ORDU 24 SAAT SÜRE VERDİ

Kapaklı Belediyesi'nin 41 aylığına 'Açık ihale usulü' ile yaptığı 'Çöp toplama, taşıma ve temizlik işi' ihalesinde en düşük teklifin 12 milyon 60 bin TL olmasına sert tepki gösteren MHP İLçe Başkanı Mustafa Ordu, "Çerkezköy Belediyesi'nin ihalesi takribi 5.5 milyon TL civarındayken ve ayrıca alan ve nüfus olarak ta Kapaklı'dan büyük olmasına rağmen Kapaklı'nın ihalesinin takribi 12 milyon TL civarında olmasının tek bir izahı var. Ya ihaleyi hazırlayanlarda hesap hatası, ya da ihalede şaibe var" dedi.

ORDU 24 SAAT SÜRE VERDİ
18 Aralık 2010 Cumartesi 00:00

İHALEYİ ONAYLAMAYIN
    Çerkezköy'ün Kapaklı'dan gerek alan, gerekse de nüfus olarak 1.5 kat daha büyük olduğunu belirten MHP İlçe Başkanı Ordu, buna rağmen Kapaklı'nın fiyatının Çerkezköy'den yaklaşık 2.5 kat fazla olmasının izah edilecek bir tarafının olmadığını belirterek, "Belediye'yi yönetenlere sesleniyorum. Bu ihale yargıya gitmeden, şaibeleri ortadan kaldırmak için ihaleyi fesih edin. İhaleyi onaylamayın" dedi.

24 SAAT SÜRE VERDİ
ŞOK İFADELER KULLANDI
    Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve ekibinin başlarına gelenlerden akıllanmadığını öne süren Mustafa Ordu, "20'ye yakın firma ihale dosyası alırken, ihaleye 2 firma katılması çok ilginç. Eğer ihale 24 saat içinde iptal edilmezse veya kamuoyunu doyurucu ve tatmin edici bir açıklama yapılmaz ise hangi telefonlar ile kimlerin nasıl ikna edildiğini, hangi kamera altında ihale ile ilgili pazarlıklar yapıldığını Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edeceğim" diyerek, yapılan ihale ile ilgili kendilerinde ilginç delillerin bulunduğunu ima etti.

BU PARAYI YEDİRTMEYİZ
    "Eğer ihale onaylanırsa bu para Kapaklı halkının cebinden çıkacak ve alan firmaya ödenecek" diyen MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, "Şuna Kapaklı ve bölge halkı emin olsun. Bu parayı sağdan saysan 7 kişi, soldan  saysan 11 kişiye yedirtmeyiz, yemelerine göz yummayız. Gerekli her türlü mücadeleyi yapar, burunlarından fitil fitil getirriz" dedi.

TİLKİ VE ÇAKAL BENZETMESİ
    Yapılan ihalede birilerinin tilki olarak davrandığını, halkın tavşan yerine konulduğunu ve birilerinin de çakallık yaptığını belirten MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, "Tilkilere ve çakallara sesleniyorum. Artık bırakın tavşanın yakasını. Eğer 24 saat içinde bu ihale iptal edilmez ise veya kamuoyunu doyurucu, ikna edici açıklamalar yapılmaz ise elimizdeki belge ve bilgiler ile Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

BOŞ KONUŞMAYIZ!
    Bir basın mensubunun "İhale ile ilgili elinizde görüntü veya telefon görüşmeleri mi?" var sorusu üzerine MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, kendisinde böyle bir görüntünün olmadığını fakat bir kuruma ait kamera kayıtlarında ihale ile ilgili görüntülerin temin edildiğini belirterek, "Biz ispat edemeyeceğimiz şeyi söylemeyiz. Bu konunun üzerine ucu nereye varırsa varsın gideceğiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.