Muhtarlar sorunları masaya yatırdı

Çerkezköy, belde ve köylerde görev yapan muhtarlar Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen yemekte bir araya gelirken, muhtarların sorunlarının konuşulduğu yemekte Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar tarafından Büyükşehir yasası ile ilgili de bilgilendirme yapıldı. Yemekte ayrıca sağlık sorunlarına rağmen görevlerine devam eden 3 muhtar Türkiye Muhtarlar Derneği tarafından Onur Belgesi ile ödüllendirildi 


Muhtarlar sorunları masaya yatırdı
15 Ocak 2013 Salı 08:21

Çerkezköy, belde ve köylerde görev yapan muhtarlar Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Pasha Otel’de düzenlediği yemekte bir araya geldi. Muhtarların sorunlarının ve bu sorunlara ne gibi çözümler getirilebileceğinin konuşulduğu yemekte, Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar tarafından Büyükşehir yasası ile ilgili de bilgilendirme yapılırken, sağlık sorunlarına rağmen görevlerine devam eden 3 muhtar da Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı tarafından Onur Belgesi ile ödüllendirildi.
SORUNLAR DETAYLI BİR ŞEKİLDE MASAYA YATIRILDI
Daha önce düzenlenen kısa toplantılar dışında bir türlü bir araya gelip sorunlarını detaylı bir şekilde konuşamadıklarını dile getiren Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar, düzenlenen yemekle birlikte hem sorunları masaya yatıracaklarını hem de birbirlerini daha yakından tanıma şansı bulacaklarını ifade etti. Dumanlar, görev esnasında karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara alınacak önlemleri Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanlığı’na da ileteceklerini söyledi.
HEP BİRLİKTE YEMEK YEDİLER
Dumanlar’ın konuşmasının ardından, muhtarlar sıcak bir ortam eşliğinde hep birlikte yemeklerini yerken, yemeğin sonrasında da Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Özünal tarafından gönderilen Onur Belgeleri, yaşadıkları sağlık sorunlarına rağmen görevlerine devam eden Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Ali Pektaş’a, Bahçeağıl Köyü Muhtarı Halim Çelebi ve Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet Mahalle Muhtarı İslam Yaren’e Şükrü Dumanlar tarafından takdim edildi.
ONUR BELGESİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER
Bahçeağıl Muhtarı Halim Çelebi Büyükşehir yasası kapsamında görevlendirilen köy yeri tespit ekibiyle birlikte görevde olduğundan belgesini Yanıkağıl Muhtarı Yücel Başaran’a teslim alırken, Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarı İslam Yaren’in rahatsızlığından ötürü Onur Belgesini kardeşi Sebahattin Yaren aldı.
Düzenlenen yemeğin devamında, Büyükşehir yasası ile ilgili bilgilendirme kitapçıkları da muhtarlara dağıtılırken, Şükrü Dumanlar özellikle iki konunun üzerinde duracaklarını belirterek, “Yasadan önce Muhtar ve İhtiyar Heyeti listeleri ayrı ayrı düzenleniyordu. Yeni kanunla birlikte tek listede hazırlanacak” derken, bir diğer önemli konunun ise Köy Muhtarları ile ilgili olduğunu dile getirdi. Muhtarları bir araya getiren yemek, bilgilendirme ve karşılıklı fikir alışverişi ile devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.