Şanlı Zaferin 99. Yıldönümü kutlu olsun

Çanakkale Zaferi’nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin günün anlam ve önemine ilişkin bir basın açıklamasında bulundu

Şanlı Zaferin 99. Yıldönümü kutlu olsun
19 Mart 2014 Çarşamba 07:57

DÜNYA TARİHİNİN EN ÖNEMLİ
SAVAŞLARINDAN BİRİ
“Güzel yurdumuz her zaman bir çok devletin sahip olmak için hayal kurduğu aşikardır. Bu emellerine ulaşmak için birçok defa  içerideki hinler ile de  işbirliği yapan dış düşmanların yüz yıllardan beri bu vatanı bölmek, parçalamak emelleriyle yanıp tutuştukları ortadadır” diyen Ahmet Çetin, her seferinde yiğit Türk evlatlarının göğsünde parçalanarak bu emellerine ulaşamadıklarını, dünya durdukça da asla  ulaşamayacaklarını belirtti. Ahmet Çetin birlik ve beraberlik mesajı verdiği açıklamasında, şu sözlere yer verdi; “Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Çanakkale Boğazı'nı savaş gemileriyle zorlayarak kara ve deniz harekâtıyla aşarak İstanbul'a kavuşma isteği Avrupa büyük devletlerinin öteden beri en büyük hayalini gerçekleşme özlemine ramak kalmıştı."
KENDİLERİNİ GALİP SANMIŞLARDI
1914 yılında I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla İtilaf devletlerinin bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandıklarını dile getiren Çetin "Bu inançla İngiltere ve Fransa işbirliği yaparak 3 Kasım 1914 günü alacakaranlıkta Bozcaada'dan Boğaz'ın ağzına doğru yaklaşarak zavallı düşman birlikleri, yüz yıllardır hayalini kurdukları bu özlemlerini gerçekleştirmeye o kadar kendini inandırmışlar ki  daha savaş başlamadan kendilerini galip ilan etmişlerdi" dedi.
TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN ZAFER
“Bu denli kana susamışlığa karşı inanılmaz bir destan yazan on beşinden yetmişine kadar eli silah tutan yiğitler dünya savaş tarihinde eşi ve benzerine rastlanmayan bir direniş gösteren Türkiye’nin bağrından çıkan şanlı ordusu, işgal kuvvetlerini müthiş bir direnişle bozguna uğratarak, yüz yıllardır kurdukları hayalleri boşa çıkartmıştır” diyerek konuşmasını sürdüren Ahmet Çetin, "Büyük önder Atatürk’ün liderliğinde vatanlarını canı pahasına koruyarak, bizlere emanet eden aziz gazilerimiz , şehitlerimiz ve Yüce Türk ulusumuz, 18 Mart 1915'te dünya tarihine altın harflerle yazılan büyük bir zafere imza atmışlardır" dedi.
TÜRK MİLLETİNE HAYIRLI OLSUN
Çanakkale Zaferi’nin 99. yıl dönümünün hayırlı olmasını temenni eden Ahmet Çetin "Bizlere bu günleri yaşatan, bu cennet vatanımızı bizlere emanet eden başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, ve bu vatan uğruna canlarını veren tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete göçen şanlı gazilerimizi rahmetle,  saygı, şükran ve minnetle anarken hayatta olan gazi olmuş kardeşlerime sağlık sıhhat ve afiyet dilerim. Dünya tarihine altın harflerle yazdığımız Çanakkale zaferimizin 99. Yıl dönümü tüm ulusumuza ve yüce Türk milletine hayırlı olmasını temenni ediyorum ” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.