OSB revizyon planı kabul edildi

Çarşamba günü olağanüstü toplanan Veliköy Belediye Meclisi Islah Organize Sanayi Bölgesi Revizyon İmar Planı’nı görüşerek karara bağlarken, revizyona plan notları da eklendi

OSB revizyon planı kabul edildi
01 Şubat 2013 Cuma 08:32

Çarşamba günü olağanüstü toplanan Veliköy Belediye Meclisi Islah Organize Sanayi Bölgesi Revizyon İmar Planı’nı görüşerek karara bağlarken, revizyona plan notları da eklendi. Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantıda, Belediye Başkanı Hanifi Belindir olağanüstü toplanmaları ile ilgili olarak açıklama yaptı.
ISLAH İBARESİNİN KALDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR
Tekirdağ’da yedi Islah OSB kurulduğunu ve Vali Ali Yerlikaya’nın en kısa zamanda ‘Islah’ kelimesinin kaldırılarak OSB’ye geçme yolunda çalışma sürdürüldüğünü kaydeden Belindir, “Veliköy olarak hali hazırlarımız önceden yapılmıştı. Sanayi alanlarımızdaki mevcut Islah OSB’ye giren kısmının jeolojik alt yapıları yapıldı. Üçüncü aşamada ise mevcut ıslah sanayi alanının planlama çalışmalarının yapılması gerekli. Bununla ilgili plan çalışmaları tamamlandı. Kararın öne alınmasının nedeni de, 6360 sayılı büyükşehir kanunu dolayısıyla aldığımız meclis kararları bizden sonra Çerkezköy Belediye Meclisi’nde de görüşülüp onaylandıktan sonra askıya çıkıyor” ifadelerine yer verdi.
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Belindir’in konuşmasının ardından, Islah OSB Revizyon İmar Planı görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Kararın ardından yarım saat içinde toplanan İmar Komisyonu, konuyu detaylı olarak görüştü.
2. OTURUM YARIM SAAT SONRA GERÇEKLEŞTİ
Komisyonda revizyon planlarını incelemesinin ve teknik bilgi almasının ardından Meclis, olağanüstü toplantının 2. oturumu gerçekleştirdi.
REVİZYON PLANI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Yapılan oylamada, , Islah OSB Revizyon İmar Planı oy birliği ile kabul edilirken, revizyon planının yanına plan notları da eklendi.
EKLENEN PLAN NOTLARI
Komisyon, revizyon planının yanında eklediği plan notları ise şöyle: “Veliköy Islah OSB alanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu konusu görüşülmüş olup; sağlık bandının park olarak işlenmesine, 332 ada 2 parselin imar planı içine dahil edilmesine, DSİ görüşü doğrultusunda 165 ada ki alanın park olarak işlenmesine ve DSİ dere alanı olarak gösterdiği alanlarda DSİ görüşü alınarak yapılaşma yapılmasına, ağaçlandırılacak alanın yönetim ve sosyal tesis olarak işlenmesine, 12.caddede yol güzergahının değiştirilmesine,
KOSİKOPA’ya ait parsellerin hizmet ve destek alanı olarak işlenmesine, 522 adanın teknik alt yapı ve hizmet ve destek alanı olarak işlenmesine, göletin etrafının ağaçlandırılarak alan olarak planlara işlenmesine, 5.cadde yol genişliğinin 12 metreden 22 metreye çıkarılmasına oy birliğiyle karar verildi. Diğer yandan alınan kararların devamında, karayoluna paralel olan yolun 35 metre olarak planlara işlenmesine, taks 0,55 taks 0,80 olarak işlenmesine, 523 ada, 179 ada, 180 ada arasında bulunan yolların kaldırılmasına, 179 ada ve 522 ada arkasında ve üniversite arasında bulunan yolun 32 metre olarak işlenmesine, plan notu 7.maddesinin plana işlenmesine, idari ve sosyal tesis alanında 0,40 olarak işlenmesine ve plan notunun 27.maddesinin plana işlenmesine oy birliğiyle karar verildiği ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.