Pazarda in cin top oynuyor

Kurban Bayramı arefesinde birkaç günlüğüne de olsa işleri artan pazarcılar, Kurban Bayramı'nın ardından yaşadıkları işsizlikten şikayet ederek, "Pazarda in cin top oynuyor. bazı arkadaşlar siftah yapamadan tezgahlarını topluyorlar" dediler.

Pazarda in cin top oynuyor
29 Aralık 2008 Pazartesi 00:00

Ekonomik kriz ve piyalardaki belirsizlik nedeni ile vatandaşın alım gücünün tükendiğini ve para harcamaya korktuğunu belirten esnaflar, "Bayramdan önce vatandaşlar gıda ve sebze satan esnaflardan olsun alış-veriş yapıyordu fakat Bayramdan sonra bu da bıçak gibi kesildi. Çok zaruri ihtiyacı olmadığı müddetce vatandaş pazara inmiyor" dediler.

Dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz artık ülkemizde de gündelik hayatı olumsuz etkiliyor. Kriz nedeni ile alım gücü düşen vatandaş, artık zaruri harcamaları dışında çarşı ve pazardan ayağını elini çekti.

Ailesinin mecburi hizmetleri dışında fuzuli bir harcamamaya özen gösteren vatandaşın bu tutumu nedeni ile Çerkezköy'de Perşembe ve Pazar günleri kurulan halk pazarında adeta in cin top oynuyor.

Vatandaşların pazara inmeye çekindiğini, para harcamaya korktuğunu belirten esnaflar, "Ekonomik kriz ve fabrikalarda yaşanan işten çıkarmalar ile ücretsiz izinler maalesef pazarı da vurdu. Pazara inen vatandaş sayısı ciddi şekilde azaldı. Pazara artık vatandaş gezmek, yeni birşeyler almak için inmiyor, sadece mecburi ihtiyaçlarını karşılamak için vatandaş pazara iniyor ve indiği zamanda kesesine en uygun olanı almak istiyor" dediler.

Bu şekilde piyasanın devam etmesi durumunda kendilerini çok zor günlerin beklediğini ifade eden pazarcılar, "Birçok arkadaşımızın bankalara, esnafa, piyasaya borcu var. Eğer işsizlik bu şekilde devam ederse bizleri zor günler bekliyor" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.