MEZARLIKLARA 226 DEFİN YAPILDI

Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, 2012 yılında ilçemizdeki 4 mezarlığa toplam 226 kişi defnedildiğini açıkladı

MEZARLIKLARA 226 DEFİN YAPILDI
18 Ocak 2013 Cuma 08:09

Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin,  2012 yılı içerisinde 226 defin işlemi gerçekleştirildiği söyledi. Çetin, bir yıl içerisinde defnedilen 226 kişiden 123’ünün erkek, 80'inin kadın, 23'ünün ise çocuklardan oluştuğunu belirtti.
TÜRKİYE'NİN HER YERİNE CENAZE NAKİL EDİLİYOR
Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, Belediye Meclis'inin verdiği karar gereği Mezarlıklar Müdürlüğü olarak tüm defin işlemlerini ücretsiz gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "2012 yılında Belediyemiz bünyesindeki 4 mezarlığa toplam 226 defin işlemi gerçekleştirilmiştir. Bunlardan 123'ü erkek, 80'i kadın ve 23'ü de çocuk definlerinden oluşmakta."dedi. 2012 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren Çetin sözlerine şöyle devam etti:
"Geçtiğimiz yıl içerisinde 115 cenaze nakil işlemleri yapıldı. Bunların 104’ü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul il sınırları içerisine yapıldı. İstanbul dışına olan nakiller için yakıt ihtiyaçlarını karşılamak üzere kilometre başına 65 kuruş alındı. 2013 yılında ise Trakya ve İstanbul dışındaki nakillerde kilometre başına 72 kuruş alınacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi imkanları doğrultusunda Türkiye genelinde cenaze nakillerine olanak sağlıyor. Bu şekilde Çerkezköy’den İstanbul’a kadar ücretsiz yapılan cenaze nakilleri buradan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin olanaklarıyla Türkiye’nin dörtbir yanına ücretsiz olarak götürülebiliyor. Bu imkanları da Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza sağlıyoruz" dedi.
PERSONEL SAYISI ARTIRILDI
2013 yılı için 2 yüz kefen takımının temin edilerek depolandığını bildiren Müdür Kenan Çetin "Kefen takımlarının 100’ü kadın defin işlemlerinde kullanılmak üzere ayrılırken 100’ü de erkek definlerinde kullanılmak üzere ayrıldı. Yine bunun yanında belediyemizce 200 adet tahta takımı da ihtiyaç durumunda kullanılmak üzere depolandı. Bu malzemeler 2013 yılının ilk 6 ayı boyunca Mezarlıklar Müdürlüğümüze yapılacak müracaatları karşılayacaktır" diye konuştu.
Belediye olarak yıl içerisinde defin ve nakil olmak üzere toplam 341 işlem gerçekleştirdiklerini ifade eden Müdür Çetin "Daha da iyi hizmet verebilmek için hizmet alımı yoluyla yeni işçileri bünyemize kattık. Bu kapsamda bir imam-hatip, iki mezar kazıcı, bir de bayan cenazelerinin yıkanmasında görev yapacak bayan hizmetli bünyemizde çalışacak."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.