Petrol-İş’ten örgütlenme çağrısı

Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Çerkezköy ve çevresinde yaklaşık 40 bin işçinin çalıştığını ve bu işçilerin büyük çoğunluğunun sendikasız olduğunu söyledi. Petrol-İş Sendikası olarak "Sendikalı Ol" çalışması yürüttüklerini belirten Düşova, "Bu çalışma kapsamında bütün işçi kardeşlerimizi örgütlenmeye çağırıyoruz" dedi.

Petrol-İş’ten örgütlenme çağrısı
11 Aralık 2010 Cumartesi 00:00

Geçtiğimiz Ekim ayında Kapaklı’ya Petrol-İş Üyeleri Eğitim ve Dayanışma Derneği Lokalini açtıklarını hatırlatan Düşova, "Açılan lokalimiz ile bu bölgedeki işçilerin örgütlenmesi için önemli bir adım atmış olduk" dedi.

İŞÇİLER ÖRGÜTSÜZ DURUMDA
    Çerkezköy’de yani bir sanayi kentinde yaklaşık 40 bin civarında işçinin çalıştığını, ağırlıklı olarak tekstil sektörünün ön planda olduğunu, metal, kimya, ilaç, boya, ağaç, kırtasiye gibi sektörlerin de son yıllarda önem kazandığını söyleyen Düşova, "Tüm bunlara karşın bu sektörlerde çalışanların çok büyük bir bölümünün ne yazık ki örgütsüzdür, sendikasızdır" dedi. '
'Şikâyet etmekle, yakınmakla sorunlar çözülmez ancak ve ancak örgütlenmeyle sorunların üstesinden gelinebilir'' diyen Düşova, işçilerin sendikalarda, esnafın kendi meslek örgütlerinde, mahalle sakinlerinin semt derneklerinde örgütlenerek sorunlarına çözüm arayabileceklerini belirtti. Düşova, ''Yaşam standardınızı yükseltmek istiyorsak mutlaka örgütlenmeliyiz'' dedi.

SENDİKA HAKKINIZIDR, GÜCÜNÜZDÜR
    Düşova, 'Sendikalı ol' çalışmasıyla insanların akıllarındaki örgütlenme korkusunu kırmayı amaçladıklarını belirterek, ''Bütün işçileri örgütlenmeye çağırıyoruz. Sendika hakkınızdır, gücünüzdür. Sigorta hakkınızı, insanca yaşanacak bir ücreti ancak sendikaya üye olarak alabilirsiniz'' diye konuştu.
Düşova, krizle birlikte binlerce işçinin kapı önüne konulduğunu, işçilerin örgütsüz olduğu bu koşullarda tek başına bir şey yapılamayacağını, bunun için örgütlü bir güç olunması gerektiğini vurguladı. Yürüttükleri kampanyanın sadece Petrol-İş’e dönük olmadığını belirten Düşova, konfederasyon ayrımı yapmaksızın farklı iş kolundaki tüm işçilerin sendikalara olan önyargılarını ortadan kaldırmak ve sendikalı çalışan işçi sayısını arttırmak hedefi ile hareket ettiklerini belirtti.

TOPLUMU ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ
    Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, bu kampanya ile topluma, örgütlenmeye, sendikalaşmaya yönelik çağrı yaptıklarını belirtirken, "Toplumun genel anlamda olumsuz olan sendikalaşma ve örgüt algısını değiştirmeye yönelik strateji izliyoruz, sendikanın yaşamlarını olumlu yönde değiştiren ve o şehrin genel anlamda yaşam standartlarını yükseltecek bir örgüt olduğunu anlatacağız" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.