Sahur programında ateş püskürdü

MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı parti yönetimi ve ailelerine yönelik Kazak Gölü’nde sahur programı düzenledi. Sahur programında konuşan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Varol, “Siyaset makamı hak için halka hizmetin makamıdır. Muhtaç insanlara yardım edebilme, insanları dardan kurtarma, dertlerine deva olma, yaralarına merhem olma makamıdır. Bu kutsal makamı ucuz pazarların kirli tüccarlarına bırakmayalım. Halkı siyasetin içine çekmek için çaba gösterelim” dedi.

Sahur programında ateş püskürdü
02 Ağustos 2013 Cuma 08:32

RAMAZANIN KUTSALLIĞINA İNANCIMIZ TAMDIR
Kazak Gölü’nde düzenlenen sahur programına MHP Kapaklı İlçe Yönetiminin yanı sıra, aileler, mahalle temsilcileri, üyeler ve İl Yönetim Kurulu üyesi Necdet Ülkücü katıldı. Sohbet eşliğinde yapılan sahurun ardından konuşan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, “Öncelikle gecenin sabaha kavuşmak üzere olduğu, günün rızıklarının meleklerce şu anlarda dağıtıldığına inandığımız şu kıymetli dakikalarda, gökyüzünün en nurlu, en temiz ve berrak olduğu şu tan vaktinde, mübarek Ramazan Ayı'nın bir sahur vaktinde soframızı güzelleştirdiğiniz ve bizimle birlikte olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ramazanın bereketine, birleştiriciliğine ve kutsallığına inancımız sonsuzdur. Milletçe birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz günümüzde de bu güzel sofranın böyle bir birlikteliği sağladığı içinde ayrıca bir önem taşıdığını ifade etmek istiyorum” dedi.
YARARI OLMAYAN HİÇBİR ÇALIŞMANIN KIYMETİ YOKTUR
Güneşin doğmak için karanlıkla mücadele etmesine an itibariyle şahit olduklarını kaydeden Varol, Gece ne kadar karanlık olursa olsun, güneşe teslim olmaya mahkum olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla insanında tıpkı doğa gibi üzerindeki karanlığı çabalayarak aydınlığa dönüştürebileceğine inanmaktayız ve daha çok güneş için daha çok çabalamaktayız. Değerli arkadaşlarım, bizler MHP'nin temsilcileri olarak ülkemiz ve insanımız için, insanlık alemi için şu mübarek günlerin şahitliğinde, yaratılışımızın gayesi olan insana hizmet yolunda çabalar göstermekteyiz. İnsanlar için, toplumculuk anlayışıyla hareket ederek çalışmalarımıza yön vermekteyiz. Siyasetin hızlı bir şekilde kişisellikten, yandaşçılıktan kurtarılarak, dokuz ışığımızın da önemli bir maddesi olan toplumcu bir yörüngeye oturtulması lazımdır ki yüce dinimiz İslamiyet'te bunu emretmektedir. Tüm bir topluma yararı olmayan hiç bir çalışmanın kıymeti değeri yoktur. Bu açıdan bizlerde ilk önce yaşadığımız bölgede siyaseti lobilerin, ticaret ağlarının, çıkar kolonilerinin ve maceraperestlerin ellerinden kurtarmak için tek tek, yüz yüze çalışmalar yapmalı, bu yönde mesailer yapmalıyız” diye konuştu.
GÜNÜMÜZDE SİYASET İYİCE ÇİRKİNLEŞMİŞTİR
Siyasetin çirkinleştiğini belirterek konuşmasını sürdüren Hayri Varol şunları söyledi; “Maalesef ki günümüzde siyaset iyice çirkinleşmiş, insana değer vermeyenlerin, hayatında bir kez olsun bir yetimin başını okşamamışların, susuz kalmış bir hayvana merhameti esirgemiş, ciplerle, lüks otolarla gezip kaldırımlarda insanların içinde yürümemiş, bir bakkala bir sakız almak için girmemiş, işlerini ayakçılarla yürütenlerin ellerine geçmiştir. Kendilerine belirledikleri mekanlarda toplanarak bu çilekeş, vefakar ve cefakar insanlar üzerinden bahisler oynayıp, aslanlarla dövüştürülen matadorları seyrederken çirkin kahkahalar atan zalim efendilerin malzemesi haline gelmiştir. En yakınındakini dahi satan, yüzüne gülüp arkanı döndüğünde zehirli hançerini sırtlarınıza saplayacak Brütüslerin oyuncağı durumuna düşmüştür.”
HALKI SİYASETİN İÇİNE ÇEKMEK İÇİN ÇABA GÖSTERELİM
Siyasetin gelinen noktada acımasız insan öğüten canavarların ellerinin bulaştığını ifade eden Varol, “Halbuki siyaset makamı kutsaldır, siyaset makamı hak için halka hizmetin makamıdır. Muhtaç insanlara yardım edebilme, insanları dardan kurtarma, dertlerine deva olma, yaralarına merhem olma makamıdır. Bu kutsal makamı ucuz pazarların kirli tüccarlarına bırakmayalım. Halkı siyasetin içine çekmek için çaba gösterelim. Asli unsur olan halktır, millettir, siyasette bu millete hizmet etmelidir. Biz geçmişte bu anlayışla siyasetin içinde olduk, gelecekte de bu yönde yolumuza devam edecek, bu yönde çalışmalar yapacağız. Bu amaçla oluşturduğumuz birlikteliğimizin bozulmaması için, şu kıymetli dakikalarda, rızıklar dağıtmaya inmiş meleklerin huzurunda Rabbimize dualar ediyor, burada bulunduğunuz için hepinize tekrar teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.