MEYDAN PROJESİ'NİN İHALESİ İPTAL EDİLİYOR

Veliköy Belediyesi'nin Ocak ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Hanifi Belindir Başkanlığı'nda yapılırken, Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Meydan Projesi'nin ihalesinin %90 ihtimalle iptal edilerek, yeniden ihaleye çıkılacağını açıkladı

MEYDAN PROJESİ'NİN  İHALESİ İPTAL EDİLİYOR
10 Ocak 2013 Perşembe 08:45

Meydan Projesi ihalesinin yeniden yapılacağını kaydeden Belediye Başkanı Belindir ayrıca Belediye'nin 700-800 bin TL piyasa borcunun olduğunu ve kamu kurum ve kuruluş borçları ile bu rakamın 2.5 milyon TL civarında olduğunu belirterek Belediye'nin borcuna yakın alacağı da olduğuna işaret etti ve "Veliköy Belediyesi'ni, Çerkezköy Belediyesi borçsuz devir alabilecek diyebiliriz rahatlıkla" açıklamasını yaptı.




Belediye Başkanı Hanifi Belindir Başkanlığı'nda yeni yılın ilk toplantısını yapan Veliköy Belediye Meclisi açılış ve yoklama ile başladı. Meclis Üyesi Kani Var'ın katılmadığı Meclis toplantısı saygı duruşunun ardından bir önceki Meclis karar özetinin okunması ile devam etti. Meclis karar özetinin okunmasının ardından 2013 mali yılı ücretlerinde yapılacak olan değişikliğin görüşülmesine geçildi. Bu günde maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide 2012 yılında atık su bedelinin faturalara yanlışlık ile 2 defa tahakkuk ettirildiğini ve bunun düzeltileceğinin açıklanmasının ardından iki defa tahakkuk ettirilen atıksu bedelinin bir tanesinin iptal edilmesi Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.
TRAFO YERLERİ PLANA İŞLENECEK
Ardından gündemin 5. maddesinde yer alan Tredaş'a ait 7 adet trafo binasının imar planlarına işlenmesi görüşülerek, İmar Komisyonu'nun konu ile ilgilediği hazırladığı raporu görüşen Belediye Meclisi söz konusu 7 trafo binasının 6 tanesinin planlara işlenmesine oy birliği ile karar verirken, Belediye Meydanı'nda bulunan trafo binasının ise meydan düzenlemesi yapılacağı için yerinin değiştirilmesi ile ilgili Tredaş'tan görüş alınmasına karar verildi.
KATILIM PAYLARINA AF
Trafo binalarının imar plana işlenmesinin kabul edilmesinin ardından gündemin 6. maddesinde yer alan 6360 sayılı kanunun geçici 1. maddesinin görüşülmesine geçildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Mali Hizmetler Müdürü Hasan Araç, Büyükşehir Kanunu ile Veliköy'ün Çerkezköy'e bağlanacağını ve bunun 2014 yerel seçimleri akabinde gerçekleşeceğini belirterek, "Ayrıca Veliköy Planlı Belediye Sanayi Bölgesi, Veliköy Islah OSB oldu. Belediye'nin burası ile ilgili tasarrufu yakın bir zamanda kalmayacak. Burasını sorunsuz ve problemsiz bir şekilde teslim etmek için çalışma yapılması gerekiyor. Bu nedenle burada Belediye'nin altyapı ve üstyapı harcamalarına aldığı katkı paylarını ödemeyenlerin borçlarının affedilmesi bu kanunla Meclise verilmiş. Bizde de bu böyle durumda olan az sayıda parsel var" açıklamasını yaptıktan sonra katılım payı borcu olan parsel sahiplerinin Belediye'ye olan borçlarının silinmesine oy birliği ile karar verildi.
GÖRAL'DAN BAŞKANA SORULAR
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından MHP'li Meclis Üyesi Sedet Göral, Belediye Başkanı Hanifi Belindir'den Meydan Projesi'nin akibeti, üniversiteye yapılacak olan binaların ihalesi ve Belediye'nin borçları, alacakları ve personeli ile ilgili bilgilerin hazırlanıp, hazırlanmadığını sordu.
İHALE İPTAL EDİLİYOR
Göral'ın sorusu üzerine Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Meydan Projesi'nin ihalesini yaptıklarını fakat ihaleyi alan firmanın İller Bankası ile sorununu çözemediği için işe başlayamadığını belirterek, "Bu bizden kaynaklanan bir durum değil. Geçtiğimiz günlerde üstlenici firmaya işe başlamadıkları takdirde ihalenin iptal edileceğini tebliğ ettik. Şimdi yasal sürenin dolmasını bekliyoruz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ihale büyük ihtimal iptal edilecek ve 1.5-2 ay içinde yeniden ihaleye çıkacağız" dedi.
ŞUBAT SONUNDA İHALE VAR
Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'na yapılacak olan binalar için proje ihalesinin yapıldığını ve sonuçlandığını belirten Belediye Başkanı Belindir, yapım ihalesinin ise Şubat ayı sonuna kadar yapılacağını ifade ederek, "Sanıyorum üniversite binaları ile Meydan Projesi'ni birbirine yakın bir zamanda ihale ederiz" diye konuştu.
RAPOR HAZIRLANDI
Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile birlikte belde belediyelerin kapandığını ve Kızılpınar ile Veliköy Belediyelerinin Çerkezköy'e bağlandığını belirten Başkan belindir, kanunda bağlanan belediyelerin  ay içinde personel sayısını, mal varlığını, ekipman, araç sayısını ve alacak ile borçlarını bağlandıkları Belediye'ye bildirme zorunluluğu geldiğini ifade ederek, "Biz de raporumuzu hazırladık ve Çerkezköy Belediyesi'ne teslim ettik" dedi.
2.5 MİLYON TL CİVARINDA
BORÇ VE ALACAK VAR
Belediye'nin 700-800 bin TL piyasa borcunun olduğunu ve kamu kurum ve kuruluş borçları ile bu rakamın 2.5 milyon TL civarında olduğunu belirten Belediye Başkanı Belindir, Belediye'nin borcuna yakın alacağı da olduğuna işaret ederek, "Veliköy Belediyesi'ni Çerkezköy Belediyesi borçsuz devir alabilecek diyebiliriz rahatlıkla" açıklamasını yaptı.
Belediye Başkanı Belindir'in konuşmasının ardından Meclis toplantısı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.