Olimpiyat şampiyonunun babası Başarının Sırrını anlattı

2020 Tokyo Okçuluk katagorisi Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz'un başarısının gizli kahramanı olan babası Metin Gazoz, Çerkezköylü iş insanlarına, girişimcilere ve gençlere başarılı olmanın yollarını anlattı.

Olimpiyat şampiyonunun babası Başarının Sırrını anlattı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
30 Aralık 2021 Perşembe 13:23

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Kent Konseyi iş birliği ile Atatürk Kültür Merkezimizde gerçekleştirilen seminer, Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol’un açılış konuşması ile başladı. Ülkemize okçuluk branşında ilk olimpiyat altın madalyasını kazandıran Mete Gazoz’un babası Metin Gazoz’un, aynı zamanda Türkiye Okçuluk Federasyonu Üyesi de olduğunu kaydeden Tuncay Üstünol, “Bizleri kırmayarak, bilgi ve birikimlerini Çerkezköylü hemşerilerimizle paylaşmak üzere kentimize gelen Metin Gazoz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol’un açılış konuşmasının ardından program, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Cin moderatörlüğünde devam etti. Mete Gazoz’un tarihi başarısının hikayesini anlatan Metin Gazoz, “Bu işin temelinde spor disiplini var. Bütün branşlar önemli tabi ki. Bir spor branşında çalışırken mutlaka onu etkileyen yan branşlar var. Bunun bilincinde olarak bir eğitim ve gelişim sağladık” diye konuştu.

ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA EĞİTİM ALDI

   Mete Gazoz’un 3 yaşında yay çekmeye, 5 yaşında da ok atmaya başladığını belirterek konuşmasını sürdüren Metin Gazoz, “6 ile 9 yaşında sırt kasları gelişsin diye yüzmeye gönderdik. İleride ne yapacağını bilmiyorduk aslında ama sonuçta genel sağlığı için sırt kasları önemliydi. Belki basketbolcu ya da futbolu olacaktı ama sonuçta eğitimi önemliydi. Müzik kulağını geliştirmek için 6 yaşında kreşteyken şan dersi eğitimi aldı. 11 yaşındayken piyano dersi aldı. 9 ile 12 yaşı arasında koordinasyon için basketbol dersine gönderdik. Renklerin ayrımı ve odaklanması için resim dersine gönderdik. Bu eğitimi sırasında lisanslı satranç oyuncusu oldu. İlk 3-4 hamle sonrasını hesap etmeliydi. Bu eğitim, maçlarında eşleşmelerdeki tavırları ve kendini nasıl sakinleştirmesi gerektiği yönünde katkı sağladı” dedi.

YAPTIĞINIZ İŞİ SEVEREK YAPIN

   Başarılı olmanın en önemli faktörleri arasında azim ve isteğin geldiğine dikkat çeken baba Metin Gazoz, “Anne-baba olarak buralara gelmesini çok istiyorduk ve bu doğrultuda çalıştık. Mete’nin hocaları bu süreçlerde bize çok destek verdi" dedi. Konuşmasında gençlere de tavsiyelerde bulunan Metin Gazoz, “Öncelikle yaptıkları işi severek yapsınlar ve inansınlar. Bu süreci bir tren ve vagon olarak düşünsünler. Sevmedikleri işte başarılı olma şansları yok. Karşınıza gelen ilk durakta inmeyin. Son durağa kadar bu işe kendinize adayın. Mete hepsini adım adım gerçekleştirdi. Bütün Türk gençleri kendi sevdiği branşta ülkemizi ve bayrağımızı temsil etmeli ve bu gururu ailelerine yaşatmalı” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

   Seminer sonunda Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, programa konuşmacı olarak katılan Türkiye Okçuluk Federasyonu Üyesi Metin Gazoz’a teşekkür plaketi takdim etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da Metin Gazoz’a, milli sporumuz okçuluğa yaptığı katkılardan dolayı günün anısına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği flamasını hediye etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.