MHP Adayı Yücel projelerini açıkladı

MHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Özkan Yücel, partisinin seçim bürosunda düzenlediği bir toplantıyla 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi Kapaklı için düşündüğü projeleri açıkladı. Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla birlikte basının karşısına çıkan Yücel, 25'e yakın proje açıkladı. Halihazırda Karaağaç Belediye Başkanı olan Yücel, daha önce Karaağaç'ta tecrübe edindiği birçok çalışmayı Kapaklı için açıkladığı projeler arasında yer verdi

MHP Adayı Yücel projelerini açıkladı
11 Mart 2014 Salı 07:16

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kapaklı Belediye Başkan Adayı Özkan Yücel, projelerini açıkladı. Partisinin Kapaklı'daki seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısıyla projelerini açıklayan Yücel, "Kapaklı'yı marka bir kent yapacağız. Trakya'nın incisi haline getireceğiz" dedi.
YÜCEL PROJELERİNİ AÇIKLADI
Karaağaç Belediye Başkanı ve Kapaklı Belediye Başkan Adayı Özkan Yücel, "5 yıldır Karaağaç'ta Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Şimdi sıra Kapaklı'ya geldi. Karaağaç'ta ilkleri yapan bir Belediye Başkanı oldum. Allah izin verirse Kapaklı'da da aynısını yapmak istiyorum" dedi. Eğitim, sosyal, kültürel, sağlık hatta ticari alanda projeler hazırladığını belirten Yücel, "Bugün sizlere açıklayacağım projelerimi Belediye Başkanı olduğumda tek tek gerçekleştireceğime söz veriyorum" diye konuştu. Yücel, hedefinin Kapaklı'yı marka bir kent yapmak olduğunu vurgulayarak, "Biz Kapaklı'yı marka bir kent yapacağız. Trakya'nın incisi haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.
İŞTE PROJELER
Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Özkan Yücel, yaklaşık 25 proje açıkladı. Kapaklı için düşündüklerinin başında 'Halk Meclisi, Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi' geldiğini belirten Yücel'in projleri şöyle: Kapaklı Yaşlılar Merkezi, Belediye Hastanesi, Uyuşturucu ile Mücadele Birimi, Engelli Araçları İçin Şarj İstasyonu, Modern Kütüphane, Kapalı Modern Pazar Yerleri, Doğal Evcil Hayvan Barınağı, Altın İğne, Kazak Gölü Yöre Evleri, Mini Hayvanat Bahçesi, Ay Yıldız (Bedesten), Temiz Çevre, Temiz Gelecek, Güneş Tarlaları Enerji, Sosyal Tesis, Halk Merkezleri, Türk Medeniyeti Kompleksi, Engelli Koordinasyon Merkezi, Gülen Kart, Belediye Planlama Merkezi, Kadın Sığınma Evi.
İLK PROJE HALK MECLİSİ
Belediye Başkanı seçilir seçilmez ilk yapacağı işin halkın Belediye yönetimine katılımını artırmak amacıyla Halk Meclisi, Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi oluşturmak olduğunu söyleyen Yücel, "İlçemizde yaşayan tüm halkı temsil etmek adına dil, din, ırk, eğitim ve düşünce farkı gözetmeksizin, her kesimden temsilcilerden kurulacak olan Halk Meclisi, Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi ile özgür, demokratik ve doğrudan katılıma dayanan İlçe Konseyi bünyesinde oluşturulacak dinamik meclislerdir" dedi. Yücel, Meslek Lisesi projesine yabancı olmadığını belirterek, "Daha önce Karaağaç'ta da başlattığımız bir proje. Bu proje sayesinde, ilgili kurumlarla gerekli protokoller yapıldıktan sonra, Organize Sanayi Bölgesi'ne bir Meslek Lisesi açılarak ilçemize hem bir eğitim kurumu kazandırılacak hem de fabrikalar için kalifiye işinde ara elaman yetiştirilmesi sağlanacaktır" dedi.
YÖRESEL EVLER KADINLARIN KULLANIMINA AÇILACAK
Projeleri arasında Kazak Gölü Yöre Evleri'ne çok önem verdiklerini söyleyen Yücel, "Kazak Gölümüz var ancak halkımız oradan yeterince faydalanamıyor. Bunun için Kazak Gölü çevresine çeşitli yörelerin evlerinin örnekleri yapılacak ve bu evlerde o yörelerin kadınları kendi kültürlerine örnek teşkil eden ürünler hazırlayacaklar ve satışını gerçekleştirecekler. Bu sayede hem aile bütçelerine katkı sağlayacaklar, hem de kendi öz kültürel değerlerini bu evlerde yaşatma ve tanıtma imkanı bulacaklar. Ayrıca Kazak Gölü etrafına sağlanacak olan güvenlik sayesinde de bölge gece ve gündüz aileler için sosyal bir tesise dönüşecektir" diye konuştu.
MİNİ HAYVANAT BAHÇESİ
