Otomasyon Sistemi herkesi bıktırdı

Nüfus Müdürlüğü'nün Merkezi Sistemi yine arıza verdi. Geçen hafta Perşembe gününden beri arızalı olan sistem sayesinde vatandaşın işlemleri yapılamıyor. Sistemi tamir etmesi için Ankara'dan uzman çağrılırken, Kaymakam Ayhan Bayhan sık sık arıza veren sisteme el koydu!

Otomasyon Sistemi herkesi bıktırdı
15 Aralık 2010 Çarşamba 00:00

Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü daha önce defalarca yaşanan sistem çökmesi bir kez daha yaşandı. Bu kez tam dört gün işlem yapamayan Nüfus Müdürlüğü vatandaşlarca protesto edilirken, memurlarda sık sık arıza veren sistem yüzünden vatandaşa ne diyeceğini bilemez hale geldi. Sistemin yapımı için Ankara'dan uzman ekip çağrılırken, Kaymakam Ayhan Bayhan'da bu duruma el koydu.

DÖRT AYDA 8 KEZ ARIZA VERDİ
    Son 4 ayda tam 8 kez arıza veren Nüfus Müdürlüğü Otomasyon Sistemi herkesi huzursuz ediyor. Bir taraftan vatandaşlar işlemleri aksadığı için isyan ediyor, diğer taraftan vatandaşın işini yapamayan memurlar ne cevap vereceğini bilmez halde tepkileri dinlemek zorunda kalıyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile birlikte merkezi otomasyon sistemi ile hizmet veren İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde, sistemi kontrol eden cihaz sürekli arıza veriyor. Cihazın her arıza verdiğinde nüfus müdürlüğünde vatandaşlar mağdur oluyor. Geçtiğimiz ağustos ayında iki kez olmak üzere bugüne kadar 8 kez arıza veren otomasyon sistemi birkaç gün işlemlerin durmasına neden oldu. En son geçen hafta perşembe günü öğleden sonra arızalanan sistem dün Ankara'dan gelen uzmanlarca tamir edildi. Salı gününe kadar arıza nedeniyle dört gün hizmet veremeyen İlçe Nüfus Müdürlüğü'ndeki bu soruna sonunda Kaymakam Ayhan Bayhan da el koydu.

NE GEREKİYORSA YAPILACAK
    Nüfusu her geçen gün artan Çerkezköy'de yaşanan hareketlilik direkt Nüfus Müdürlüğü'nün işlem hacmine yansıyor. Yoğun bir şekilde vatandaşların geldiği Nüfus Müdürlüğü'nde otomasyon sistemindeki arıza nedeniyle işlemlerin durması, Kaymakamlık koridorlarında uzun kuyrukların oluşmasına da neden oluyor. Salı günü akşam saatlerinde dört gündür işlem yapamayan Nüfus Müdürlüğü'nde vatandaşların isyanına Kaymakam Ayhan Bayhan'dan yanıt geldi. Kaymakam Bayhan, "Bir daha arıza olmaması için ne gerekiyorsa yapılacak. Sorunu kökten çözmek için gerekli girişimleri yapacağım" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.