REFİYE'YE BİR DESTEK TE YÜCEER'DEN

Tekirdağ'da kasiyerlik yaparken milyonda bir görülen “Gardner Sendromu” hastalığının pençesine yakalanan ve doktorların tedavi edilmez ise 6 aylık ömrünün kaldığını söylediği Refiye Durmaz için Tekirdağ CHP Milletvekili ve CHP PM Üyesi Dr. Candan Yüceer harekete geçti

REFİYE'YE BİR DESTEK TE YÜCEER'DEN
16 Ocak 2013 Çarşamba 08:08

23yaşındaki Refiye Yılmaz'ın 23 yaşında ve henüz hayatının baharında olduğunu belirten CHP milletvekili Dr. Candan Yüceer, "Refiye Yılmaz'ın yaşaması için ince bağırsak nakli olması gerekiyor. 7 yıl önce yakalandığı, milyonda bir görülen 'Gardner Sendromu' hastalığının pençesinde, yaşam savaşı veriyor. Refiye’nin 16 yaşında kalın bağırsağı alındı. 6 ay içinde ameliyat olmazsa göz göre göre ölecek" dedi.
AMELİYAT İZMİR'DE YAPILABİLİYOR
"Gencecik kızımızın sağlığı hepimizi endişelendirdi" diyen CHP Milletvekili Yüceer, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda bu ameliyatın İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirebileceğini öğrendik" açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:
BAKANLIĞA GÖNDERMEDE BULUNDU
"Refiye için gerek, Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı gerekse meslek odaları ile iletişime geçtim. En çabuk en sağlık bir şekilde hastalığını iyileştirmek adına birçok yerle görüştük. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü konuyla bizim gönderdiğimiz faks aracılığı ile haberdar oldu. 
YA DİĞERLERİ?
Tam Gün Yasası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl da Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın eşi Şeyma Akdağ için delindi. O gün sorduğumuz soruyu bugün güncelleyerek bir kez daha yüksek sesle soralım: Refiye, Ahmet, Ayşe…Peki ya diğerleri?
NEDENLERİ SORDU!
Yurttaşlar vergilerini veriyor, primlerini düzenli olarak ödüyor. Ancak, sağlık uygulamalarından bazı ayrıcalıklılar gibi yararlanamıyor. Neden kendi insanlarımızı yaşatmaya yönelik yasalar çıkartmıyoruz? Neden sağlığın önüne engeller koyuyoruz?
VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİYİZ
Çalışma Bakanlığı açıklama yaptı, ‘Ne gerekiyorsa yapılacak’ dedi. Biz Refiye ile ilgili verilen sözlerin takipçisiyiz. Biz vatandaşlarımızın her türlü sağlık hizmetinden bedeli ne olursa olsun, kimin çocuğu kimin eşi olduğuna bakılmadan eşit bir şekilde ister yurt içinde ister yurt dışında nerede olursa yararlanmasını istiyoruz."
TEDAVİSİ VAR
Gardner Sendromu'nun tedavisi olan bir hastalık olduğunu ve Refiye'nin kullandığı 1 kutu ilacın 3 bin TL’ye yurtdışından geldiğini ifade eden Dr. Yüceer açıklamasını şöyle tamamladı:
REFİYE 5 KEZ BAŞVURDU
"Çünkü ilaç Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu kullanılacak ilaçlar listesinde bulunmuyor. Refiye’nin doktoru daha önce Sağlık Bakanlığı’na tam 5 kez başvurdu. Ancak Sağlık Bakanlığı’ndan hiç yanıt verilmedi.
Toplum sağlığını korumak ve bu amaçla plan ve programlar yapmak, uygulamak ve uygulatmak, her türlü tedbiri almak Sağlık Bakanlılığı’nın görevidir. SGK tarafından ödenebilen bu ilacı Sağlık Bakanlığı için getirtmek zor olmasa gerek.
ANNE BABA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
Emekli olan babası ve annesi kızını yaşatmak için gece gündüz çalışıyor. 'Refiye için ben de varım!' diyen tüm vatandaşlarımız seferber oldu. 'Daha ömrümün baharındayım. Ölmek istemiyorum, yaşamak istiyorum' diyen
başta Refiye Yılmaz olmak üzere, umut bekleyen tüm hastalara umut olalım! TBMM’ye bir zırhlı araç eksik alınır, Refiye gibi birçok gencimiz yaşama tutunur! "

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.