‘Mesleğim Benimle Gücüm Elimde’ projesi finale kaldı…

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başarılara doymuyor. Girdiği her yarışmada derecelerle dönen, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) yüz akı olan okul başarılarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından gerçekleştirilen “Ortak Yarınlar Birlikte Mümkün” proje yarışmasına, “Mesleğim Benimle Gücüm Elimde” projesiyle katılan,Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi finale kalarak büyük bir başarıya imza attı.

‘Mesleğim Benimle Gücüm Elimde’ projesi finale kaldı…
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Aralık 2020 Pazartesi 11:32

Türkiye genelinde 128 projenin başvuru yaptığı yarışmada Dijitalleşme Projesi Ödülleri kategorisinde ilk 5’e kalan okulun yadsınamaz başarısı ÇOSB Yönetiminin de göğsünü kabarttı. Finale kalanlar için Covid-19’la mücadeleye özel dijital ödül programı düzenlendi. Ödül töreninde proje sahipleri video konferanslarla katılarak projelerini anlattılar. Türkiye genelinde oldukça ilgiyle takip edilen programda çeşitli mesajlar verildi.
 
ÇOSB LİSESİ’NİN PROJESİNİN İÇERİĞİ
Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan projenin içeriği şu cümlelerle anlatıldı:
 
Ülke ekonomisi adına önem arz eden üretim faaliyetlerine, mesleki eğitimin uygulama kısmına ara verilmesi Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak her alanda destekçimiz Çerkezköy OSB değerleri adına göz ardı edilemezdi. Buna bağlı olarak ülkenin her alanda olumsuz etkilendiği süreçte okullarda, işletmelerde gerçekleştirilen mesleki eğitim, oryantasyon, staj ve üretim alanlarındaki çalışmalarını uzaktan ve uygulamalı olarak Birlikte Mümkün anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz projemizin, TİSK Ortak Yarınlar Ödül Programında ‘Dijitalleşme Ödülleri’ kategorisinde 128 proje arasından ilk 5 proje ile finale kalmanın haklı gururunu yaşamaktayız.
 
Covid-19 döneminde vakaların artışı sebebiyle, mesleki eğitimin ayrılmaz parçası olan uygulamaya dayalı ve sanayinin olumsuz etkilenen üretim kısımları, projemiz kapsamında yer almaktadır. Ülke ekonomisi için bu denli önem arz eden mesleki eğitime ve üretime, bireylerin uzaktan erişimlerine ve sürece müdahil olmalarına imkan sağlamaktır. Böylece Covid-19 salgınının mesleki eğitimde ve sanayide yarattığı olumsuz etkileri en aza indirgemeyi hedeflemekteyiz. Mesleki eğitim alan bireyler, mesleki eğitim veren kurumlar hedef kitlemiz içerisinde yer almaktadır. Bir ay boyunca proje kapsamında eğitim öğretimde seyreltilmiş olarak devam eden uzaktan eğitimin ‘uygulamalı uzaktan eğitim’ olarak tanımlanmasını sağladık.Mesleki ve Teknik eğitim; ülkelerin ekonomik kalkınması ve istihdam politikalarındaki etkisi nedeniyle üzerinde yoğun çalışmaların ve tartışmaların yapıldığı bir eğitim türüdür. Tüm bunlara rağmen ülke genelinde kalifiye eleman ihtiyacının artış gösterdiği gözlemlenmektedir. Ülke ekonomisinin kalkınması adına önem arz eden mesleki eğitimin uygulanması, sektörün üretim faaliyetlerinde iş profesyonellerinin cihazlara ulaşımı yeterince gerçekleştirilememiştir. Bu çalışmaların belirtilen sektör ve okullarda devam ettirmek amacıyla yola çıkılmıştır.TİSK’in, ‘Ortak Yarınlar Birlikte Mümkün, Ortak Yarınlar Bizimle Mümkün’ sloganıyla her sene gerçekleştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında proje ödüllerini Covid-19 döneminde de devam ettirerek projemizi gerçekleştirirken bizleri yalnız bırakmadığı için kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.