ÖĞRENCİLERDEN GEÇİCİ HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’NE ZİYARET

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeni ile Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni Kızılpınar İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri ziyaret etti.

ÖĞRENCİLERDEN GEÇİCİ HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’NE ZİYARET
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
05 Ekim 2021 Salı 11:27

Öğretmenleri ile birlikte Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimize gelen Kızılpınar İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri, Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nevzat Kumru’dan merkez hakkında bilgi aldılar.

AKAY, BÜTÜN CANLILAR YAŞAM HAKKINA SAHİPTİR

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nü ile ilgili bir açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Burada kentimizin dört bir yanından toplanan sevimli dostlarımızın bakımları ve tedavileri yapılıyor. Ardından ekiplerimiz sevimli dostlarımızı alındıkları noktalara geri bırakıyorlar. Bunun yanında barınağımızda yaralı hayvanların tedavi edilebilmesi için oluşturduğumuz bir ameliyathane de bulunmaktadır. Bütan canlılar yaşama hakkına sahiptir. Dolayısıyla hayvanlara kötü muamele edilemez ve zalimce davranışlarda bulunulamaz. Tüm hayvanlar kendi doğal ortamlarında özgürce yaşama hakkına sahiptir. Hayvanların özgürlüğü kısıtlanamaz” dedi.

ZİYARETLERİ BİZLERİ MUTLU ETTİ

“Hayvanlar üzerinde fiziksel ve psikolojik deneyler yapılamaz” diyerek konuşmasını sürdüren Akay, “Hayvanların kendilerine özgü yasal hakları hukuk tarafından tanınmak zorundadır. Bireylerin, çocukluktan itibaren hayvanlara saygı göstermeyi öğrenmeleri için olanak sağlanmalıdır. Bu anlamlı günde öğrencilerimizin ziyareti bizleri mutlu etmiştir. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ziyaretleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.