Otopark sorunu büyüyerek devam ediyor

Çerkezköy’de araç sahiplerinin araçlarını park edecekleri yer sorunu artarak devam ediyor

Otopark sorunu büyüyerek devam ediyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Eylül 2023 Cuma 12:09

Nüfus ve ona bağlı olarak  hızla artan araç sayısı, beraberinde kent içinde otopark sorununu arttırmaya devam ediyor.

Yıllardan bu yana artan araç sayısına paralel olarak gelişen park sorunu ve yeterli otopark alanı oluşturulamaması, Çerkezköy’de artık araç sahiplerinin araçlarını ya çift sıra park yapmaya, yada kaldırımlara park etmeye zorluyor.

Kentvizyon projesi kapsamında yapılan kaldırımlar, sorumsuz araç sahipleri tarafından park amaçlı kullanılınca yepyeni olmalarına rağmen şimdiden tahrip oluyor

NEDEN BÖYLE OLDU

Kentvizyon projesi kapsamında tasarlanan ve projenin bel kemiği olan Cumhuriyet Meydanı Yer Altı otopark yapımı artan maliyetler nedeniyle iptal edilmiş ve onun yerine Uğur Mumcu Caddesi, Akbank Sokakta bulunan alan katlı otopark olarak projeye dahil edilmişti. Yine maliyetler bahane edilerek, bu alana yapılacak olan katlı otoparkta iptal edilerek, Çerkezköy’ün otopark sorunu başka bir zamana ertelenmişti.

Hal böyle olunca da yepyeni kaldırımlar ile  Kentvizyon projesin kapsamında oldukça geniş bir görünüme kavuşan, Atatürk ve Öztrak Caddeleri gelişi güzel park eden araçların insafına kalmış oldu.

Özellikle günün bazı saatlerinde gelişi güzel parklanma sonucunda bahsi geçen caddelerde tek bir aracın geçiş yapacağı yol bile kalmıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.