Optimed Hastanesi Türkiye’de ilk 5’e girmek istiyor

Şubat ayının son haftasında yapılacak Çevre Yönetim Sistemi ve İş Güvenliği sistemleri denetimleri ile ilgili açıklamada bulunan Özel Optimed Hastanesi İşletme Direktör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Direktörü Süleyman Yılmaz, bu konuda kendilerine güvenlerinin tam olduğunu belirterek, denetimlerin ardından ISO 14001 ve OHSAS 18001 belgelerini alarak Marmara Bölgesi’nde tek, Türkiye’de ise 5 hastaneden biri olacaklarını dile getirdi

Optimed Hastanesi Türkiye’de ilk 5’e girmek istiyor
08 Ocak 2013 Salı 08:11

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi İşletme Direktör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Direktörü Süleyman Yılmaz, hastanenin Şubat ayı sonunda tabii tutulacağı Çevre Yönetim Sistemi ve İş Güvenliği sistemleri denetimleri ile ilgili açıklamada bulundu. Yılmaz, denetimlerin ardından ISO 14001 ve OHSAS 18001 belgelerini alarak Marmara Bölgesi’nde tek, Türkiye’de ise 5 hastaneden biri olmak istediklerini ifade etti.
DENETLEMEYE TABİ TUTULACAK
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Özel Optimed Hastanesi’nin Şubat ayının son haftasında Çevre Yönetim Sistemi ve İş Güvenliği sistemlerinden denetlemeye tabi tutulacağını kaydeden Süleyman Yılmaz, hastane olarak her zaman daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını dile getirerek, “insanlara verdiğimiz hizmetin dışında doğaya ve çalışanlara da saygı göstermeniz lazım. Bizlerde bu kapsamda, 3 yıl önce ISO 9001 çalışmamıza başlamıştık. Şu anda da Çevre yönetimi ve İş Güvenliği sistemlerini kurduk ve bitirme aşamasındayız” diye konuştu.
TÜRKİYE’DE 5 HASTANEDEN BİRİ OLACAĞIZ
Ardından, Şubat ayında belgelendirme denetlemesi olacağını hatırlatan Yılmaz, “Belgeleri almaya hak kazandığımız takdirde Türkiye’de hem kalite hem iş güvenliği hem de çevre yönetimi belgesine sahip 5 hastaneden biri olacağız. Bu 3 belgeden Marmara bölgesinde hiçbir hastanede yok. Bu açıdan baktığımızda da bölgede tek hastane olacağız” ifadelerine yer verdi.
AMAÇ DOĞAYA SIFIR ZARAR
Yılmaz, ISO 14001 çevre yönetim sisteminin, ‘Yapılan faaliyetlerle doğaya en saygılı biçimde davran ve zararı en aza indir’ ilkesini kapsadığını belirterek, “Sistem, kullanılan malzemenin doğaya zarar vermemesi, kullandığın kağıdın geri dönüşebilmesini, tüm atıklarını doğaya zararsız hale getirilmesini ve geri kazanılmasını söylüyor. Biz bu kapsamda, ilgili firmalarla anlaşarak söz konusu maddeleri doğaya zarar vermeyecek biçimde teslim ediyoruz. Bizim amacımız ‘Doğaya sıfır zarar’” şeklinde konuştu.
İŞ GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Açıklamasında, iş güvenliğinin artık sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ön plana çıkan bir olgu olduğunu vurgulayan Yılmaz, “İş yerlerinin en önemli varlıkları tabi ki çalışanlarıdır. Çalışanlarının güvenliğini sağlamak iş güvenliğinin en önemli görevidir. Bizde bu kapsamda iş güvenliği yönetim sistemini kuruyoruz. Burada amaç iş güvenliğini ön plana çıkarmak, riski minimuma indirmektir. Bunları yaparken tespit ettiğimiz riskleri en aza indirmeye çalışıyoruz” dedi.
DENETİMLER 2-3 GÜN SÜRECEK
Yılmaz, denetimlerin normalde bir gün süreceğini ancak kendilerinin birden fazla denetime tabi tutulacakları için bu sürenin 2-3 olacağını dile getirerek, “Bu süre içinde tüm bölümler denetlenecek. İş güvenliği olarak biz her sene hastanede ses ölçümü yaptırıyoruz. Hastanenin yüksek gürültülü alanlarını kontrol ediyoruz. Belli yerlerde termal konfor ölçümleri yapıyoruz. Yangın konusunda geçen sene eğitimlerde 200 adet yangın tüpü harcadık. Tüm personelimiz yangının tüpünün nasıl kullanıldığını öğrenmesi için birer defa yangın tüpü kullandırdık. Bunların hepsi iş güvenliğinin içinde yer alıyor. Çevreyle ilgili olarak da doğaya en az zarar vermek. Kullanılan malzemelerin doğaya zarar vermeyenlerini seçmek lazım” bilgilerini verdi.
KALİTE İÇİN 300-400 BİN TL HARCIYORUZ
Yılmaz son olarak, sertifika alacakları konusunda kendine güvenlerinin tam olduğunu vurgularken,  bugün 1000 dolar karşılığında denetleme yapılmadan kalite belgesinin alındığına dikkat çekti ve “Ama biz 1000 dolar vermiyoruz. Kalite için 300-400 bin TL para harcıyoruz. Biz bunu hakkımızla almak istiyoruz. Kalite belgesi almak için değil kendimizi geliştirmek için bunu yapıyoruz. Bu bağlamda iş güvenliği yönetim sistemi için 1 sene, çevre yönetim sistemi içinde 6 aydır çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz işlerde çalışanlarımızın çok büyük emekleri var. Çalışmalar sonunda onlar için elbette ki artı şeyler yapılacaktır” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.