Meclis'te son kez eller kalktı

Çerkezköy Belediye Meclisi Mart ayı ikinci birleşimini yaparak 5 yıllık görev süresini doldurdu. Son kez Meclis Üyelerinin ellerini kaldırdığı toplantıda Komisyonlardan gelen raporlar değerlendirilerek karara bağlandı. Meclise Başkanlık eden Belediye Başkanı Ali Ertem, tüm Meclis Üyelerine teşekkür ederek, helallik istedi. Alkışlarla sona eren Meclis'e CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ve listesindeki Meclis Üyesi Adayları da katıldı

Meclis'te son kez eller kalktı
10 Mart 2014 Pazartesi 07:10

Çerkezköy Belediye Meclisi 5 yıllık görev süresini sona erdirdi. 30 Mart'ta yapılacak seçimler öncesi son birleşimini gerçekleştiren Belediye Meclisi'nde komisyonlardan gelen raporlar görüşülerek karara bağlandı. Başkan Ali Ertem, Meclis Üyelerine bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ederek, helallik istedi. Alkışlarla sona eren Meclis Toplantısı'na bu kez misafirleri CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ve listesindeki Meclis Üyesi Adayları oldu.
MART AYI İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI
Çerkezköy Belediye Meclisi Mart ayı İkinci Birleşimi'ni Başkan Ali Ertem yönetiminde gerçekleştirdi. Meclis Toplantı Salonu'ndaki birleşim açılış ve yoklama ile başladı. Daha sonra gündemdeki maddelere geçilen Meclis'te ilk olarak Bütçe Komisyonu'na sevk edilen Zabıta Trafik Biriminin 25.02.2014 gün ve 89860561 sayılı öğrenci taşımacılığı yapan araçlara personel taşımacılığı izni verilmemesi hakkındaki gündem görüşüldü. Meclis, yapılan oylamada bu gündem maddesini Komisyon Raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul etti. Başkan Ali Ertem daha sonra diğer gündem maddesini görüşmeye açtı. Gündemdeki ikinci madde İmar Komisyonu'nda görüşülerek Meclise sevk edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün talebiyle Veliköy Belediyesi'nde kabul edilen Veliköy Yalıboyu Islah OSB alanına ait Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Revizyonu oldu. Veliköy Belediyesi Şehir Plancısı Cüneyt Çalka'nın slayt eşliğinde haritalar üzerinde bilgi verdiği Veliköy Islah OSB ile ilgili iki tadilat talebi bir de düzeltme talebi üzerine karar alındı. İmar Komisyonu'nun oy birliği ile aldığı tadilat ve düzeltme talebine ait öneriler Meclis'te de oy birliği ile kabul edildi.
DİLEK SOKAK OĞUZHAN GENÇ SOKAK OLDU
Gündemdeki üçüncü madde Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi İnan Sokak 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Revziyon İmar planlarında konut alanı olan ve bu alanın konut artı ticaret alanına dönüştürülmesi talebi görüşüldü. Başkan Ali Ertem yapılan görüşmeler sonucu bu gündem maddesini de Meclis'in oyuna sundu. İmar Komisyonu'ndan oy birliği ile gelen konut alanlarının konut artı ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin rapor oy birliği ile kabul edildi. Meclis'in son gündem maddesi ise Ozan Genç'in talebi üzerine Dünya çapında  dereceler alarak Çerkezköy'ün ismini her yerde duyuran kardeşi Oğunhan Genç'in isminin cadde ya da bir sokağa verilmesi görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu'nun aldığı kararı açıklayan Başkan Ali Ertem, "Oğuzhan kardeşimiz engelli bir tekwondocu. Dünya çapında birincilikleri, ikincilikleri, üçüncülükleri bulunuyor. Belediye Kanunu'nun 82. maddesinin bize verdiği yetkiye göre isminin bir cadde ya da sokağa verilmesi söz konusu. Komisyonumuz bu kardeşimizin kendi oturduğu Gazi Osman Paşa Mahallesi Dilek Sokağa isminin verilmesini uygun bulmuş. Bu kararı oylarınıza sunuyorum" dedi. Yapılan oylama sonucunda Dilek Sokak, Oğuzhan Genç Sokak oldu.
ALKIŞLARLA MECLİS KAPANDI
Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından Başkan Ali Ertem, Mart ayı İkinci Birleşimi'nin 5 yıllık görev süresinin son toplantısı olduğunu hatırlatarak, "Bugün son kez toplandık. Acısıyla tatlısıyla bir dönemi geride bıraktık. Ufak tefek şeylerin dışında büyük bir tartışma yaşamadan bu meclis görevini yaptı. Ben ilk göreve geldiğimizde bu Meclisin Çerkezköy'ün gündeminde değil Çerkezköy'ün bu Meclis'in gündeminde olacağını söylemiştim. Gerçektende böyle bir dönemi geride bıraktık. Ben geçen toplantıda söylemiştim. Tüm Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Benim sizlere bir hakkım geçmişse helal ediyorum" dedi. Başkan Ertem'in bu sözleri üzerine Meclis Üyeleri alkışlarla karşılık verdi.
CHP'LİLER MECLİS'E KATILDI
Mart ayının ilk birleşimine 30 Mart'ta seçime girecek Ak Partili Meclis Üyesi adayları katılmıştı. Bu kez son Meclis Toplantısı'na CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ve Meclis Üyesi  Adayı arkadaşları katıldı. CHP'lilerle ilgili de açıklamalarda bulunan Ertem, "Geçen toplantımıza Ak Partili Meclis Üyesi Adayı arkadaşlarımız katılmıştı. Bu kez CHP Belediye Başkan Adayımız Vahap Akay ve Meclis Üyesi Adayları katılmış. Onlara da teşekkür ediyorum. Nisan ayında buradaki Meclis Üyesi arkadaşlarımızdan birçoğu olmayacak. Onların yerine gerek Ak Parti'den gerekse buradaki CHP'li arkadaşlarımızdan bir çoğu burada olacak. Başkanlıkla ilgili de aynı. Nisan ayında burada ya ben olacağım ya da CHP Adayı Vahap Bey olacak. Seçimi Ak Parti ya da CHP kazanacaktır. Diğer partilerin kazanma şansı yok. Buradan CHP'ye Vahap Bey'e teşekkür etmek istiyorum. Seçim çalışmalarında ne ben ne de o belden aşağı vurmadı. Bundan sonrada olmayacağını düşünüyorum" dedi.
5 GÜN İÇİNDE MECLİS TOPLANACAK
Başkan Ertem sözlerini bir hatırlatmayla sona erdirdi. Ertem, "Seçimi ya Ak Parti kazanacak ya da CHP. Ak Parti kazanamazsa CHP burada olacak. Buradan şunu hatırlatmak istiyorum. Seçimde  resmi sonuçların ilan edilmesinden sonra 5 gün içerisinde yasal olarak Meclis'in toplanması gerekiyor. Biz olmazsak sizlerin hatırınızda olsun 5 gün içerisinde kimsenin daveti olmadan Meclis'te toplanacaksınız. Bu hatırlatmayı da yapmak istedim" dedi. Çerkezköy Belediyesi'nin son Meclisi'nde Meclis Üyelerinden Asuman Azak, tüm Meclis'e pasta ikram etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.