Mobil Atık Getirme Merkezi Üniteleri Yerleştirildi

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında ilçemize 5 adet Mobil Atık Getirme Merkezi üniteleri yerleştirildi.

Mobil Atık Getirme Merkezi Üniteleri Yerleştirildi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Nisan 2021 Cumartesi 11:11


Atatürk Mahallesi Çeken Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi Canbazlar Caddesi, İsmetpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Parkı ve Karaağaç Mahallesi olmak üzere 5 farklı noktaya yerleştirilen ünitelerde cam, kağıt/plastik/metal, bitkisel atık yağ, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, tekstil atıklar ve atık ilaçlar toplanıyor.
“HEDEF SIFIR ATIK AMACIYLA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”
Sıfır atık konusunda farklı projeler üreterek, farkındalığın oluşturulması ve atıkların ayrıştırılması amacıyla çalışmalarını sürdüren Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, Sıfır Atık Yönetmeliği gereği ilçemize 5 adet Mobil Atık Getirme Merkezi üniteleri yerleştirildi. Konuyla ilgili Sıfır Atık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Atatürk Mahallesi Çeken Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi Canbazlar Caddesi, İsmetpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Parkı ve Karaağaç Mahallesi olmak üzere 5 farklı noktaya yerleştirdiğimiz Mobil Atık Getirme Merkezi ünitelerimiz cam, kağıt/plastik/metal, bitkisel atık yağ, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, tekstil atıklar ve atık ilaç biriktirme özelliğine sahip. Bu üniteler ile vatandaşlarımız ayrı biriktirdikleri atıklarını bırakmak için atık noktalarına kolayca erişim sağlayıp, bırakabilecek ve depolama sahalarına giden atık miktarının azaltılması sağlanacaktır. Doğayı ve çevreyi korumak bilinciyle, hedef sıfır atık amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” denildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.