MECLİS TOPLANAMIYOR SEÇİME İKİ AY EK SÜRE

23 Şubat 2013'te yapılacak seçime hazırlanan ÇTSO'da son Meclis toplantısı olan Ocak Ayı Meclis Toplantısı, yönetim muhaliflerinin katılmaması nedeniyle yapılamadı, Ankara'dan gelen haber ise bu keşmekeşin iki ay daha süreceğini gösterdi. TOBB'un Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurusu üzerine Bakanlar Kurulu, seçimleri iki ay erteledi

MECLİS TOPLANAMIYOR SEÇİME İKİ AY EK SÜRE
30 Ocak 2013 Çarşamba 08:13

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Ocak ayı olağan meclis toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. 23 Şubat'ta yapılacak ÇTSO seçimleri öncesi son Meclis Toplantası olarak görülen toplantı muhaliflerin toplantıya gelmemesi nedeniyle yapılamazken, Ankara'dan gelen haber bu keşmekeşin iki ay daha süreceğini gösterdi. TOBB'un (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) müracaatı üzerine Bakanlar Kurulu, seçimleri iki ay daha erteledi.
PLANLI YAPIYORLAR
ÇTSO Meclisi Meclis Başkanı Gürkan Kesim'in katılmadığı toplantı yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapamadı. Meclis Başkan Yardımcısı Seyfettin Belek Başkanlığı'nda toplanan Meclis'te 14 üye hazır bulunurken, üye sayısının bir fazlası olan 17 kişi tamamlanamadı. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantının gerçekleşmemesine tepki gösteren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, "Toplantının yapılamamasıyla ilgili olarak ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim’in açıklama yapması gerekirdi,  ancak hiçbir şey söylemedi. Bu meclis toplantısına planlı ve programlı olarak gelmediler.”diye konuştu.
SADECE ŞOV YAPTI
Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’ın her zaman olduğu gibi şov yaparak meclis toplantısına katılmadığını savunan Başkan Dursun Tever, “Muhalif grubun başı olan Rahmi Yılmaz, yetkisi olmadığı halde hazirun cetveline toplantının yapılamadığını yazarak, imzalayıp çıktı. Rahmi Yılmaz hareketiyle Meclis başkanı Gürkan Kesim’i, Başkan Yardımcısı Seyfettin Belek'i hiçe saymıştır. Meclis Başkan Vekili'nin yerine o yazıyı yazarak imza atma yetkisi yoktur. Yeter sayısının notunu meclis başkanı ya da vekili düşer ve altına imzasını atarak kapatır. Rahmi Yılmaz sadece şov yaptı” diye konuştu.
SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE SEÇİME GÖTÜRECEĞİZ
ÇTSO Başkanı Dursun Ali Tever, ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim’in sorumsuzluk örneği sergileyerek görevden kaçtığını belirterek, yapılamayan toplantının ardından şunları kaydetti: “Meclis başkanı sorumsuzluk örneği sergileyerek görevden kaçmıştır. Sorumsuzluk örneği sergileyerek görevden kaçan bu şahıslar üyelerimizden yetki istemektedirler. Görevlerinden kaçan bu arkadaşlara üyelerimiz gerekli cevapları verecektir, buna da inancım tamdır. Çirkin ve kötü oyunlara rağmen ben ve arkadaşlarım odayı sağlıklı bir şekilde seçime getireceğiz”
İKİ AY ERTELENDİ
Bu arada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), oda ve borsalarda yapılan seçimlerin ertelenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvurdu.TOBB'un bu talebi bakanlar kurulu toplantısında ele alındı. Hükümet, hem oda ve borsa seçimlerini hem de birlik yönetimi seçimini 2 ay süreyle erteledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.