Mezarlıklar bayrama hazır

Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, Ramazan Bayramı nedeniyle tüm mezarlıkların 24 saat ziyaret edilebilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını kaydetti. Çetin, Bayram süresince mezarlıklarda Kuran-ı Kerim okutulacağını söyledi

Mezarlıklar bayrama hazır
06 Ağustos 2013 Salı 08:19


Ramazan Bayramı nedeniyle en fazla yoğunluk yaşayacak yerlerden biri de mezarlıklar. Hayatını kaybeden yakınlarının mezarlarını ziyaret edip, Fatiha okumak isteyen vatandaşların uğrak yerleri haline gelecek olan ilçemizdeki üç mezarlıkta da gerekli tedbirler alındı. Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, İstasyon, Bahçeli ve Türbedere Mezarlığı'nda Bayram temizliği ve Bayram uygulamaları yapıldığını kaydetti.
BAYRAM TEMİZLİĞİ YAPILDI
Ramazan Bayramı öncesinde mezarlık içerisinde vatandaşları rahatsız edecek kötü görüntü ve atık bulunmaması için ilk olarak temizlikten başladıklarını belirten Müdür Kenan Çetin, "3 mezarlıkta hummalı bir şekilde temizlik çalışmaları devem ediyor. Mezarlık içerisindeki otlar temizleniyor. Katı atıklar alınıyor, varsa kuru ağaçlar, çalılar toplanıyor. Amaç vatandaşlarımız mezarlıklara yapacakları bayram ziyaretlerinde sorun yaşamaması, rahat bir şekilde mezarlara yaklaşmalarını sağlamak. Zaten sık sık çöken mezarlara toprak atıyor, yabani otları ve çevre temizliğini yapıyoruz" dedi.
TÜM KAPILAR AÇIK OLACAK
Bayram süresince mezarlıklarda tüm kapıların açık olacağını belirten Kenan Çetin, "Bayram süresince mezarlıkların 24 saat ziyaret edilebilmesi için gerekli önlemleri aldık. Dönüşümlü olarak görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız sürekli mezarlıklarda bulunacak ve mezarlıkların tüm kapıları bayram süresince açık olacak" dedi.
KUR'AN OKUNUYOR
Mezarlıklarda ramazan ayı nedeniyle her gün 1.cüz Kuran-ı Kerim okunduğunu hatırlatan Müdür Kenan Çetin, "Ramazan'da her gün 1 cüz Kur'an okundu. Bayram'da bu hatiplerin duaları yapılacak. Ayrıca Bayram süresince Kuran-ı Kerim okunmaya devam edecek" dedi. Müdür Çetin, son olarak Çerkezköy Şehitliği'nde çiçeklendirme çalışması yaptıklarını kaydetti. Bu arada Müdür Kenan Çetin, Çerkezköy'ün son şehidi Dinçer Ersoy'un da kabrinin mermer döşemesinin yapılarak yerine koyulduğunu kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.