Ordu’nun çağrısına icabet eden olmadı!

Çerkezköy’de siyaset yapan isimlere ve Belediye yetkililerine Su Deposu önünde Çarşamba günü saat 10.00’da randevu veren MHP İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, buluşmaya hiç kimsenin gelmemesi üzerine sert açıklamalarda bulundu

Ordu’nun çağrısına icabet eden olmadı!
06 Mart 2014 Perşembe 08:01

Bir toplum için en önemli şeyin sağlık olduğunu üzerine basa basa vurgulayan Mustafa Ordu, “Her şeyin temeli sağlıktır. İşte görüyorsunuz burada Çerkezköy Belediyesi’ne ait bir Su Deposu var. Bu depo  4’er binlik iki depodan oluşuyor ve kapasitesi 8 bin ton. Bu deponun her yıl temizlenmesi, bakımının yapılması, içinin granit veya fayans olması lazım. Ama içi eskiden yapılmış izolasyon sıvası ve halen bu şekilde duruyor. Bu da çok sağlıksız bir durum” çıkışında bulundu.
ÜRPERTEN İDDİA
Depodan evlere basılan suyun filtre sistemi ile basılması gerektiğini fakat bunun da mevcut olmadığını iddia eden Mustafa Ordu, “Noter huzurunda deponun kapakları açılıp, içine bakıldığında en az 2’şer, 3’er kamyon balçık çamuru çıkacağını iddia ediyorum. Çünkü filtreme sistemi yok, deponun için de ne fayans, ne de granit kaplı. İçinde çamur olmaması kaçınılmaz”dedi.
KALICI ÇÖZÜM LAZIM
Kendisinin hafta sonu yaptığı açıklamaların ardından apar topar deponun etrafının teller ile çevrildiğini, etrafın temizlendiğini, kilitlerin yenilenerek korunaklı hale getirildiğini belirten Mustafa Ordu, “Bunlar göstermelik şeyler, günü kurtarmaya yönelik icraatlar. Biran önce kalıcı şekilde sorunun çözülmesi gerekiyor. Vatandaşın sağlıklı ve kaliteli bir suyu içmesi lazım” ifadelerini kullandı.
SİYASİLERE GÖNDERME
Çerkezköy Belediyesi’ni yönetmeye talip olan siyasi partileri ve Adayları da eleştiren Ordu, “5 yıllığına ilçeyi yönetmeye talipsiniz ve tüm vatandaşları yakından ilgilendiren su konusunda sesiniz çıkmıyor, konuya önem vermiyorsunuz. Gerçekten çok yazık. Bu anlayışla mı ilçeyi yöneteceksiniz, yönetmeye talipsiniz?”
NEDEN DAMACANA SU ALIYORSUNUZ?
Su Deposu önündeki açıklamasının son bölümünde Belediye Başkanı Ail Ertem’i eleştiren Mustafa Ordu, “Madem suyun çok temiz ve kaliteli neden belediye’ye damacana su alıyorsun 10 yıldır? Belediye personelinin suyu içmesine sıcak bakmıyorsun da Çerkezköy halkının içmesine neden sıcak bakıyorsun? Ayrıca Ertem’in listesinde yer alan Ömer Kılınç, ‘Ali Ertem’e kefilim’ demiş. Ömer Beye buradan soruyorum, su konusunda da kefilmisin?  Ömer Bey, Ertem’in hangi icraatlarına kefil oluyor, çıkıp açıklasın” çağrısı yaptı.
ÇÖP SAHASI ÖNÜNDE POZ VERDİ
Su Deposu’nun ardından çök dökülen alana giden ve burada poz veren Mustafa Ordu, “İşte Çerkezköy’ün çöplüğünün durumu bu. Sağlıksız şartlarda çöpler buraya toplanmakta ve ortalık gözüktüğü gibi mikrop yuvası. Bu çöplerden sızan sular ise yer altı sularına karışıyor. Her şey ortada ve net. Yorumu kamuoyuna bırakıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir ARMAN - 10 yıl önce
bir çerkezköy sakini olarak mustafa beyi tebrik ediyorum. belediye başkanı kendi içmediği suya bizleri layık görüyorsa bundan sonrasını o düşünsün... bu millet salak değil...