Ordulular ikinci derneği açtı

Orduluların ikinci derneği Gazi Osman Paşa Mahallesi Sayar Sokak'ta geniş bir katılımın olduğu tören ile hizmete açıldı. Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı ile açılan Orduluların ikinci derneğinin Başkanlığı'nı Rahmi Uzun yaparken, Yönetim Kurulu'nda Erkan Erarslan, İsa Karaman, Ahmet Sarıkoca, Orhan Aslan veBeytullah Çoşkun yer alıyor

Ordulular ikinci derneği açtı
29 Ocak 2013 Salı 08:50

GOP Mahallesi Sayar Sokak'ta açılan Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılış töreni geniş bir katılıma sahne olurken, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Rahmi Uzun bir konuşma yaptı.
KURUCU BAŞKAN RAHMİ UZUN
Bölgede yaşayan Orduluların bir Dernek çatısı altında şimdiye kadar toplanması gerektiğini belirten Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Rahmi Uzun, şu anda geç kalınmış bir mutluluğu yaşadıklarını belirterek, "Çok önceden kurulması gereken Derneğimizi kurduk. Derneğin kurulma çalışmalarını kapsayan 90 günlük süreçte hayatımda hiç zorlanmadığım kadar zorlandım. Ama sonunda başardık ve Derneğimizi kurarak, 'Ordulular dayanışma ve birliktelikten uzak' söylemini de boşa çıkardık" dedi.
MART AYINDA KONGRE VAR
 Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Mart ayında Olağanüstü Kongresi'nin olacağını ve o kongrede her ilçeden bir ismi Yönetim Kurulu'na alarak yola devam etmek istediklerini belirten Kurucu Başkan Rahmi Uzun, “Yapacağımız etkinliklerle kendi kültürümüzü yaşatarak ihtiyaç sahibi, mağdur hemşehrilerimize ulaşacağız. Sizlerin de destekleri ile birlikte üniversiteye giden öğrencilerimize burs olanağı sağlayacağız” diye konuştu.
SÖYLEDİKLERİNDEN UTANACAKLAR
Hiçbir ilin başka bir ilden üstünlüğü olmadığını belirten Uzun, “Bu dernek asla bir seçim derneği olmayacak. Şahsi menfaati için çırpınanlara bu çatı altında yer yok. Bu dernek Ordu ilinin ve ilçelerinin derneği olacak. Zamanla bunu herkes en iyi şekilde görecek. Bazıları söylediklerinden utanacaklar o zaman” açıklamasını yaptıktan sonra Derneğin açılış töreni için yöresel yiyecek hazırlayanlara teşekkür ederek, derneğin başta Çerkezköy ve bölgemiz olmak üzere tüm ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni etti.
BİRLİKTELİK MUTLU ETTİ
Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Rahmi Uzun'un ardından kürsüye gelen İstanbul Ordulular Platformu Başkanı Şenel Yediyıldız, soğuk kış gününde, karda kıyamette gördüğü birlikteliğin kendisini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını belirterek, “Bu birliktelik, memleketin birlik beraberliği için mücadele edenlere destek olacak türden bir birliktelik örneğidir. Derdimiz Ordulu hemşerilerimizin bir olmasıdır, birlik olmasıdır. Bu gaye ve hedef için buradayız. Başka bir derdimiz yoktur. Bu birlikteliğin altında başka amaçlar aramaya gerek yoktur” açıklamasını yaparak yeni kurulan Ordulular Derneği’nin tüm ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni etti.
KALENDER AYINDA YİNE YAPTILAR YAPACAKLARINI
Açılışta kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Ertem ise açılışını yapacakları Derneğin Çerkezköy'e ve bu bölgede yaşayan Ordululara hayırlı olmasını temenni ettikten sonra, “Karadenizliler yine kendilerini gösterdiler. Durdular durdular Kalender ayının ortasında açılış yapıyorlar. İlk defa bir derneğin açılış töreni bu kadar geniş bir katılıma sahne oluyor. Hemşerilerime de bu yakışır” dedi. Dernek Başkanı Rahmi Uzun’un konuşmasının altına imzasını attığını söyleyen Ertem, “Bir önceki etkinlikte kurabiye ikram edilmişti. Kendilerini uyarmıştım. Bu tür etkinliklerde dernekler kendi yöresel yiyeceklerinden ikram etmeli, kendi kültürünü tanıtmalıdır diye. Uyarımı dikkate almışlar ve bugün burada Ordu’nun birbirinden güzel yöresel yiyeceklerinden ikram edecekler” şeklinde konuştu.
SİYASETE BULAŞMAYIN ÇAĞRISI
Bundan sonraki süreçte Çerkezköy ve bölgede yaşayan Orduluların derneklerine sahip çıkması gerektiğini kaydeden Ali Ertem, “Ordu ile Çerkezköy arasındaki bağı oluşturmak için sizlerin de derneğe sahip çıkması gerekiyor. Siyasete bulaştırılmadan dernek imkanlarının arttırılması, güzel bir dayanışma örneği gösterilmesi gerekiyor” diyen Belediye Başkanı Ertem, Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yönetimin Kurulu'na başarılar diledi.
 
DERNEĞİNİZE SAHİP ÇIKACAĞINIZDAN ŞÜPHEM YOK
Belediye Başkanı Ali Ertem'in ardından konuşan Tekirdağ AK Parti Milletvekili Özlem Yemişçi ise  derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının en temel örgütleri olduğunu belirterek, kendisinin bu tür derneklere çok önem verdiğini söyledi. Derneğin kurulmasında ve açılışında emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Milletvekili Özlem Yemişçi,  “Tekirdağ Milletvekili olarak derneğin bize getireceği talepleri sonuçlandırmak için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi. Yemişçi'nin konuşmasının ardından Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılış kurdelası Özlem Yemişçi, Ali Ertem, Şenel Yediyıldız ve Alaettin Demirbağ tarafından kesildi.

KATILIM YOĞUN OLDU
Çerkezköy Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılış törenine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Dr. Gökhan İnce, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, İstanbul Ordulular Platformu Başkanı Şenel Yediyıldız, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Mikail Ünlü Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi ve Ordulular Piknik Ağası İbrahim Eren, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli,  Ordulu işadamları ile çok sayıda esnaf ve Ordulu katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.