na sevkini önerdi. Yapılan oylama ile Oğuzhan Genç'in isminin bir mahalleye verilmesi Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edildi.
MECLİS ÇİÇEK BAHÇESİ
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Meclise katılan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Üyeleri Meclisi çiçek bahçesine çevirdi. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ve Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya'nın da katıldığı Meclis Toplantısı'nda engelliler Başkan Ali Ertem'e Engelli Evi nedeniyle teşekkür ederek çiçek verdi. Tüm Meclis Üyelerine birer çiçek ile Engelli Evi'nin yapımından ötürü teşekkür eden engelliler Meclis Salonu'nda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
BAŞKAN VE MECLİS ÜYELERİ'NE TEŞEKKÜR ETTİ
Engelliler adına bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Meclis Üyelerine Engelli Evi nedeniyle teşekkür etti. Genel Başkan Boyraz, Türkiye'de 8.5 milyon vatandaşın engelli olmasına rağmen engellilerin evlere hapsedildiğini engellilerin yaşam alanlarından uzak kaldığını vurgularken bundan Çerkezköy'ü ayrı tuttu. Boyraz, "Ama Çerkezköy bu çarkı kırdı. Çerkezköy'de yaşayan engelliler mahpus hayatına son verdi. Engelli hizmet binası ile bir sivil toplum ile yerel yönetim işbirliği gösterilmiş oldu. İkinci olarak kamu binasında neler olabileceğini çok iyi yansıtıyor. Çerkezköy Belediyesi ve Şubemize Türkiye'ye örnek olmuştur. Çerkezköy Belediyesi'ne Başkan Ali Ertem'e, Meclis Üyelerine ve Şubemize teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.
EN ANLAMLI GÜN
Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz'ın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Ali Ertem bir konuşma yaptı. Ertem, Meclis'i çiçek bahçesine çeviren engellilere teşekkür ederken, "Bugün Meclis performansı içinde en anlamlı gün" diye nitelendirdi. Ertem, engelliler için sadece Engelli Evi yapmakla kalmadıklarını 5 yıllık görev süreleri içerisinde birçok çalışmaya imza attıklarını kaydetti. Ertem, "Marifet iltifata tabidir. Bizim hizmetlerimiz var. Buna karşılık sakat kardeşlerimiz bugün bize bir jest yapmış. Soruyorum şimdi bu jesti başka kim yaptı. Aslında bekliyoruz bunları. Bizim başka hizmetlerimizde var. Ancak sadece sakatlardan bu jesti gördük. Bu fiziki binanın yanı sıra biz engellilerin her türlü etkinliğinde yanlarında olduk. Genel Başkanımızın söylediği bir şey var. Engellilerin erişimi. Biz bu konuda da adım attık. Çerkezköy'de engellilerin erişimi büyük ölçüde sağlanmıştır. Belediye başta olmak üzere tüm kamu kurumlarına engelli girişi yaptık. Özel binalar içinde bu şartı getirdik. Mevcut binalara Belediye olarak engelli girişi yapma kararı aldık. Bu kararı aldığımız tarihten itibaren yapılan özel binalara da engelli girişi şartı getirdik. Engelli girişi olmayan binalar ruhsat vermiyoruz" diye konuştu.
GÖRME ENGELLİLER İÇİN BANT YAPTIK
Toplumda engelli bilincinin olmadığına işaret eden Başkan Ertem sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaldırımlara engelli bandı yaptık. Sadece görme engelliler kullanabilir. Bunlar görme engellilerin tapulu malı. Bu bantları biz normal insanlar kullanmamalı. Bu duyarlılığı göstermemiz lazım. Bunların engellilere ait olduğunu, onların tapulu malı olduğunu bilmeliyiz. Yine rampalar yaptık. Bir sürücü engelli rampasının olduğu yere aracını park etmemeli. Bu rampaların engellilerin malı olduğu bilincine ulaşmalı. Bilinç eksikliği var. Ayrıca STK ve sanayicilere de sesleniyorum. Engelliler için sadece bizler değil onlarda bir şeyler yapmalı. Bakın engelliler bunun karşılığını bugün bize teşekkür ederek gösterdi. Neden bundan diğer STK ve sanayiciler mahrum kalıyor. Onlar bu mutluluğu neden yaşamıyor. Mesela açık söyleyeyim BSH, HEMA, Özcanlar gibi kurumlar, Özen Mensucat da dahil engellilerle ortak projeler yapabilirler. Gelin sizde ortak olun, gelin sizde bu güzellikleri engellilerle paylaşın."
MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Meclis Toplantısı Başkan Ali Ertem'in Meclis Üyelerine verdiği plaket töreni ile sona erdi. Başkan Ertem ilk olarak tüm Meclis Üyelerinin 5 yıllık süre içerisinde katıldığı Meclis Toplantıları hakkında tek tek bilgi verdi. Toplam 109 Meclis birleşimi gerçekleştiğini hatırlatan Ertem, her Meclis Üyesinin tek tek Meclis Karnesi'ni açıkladı. Ertem son olarak günün anısına her Meclis üyesine birer saat hediye etti ve bir de plaket verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fevzipaşalı - 10 yıl önce
birileri bizi aptal yerine koymaya kalkıyor.hem meclis çok başarılı çalışma yaptı diyorlar hemde mevcut meclisten sadece 3 kişi o da seçilmesi kritik yerlerden aday oluyor.meclis çok başarılı işler yapmış hadi oradan be