Yücel'in seçim vaatleri arasında bir de hayvanat bahçesi bulunuyor. Yücel, "Bu proje ile hayvanlarımızı yakından tanımayan çocuk ve gençlerimize hayvan sevgisini aşılamak, onları sevmeyi öğretmek, oluşturulacak hayvanat bahçesi ile kısmen de olsa turist çekmek hedeflenmektedir. Yetikinler içinse hoşça vakit geçirebilecekleri bir yer oluşturmak amaçlanmıştır. Hayvanat bahçesi öncelikle bölgemizde bulunan nadir hayvanlardan oluşturulacaktır. Daha sonra Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesine sahip olan Gaziantep Belediyesi ile koordineli olarak diğer hayvanlara da sahip olunacaktır. İlçemizde hayvanat bahçesi ile bir istihdam yaratılacaktır" açıklamasında bulundu. Projeler arasında bulunan Bedesten'den daha sonra bahseden Yücel, "Bu proje kapsamında kurulacak olan çarşıda, 500 adet küçük dükkan derneklerin hizmetine sunulacaktır" dedi.
GÜNEŞ TARLALARI ENERJİ
Başkan Özkan'ın temiz çevre için hazırladığı projeler ve sosyal tesislerle ilgili projeleri hakkında verdiği bilgiler arasında bir de ilginç projesi var. Güneş Tarlaları Enerji adını taşıyan projeyle ilgili olarak bilgi veren Yücel şunları kaydetti: "Bu proje ile Kapaklı Belediyesi'ne ait bir enerji şirketi kurularak, güneş tarlaları aracılığıyla enerji üretimi yapılması sağlanacaktır. Bu sayede Organize Sanayi Bölgesi ve dışında kalan fabrikalar minimüm yüzde 15 daha az elektrik ücreti ödediği gibi ilçemizde istihdamı artıracaktır. Eğer uygun görülürse Avrupa Birliği ile görüşmeleri sağlayıp, bu sistemi yüzde 75 hibe olarak kurdurma şansımız bulunmaktadır. sistem kendisini 3 yılda amorti ettiğinden, 3 yıl sonra Belediye isterse elektriği bedava verebilir ya da T.C. Devletine elektrik satabilir."
GÜLEN KART
Yücel, Halk Merkezleri ve Engelli Koordinasyon Merkezi hakkında kısa bilgiler verdikten sonra Türk Medeniyeti Kompleksi ve Gülen Kart Projelerini açıkladı. Kapaklı'nın doğal ve tarihi yapısı göz önüne alınarak Türk Medeniyeti Kopmleksi yapacaklarını söyleyen Yücel, "Bu mekanda ecdada ait değerler gelecek nesillere eğitici bir ortamda aktarılırken kentin ihtiyacı olan kültür alanları, tiyatro, oyun parkları ve Belediye dinlenme tesisi gibi kompleks yapı olarak burada hizmet verecektir" dedi. Yücel, Gülen Kart ile de nakdi ve tıbbi yardımlar yapılacağını belirterek bu proje için ise şunları söyledi: "İlçemizde ikamet eden muhtaç ailelere, imkanlar doğrultusunda nakdi ve tıbbi yardım yapılacaktır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet vermek, dertlerine ortak olmak ve yapılacak olan yardımlarla sıkıntılarını asgari düzeye indirmek, yüzlerini bir nebze olsun güldürebilmek amaçlanmaktadır. Belediye'ye başvuruda bulunacak ihtiyaç sahipleri gerekli evrakları tamamladıktan ve haklarında gerekli inceleme yapıldıktan sonra, yardım yapılması uygun görüldüğü takdirde 'Gülen Kart' sahibi olacaklardır."
BELEDİYE PLANLAMA TEŞKİLATI
Yücel'in projeleri arasında yer alan bir ilkte Belediye Planlama Teşkilatı oldu. Yücel, "Belediye Planlama Teşkilatı, ilçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasını hızlandırmak için 1960 yılında Alparslan Türkeş'in kurduğu Devlet Planlama Teşkilatı'nın bir küçük örneği olarak Belediye'ye ve halka hizmet vermek amaçlı kurulacaktır. İlçemizin doğal, beşeri ve ekonomik her türlü kaynak ve olanaklarını tam bir şekilde saptamak, izlenecek ekonomik, sosyal ve kültürel hedefleri gerçekleştirmek için Belediye'ye danışmanlık görevinde bulunacak teşkilat, kısa ve uzun vadede Kapaklı ilçesinin kalkınması ve gelişmesi için planlar üretecektir. Aynı zamanda hazırlanacak olan planların eksiksiz ve tam bir şekilde uygulanmasını sağlayacak ve denetleyecektir. Teşkilat aylık ve yıllık olarak faaliyet raporları hazırlayacaktır. Kamu ve özel sektörün faaliyetlerini, planın hedef ve amaçları doğrultusunda özendirecek ve düzenleyecek önerilerde bulunacaktır. Plan ve programların gerektirdiği araştırmaları yapacak, istatistikleri derleyecek ve değerlendirecektir ve ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlayacaktır" açıklamasında bulundu.
Özkan son olarak Kadın Sığınma Evi projesinden söz ederek açıklamalarını tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DOĞRUCU DAVUT - 10 yıl önce
bi̇r inansan seninle birlikte gece gündüz çalışacağım. ama hiçmi hiç inanmıyorum.
Avatar
cevdet - 10 yıl önce
arkadaşlar ak partinin oyları hep bölündü fakat sol taraf hep chp odaklı bu oluyoki 30 mart gecesi vahap başkan birinci ali bey de ikinci güle güle akp