Özdoğan: OSB’lerin isimleri kanunla sabittir

Organize Sanayi Bölgesi İdari Yemekhanesi'nde Salı günü saat 08.30'da gerçekleştirilen kahvaltıda ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı ve Çerkezköy'de görev yapmakta olan basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltının ardından Mehmet Özdoğan basın mensupları ile sohbet etti, sorularını cevapladı

Özdoğan: OSB’lerin isimleri kanunla sabittir
08 Ocak 2015 Perşembe 09:06

PERSONEL VE EKİPMANLARIMIZLA HAZIRIZ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kış çalışmaları hakkında yöneltilen soruya cevap veren Özdoğan "Her kış mevsiminde olduğu gibi bu kış için de tüm araç ve teçhizatlarımız teyakkuz halinde bulunuyor. Sanayicinin mağdur olmaması için sorumluluk sahaları içerisinde bulunan 80 km’lik yol ağını sürekli açık bulunduruyoruz. Geçtiğimiz yıllarda çetin kış şartlarına karşı mücadele verdik. Ancak son yıllarda hava muhalefeti daha çok buzlanma şeklinde kendisini gösteriyor. Bizler de olası yol kazalarına mahal vermemek adına önlemlerimizi alıyoruz, çetin kış şartlarına karşı da personel ve ekipmanlarımızla hazır haldeyiz” dedi.

OKUL İNŞAATI BİTMEK ÜZERE

İnşaatı sürmekte olan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi hakkında da bilgiler veren Özdoğan "İnşaatımız bitme aşamasına geldi. 32 derslik olarak planlanan okulumuzun sınıfları için bitti diyebiliriz. Ancak okul sadece dersliklerden ibaret bulunmuyor. Spor Salonu ve Konferans Salonu’nda çalışmalar sürüyor. Bizler de hem konferans hem de spor salonunun tamamlanması sonrasında yeni binaya geçmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde yeni binaya taşınmayı düşünmüyoruz. Ancak 2015-2016 eğitim-öğretim yılında okulumuz yeni binasında bulunacak. İhtiyaç durumunda okulumuz 40 dersliğe çıkarılabilecek” ifadelerini kullandı.  

HASTANE ALANI SOSYAL TESİS ALANIDIR

ÇOSB sınırları içerisinde bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi Kapaklı Binası'nın akıbeti ile ilgili yöneltilen soruya cevap veren Özdoğan "Hastanenin bulunduğu alan OSB  planında sosyal tesis alanı olarak gözüküyor. Çerkezköy OSB’nin Müteşebbis Heyet tarafından yönetildiği dönemde alınan bir karar ile OSB Sosyal Tesis alanı alan bir yere Hastane binası inşa edildi. Dönem dönem, hastane binasının olduğu alanın sanayi parseli olduğu yönünde ifadeler kullanılarak, OSB’ye eleştirilerde bulunuluyor. Böyle bir durum söz konusu değil, hastane’nin bulunduğu alan sosyal tesis alanıdır” şeklinde konuştu.

OSB’LERİN İSİMLERİ KANUNLA SABİTTİR

Kapaklı'nın İlçe statüsüne girmesinin ardından ÇOSB'nin hem Çerkezköy hem de Kapaklı idari sınırları içerisinde yer aldığını belirten Özdoğan "Karaağaç’ın belde belediye statüsünde bulunduğu dönemde Karaağaç Belde belediyesinin de idari sınırları içerisinde bulunuyorduk. Bu halde üç belediyenin idari sınırları içerisinde bulunan tek OSB’ydik. Şimdi ise sadece Çerkezköy ile Kapaklı ilçe idari sınırları içerisinde bulunuyoruz. OSB’lerin isimleri kanunla sabittir, belirlenmiştir. Fabrikaların bir bölümünün bir başka belediye sınırları içerisinde olması isim değişikliğini gerektirmez. Bunun için OSB Genel Kurulu’nun karar alması gerekir. Sonrasında da bakanlığın alınan karara onay vermesi gerekiyor. Kanun açık” ifadelerini kullandı.

GÜVENLİK AÇISINDAN GEÇİŞ NOKTASI KAPATILDI

Kapaklı Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündeme getirilen Karaağaç Mahallesi’nden OSB’ye geçiş yolunun kapatıldığına yönelik eleştiriyi de yanıtlayan Özdoğan “Karaağaç Mahallesi’nden OSB’ye geçiş noktaları bellidir, bunlar da açıktır. OSB’nin Karaağaç Mahallesi ile sınır bulunduğu dere kenarındaki geçiş noktası sanayicilerin talepleri doğrultusunda kapatıldı. Şimdiye kadar bazı işçiler dere üzerinden uygun olmayan yöntemlerle geçip, fabrikalarına gidiyorlardı. Artık sanayi çağındayız. Fabrikalar servislerle işçilerini taşıyor. Öncelikli olarak güvenlik gerekçesiyle söz konusu geçiş noktası kapatıldı” dedi.  

DEVLET TİYATROLARI İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUZ

Son olarak yeni yapılan Konferans Salonu'nun kullanımının herkese açık olduğunu sözlerine ekleyen Özdoğan "Nisan-Mayıs aylarında Devlet Tiyatroları için hazırlık yapıyoruz" dedi. Mehmet Özdoğan kahvaltılı sohbet toplantısının ardından basın mensuplarını tek tek uğurladı. 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.