Narin Park kiralama rekoru kırıyormuş!

16–17 Eylül'de halka arz edilen ve borsada işlem görmeye başlayan Martı GYO Başkan Yardımcısı Emre Narin , "Dairelerimizin satın alınması ve kiraya verilmesinde geçen süre açısından bizim rekorumuz bir saat. Daireyi alan yatırımcı bir saat içinde kiraya verdi" dedi.

Narin Park kiralama rekoru kırıyormuş!
28 Eylül 2010 Salı 00:00

16–17 Eylül'de halka arz edilen ve geçen hafta borsada işlem görmeye başlayan Martı GYO tarafından geliştirilen Narin Park projesini Martı GYO'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin basın mensuplarına satışlar hakkında bilgi verdi. Emre Narin, etaplar halinde inşa edilecek Narin Park projesinin toplamda 7 bin konut, outlet, yapı market ve villalardan oluştuğunu söyledi. Satış ofisinde Narin Park'tan 4'üncü evini satın alan bir çifte basın mensubunun, "Neden Narin Park?" diye sorması üzerine, verilen cevap "Bizim gibi orta gelirliler için bu proje iyi bir yatırım aracı. İyi kira getirisi var. Kiracı sorunu yaşamıyoruz" oldu.

İLK KOMPLEKS PROJE
    Çerkezköy'ün gelişimi hakkında da bilgi veren Emre Narin, sanayi tesislerinin İstanbul dışına çıkartılması kapsamında 2 milyon insanın Çerkezköy ve çevresine taşınacağını belirtirken, bunun ciddi bir nüfus hareketi olduğunu da söyledi. Ayrıca, şu an faaliyette olan sanayi tesislerinde çalışan özellikle beyaz yakalılarından birçoğu İstanbul'da ikamet ettiğini belirten Emre Narin, "bunun en büyük nedenini Çerkezköy'de sosyal imkânların zayıf olması ve güvenlikli, sosyal aktivitelere sahip konut projelerin eksik olmasıdır" dedi. Martı GYO olarak bu eksikliği fark ederek Narin Park projesini geliştirdiklerini ifade eden Narin, Narin Park'ın da ilk Çerkezköy'ün de ilk kompleks projesi olduğunu ifade ediyor.
    Satış Ofisi'nde aldığı dairenin sözleşmesini imzalayan orta yaşlı bir çifte Narin Park'tan 4'üncü evlerini aldıklarını söylediler. Basın mensuplarının, 'Nedir burayı cazip kılan?' diye sormasına verilen cevap ise; "Bizim gibi orta gelirliler için bu proje iyi bir yatırım aracı. İyi kira getirisi var. Kiracı bulmak gibi bir sorun yaşamıyoruz" oldu. Emre Narin’de Narin Park'ta 55 bin liraya satılan 1+1 dairelerin 450 lirayı bulan kira değeriyle çok kısa bir sürede kiralanabildiğini belirterek, "Dairelerimizin satın alınması ve kiraya verilmesinde geçen süre açısından bizim rekorumuz bir saat. Daireyi alan yatırımcı bir saat içinde kiraya verdi" dedi. İstanbul'daki konutlarda yüzde 3'ü geçmeyen daire bedeli/kira getiri oranının Narin Park'ta yüzde 8'i bulduğunu ifade eden Narin, bu nedenle konut yatırımının kira gelirleriyle geri dönüş süresinin de 12 yıla indiğini söyledi. Emre Narin, İstanbul'daki konut yatırımlarının ise geri dönüş süresinin 20 ila 30 yıl seviyesinde bulunduğunu kaydetti. Narin Park projesi, sosyal alanları, kalitesi ve kullanılan malzemeleriyle, İstanbul'daki konut projeleriyle eşdeğer olduğunda belirten Narin, örneğin proje içinde yarı olimpik bir yüzme havuzunun olduğunu, burada yazları çocuklar için yaz okulu düzenlendiğini söyledi.
Daire planlarında fonksiyonelliğin ön planda olduğunu belirten satış temsilcileri ise şu bilgileri verdiler:
    Her tip dairede yatak odası ve genç odaları evin en uzak noktasına yerleştirilmiştir. Mutfaklar ise hemen daire girişinin yanında yer almaktadır. Mutfaklarda Arçelik marka bulaşık makinesi, fırın, set üstü ocak mutfaklar tercih edilirken, bu ürünler, mutfak dolapları ve banyo dolapları satış fiyatının içindedir. Yer kaplamalarında ise laminant parke kullanılırken, armatürlerde Artema ya da muadili ürünler kullanılmıştır.
Narin Parkın dikkat çeken yönleri şu şekilde;
    Projenin hemen karşısında KİPA yer alıyor. Hemen yanında alışveriş merkezi ve yapı marketi yapılması da planlanıyor.
Narin Park'ta kiracı bulma sorunu yaşanmıyor ve yüksek kira getirisi var.
Halkalı Çerkezköy arasını 20 dakikaya düşürecek hızlı tren projesi bulunuyor.
Yapılması planlanan Silivri Havaalanı Narin Park projesine 15 dakika uzaklıkta yer alıyor.
    Narin Park'ta satılan her 50 dairede yüzde 4 zam uygulanıyor. Bu da ilk alan yatırımcıya kazandırıyor.
    Narin Park için sıkıntı yaratabilecek durumlar ise şu şekilde;
Narin Park projesinin çevresinde birçok okul yer alıyor. Bu birçok avantajı barındırsa da, tenefüs saatlerinde çocukların gürültüsü rahatsız edici olabilir.
Projede engelli insanların yaşamını kolaylaştıracak, rampa, engelli asansörü vb. unsurları bulunmuyor.
    Proje etap etap ilerlediği için devam eden inşaatlar, projede yaşamaya başlayanlara rahatsızlık verebilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.