Prof. Dr. Naci Görür “Telafisi olmayan sonuçlarla karşılaşırız”

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), deprem gerçeğine dikkat çeken Endüstriyel Binalar İçin Deprem Performans Analizi Paneli’ne ev sahipliği yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür “Telafisi olmayan sonuçlarla karşılaşırız”
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
30 Mayıs 2023 Salı 12:17

Olası Marmara Depremi ve etkilerinin konuşulduğu, ‘Endüstriyel Binalar İçin Deprem Performans Analizi Paneli’nde uzman birçok isim konuşmacı olarak katılarak bilgilendirmelerde bulundu.

ÇOSB Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele; ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili NatanYakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri M. Gürdal Adal ile Mete Han Pekol, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal’ın yanı sıra çok sayıda sanayici katıldı.

Panele konuşmacı olarak; İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yıldırım, İTÜ Öğretim Üyesi Dr. Bahattin Kimençe, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Selçuk İz ve Sigma Mühendislik Genel Müdürü Abuzer Sarı katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “Hepimizin bildiği üzere, binlerce canımızı kaybettiğimiz 6 Şubat Kahramanmaraş depremi bizlere deprem gerçeğini çok acı şekilde yeniden hissettirdi.Biz ÇOSB Yönetimi olarak bu gerçekten hareketle, muhtemel Marmara depremi ve bölgemize etkileri kapsamında, ülkemiz açısından çok önemli bir üretim alanı olan sanayi bölgemizdeki endüstriyel binalar için yapılması gereken konularda değerli bilim insanlarımızın ve sektör temsilcilerinin katıldığı bugünkü panelimizi düzenledik.”

Panelde ilk olarak konuşan Prof. Dr. Naci Görür, ‘Muhtemel Marmara Depreminin Bölgemize Etkileri ve Alınabilecek Önlemler’ başlığında yaptığı sunumda önemli bilgiler verdi. Depreme hazırlık ve sonrasında yapılacaklarla ilgili sanayicileri uyaran Görür, “Gerçekleşecek Marmara Depreminin etkileri çok büyük olacaktır. Her açıdan hazırlıklı olmalıyız. Eğer şimdiden tedbirlerimizi alıp hızla hayata geçirmezsek, telafisi olmayan sonuçlarla karşılaşırız” dedi.

Panelde daha sonra konuşan Prof. Dr. Hasan Yıldırım, Dr. Selçuk İz ve Dr. Bahattin Kimençede, ‘Sanayi Tesisleri Risk Analizi Çalışma Metodolojisi’ konulu sunumunda sanayi tesislerinde yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Panelde konuşan Sigma Mühendislik Genel Müdürü Abuzer Sarı da sektörde yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.