SANAYİCİLERE ÇEVRE MEVZUATI ANLATILDI

Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Çevre Mevzuatı ve Uygulamalı Eğitim' başlıklı bir eğitim semineri düzenlendi. Sanayi kuruluşlarının temsilcilerine yönelik düzenlenen seminerde Çevre Sağlığı Hizmetleri veren özel bir kurumun çevre mühendisleri, çevreyle ilgili yönetmelik ve mevzuatları anlattı

SANAYİCİLERE ÇEVRE MEVZUATI ANLATILDI
08 Şubat 2013 Cuma 08:36

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) 'Çevre Mevzuatı ve Uygulamalı Eğitim' başlıklı bir eğitim semineri düzenledi.Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonun'da gerçekleştirilen eğitimde sanayii kuruluşlarının temsilcilerine kanun, yönetmelik ve mevzuatlar çerçevesinde çevre kirliliğine karşın alınabilecek tedbirler anlatıldı.
SANAYİCİLERE ÇEVRE MEVZUATI
Sanayiden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi ve buna bağlı olarak da kişi ve toplum sağlığının korunmasına yönelik hassasiyetler giderek artmakta ve bu kapsamda da Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki mevzuat ve uygulamalar baz alınmak suretiyle Çevre Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çeşitli konularda yönetmelikler yürürlüğe koyuluyor. Bu noktada ÇTSO, sanayi bölgesi olan Çerkezköy'de sanayicelere destek amacıyla 'Çevre Mevzuatı ve Uygulamalı Eğitim' konulu bir eğitim semineri düzenledi.  ÇTSO Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerinde ÇETSAN Çevre Sağlığı Hizmetleri Firması'ndan Çevre Mühendisleri Erim Aytekin, Zehra Barut, Alper Gürsoy ve Eda Türkmen konuştu. İki oturumdan oluşan seminerin ilk oturumunda Çevre Kanunun'da yer alan ÇED (Çevre Etki Değeri) ile ilgili hükümler, ÇED çevre izinleri, çevre lisans işlemleri, çevre mevzuatı, sanayinin çevre ile ilgili sorun ve çözüm önerileri konuları anlatıldı. İkinci oturumda ise uzmanlar, katılımcıların sorularını yanıtladı.
ISLAH OSB'LER İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLDİ
Çevre Mühendisi Erim Aytekin, sunumunda 'Genel Çevre İzinleri' ve 'Çevre Mevzuatı' hakkında bilgi verdi. Çevre izinlerinin alınması için yapılması gereken müracaatlar ve hazırlanması gereken belgeler ile çalışmaları tek tek anlatan Aytekin, bunların mevzuatlarla ilgili yönlerini de anlattı. Seminerde ikinci sunumu gerçekleştiren Alper Gürsoy ise 'ÇED Raporlama' ve 'Değerlendirme' işlemlerini anlattı. Gürsoy, ÇED sorunları ve çözüm önerileri hakkında da uzun uzun bilgiler verdi. Çevre Mühendisi Zehra Barut ise 'Mahalli Çevre Kurulu kararları ve Islah OSB Plan Notları' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Çerkezköy'de yeni kurulan Veliköy Islah OSB ve Karaağaç Islah OSB'deki sanayii kuruluşları için çok önemli bilgiler veren Zehra Barut'un ardından Eda Türkmen 'Çevre İzinleri ve İşlemleri' konusunda bilgiler verdi. Dört çevre mühendisinin sunumlarını tamamlamasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Konuşmacılar, salondaki az sayıda sanayici ve temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.