Selde bizim kusurumuz yok

Kurban Bayramı öncesinde yaşanan sel felaketinde Çerkezköy Belediyesi'nin hatasının olmadığına inandığını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, "Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisindeki kanalların kesitleri ile ilgili bir sıkıntımız yok. Çerkezköy sınırları sonrasındaki daralmalardan dolayı su baskınları oluştu" açıklamasında bulundu

Selde bizim kusurumuz yok
15 Ocak 2013 Salı 08:26

Pınarça ve Çorlu Derelerinin Istranca Dağlarından gelen sular ile beslendiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Ertem, "Özellikle Çorlu Deresi Istrancalardan gelen su ile beslendiği için Ambardere'den gelen suyu Belediye olarak kontrol etme şansımız yok. Çerkezköy Belediyesi olarak 2006 yılından bu yana ilgili makamlara yazılarımızı yazarak, onlara uyarılarda bulunduk. Dere ıslahı yapılmasını, Istrancalardan gelebilecek suları kontrol edebilecek bir barajın yapılmasını talep ettik. Maalesef şimdiye kadar yapılmadı. Bunları Belediye olarak bizim yapma yetkimiz yoktu" dedi.
3.7 KATI FAZLA YAĞIŞ
Kurban Bayramı öncesinde bölgemize ortalama yağış miktarının 3.7 katı daha fazla yağışın düştüğünü ve bölgede tahminlerin çok üzerinde yağmurun yağdığını kaydeden Belediye Başkanı Ali Ertem, bunun sonucunda su baskınlarının yaşandığını ifade ederek, "Çerkezköy sınırları sonrasındaki dere yataklarının daralmasından dolayı su baskınları meydana geldi. Bu baskınlarda can kaybı yaşanmaması bizim için sevindirici tek nokta oldu" diye konuştu.
BELEDİYE VE EMNİYET ÇALIŞTI
Kendisinin sel faleketinde hac görevini ifa etmek için kutsal topraklarda bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı Al Ertem, "Selde özellikle belirtmek istiyorum Çerkezköy Belediyesi'nin ve Emniyet Müdürlüğümüzün olağanüstü çaba ve gayretleri ile can kaybı yaşanmadı. Tüm ekiplerimiz özverili bir şekilde aralıksız çalışarak felaketin en az zararla atlatılmasını sağladı. Bende kutsal topraklardan çalışmaları yakinen takip ederek, birimlerimizi yönlendirme gayreti içinde oldum. Söylediğim gibi tek sevindirici nokta can kaybının yaşanmamış olması" ifadesini kullandı.
350 BİN TL YARDIMDA BULUNDUK
Selin ardından yaraları sarmak için Çerkezköy Belediyesi olarak üzerlerine düşeni fazlası ile yaptıklarını ve Belediye olarak selzedelere Devlet'ten daha fazla yardımda bulunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, "Selden zarar gören vatandaşlarımıza hiçbir belediye'nin yapmadığı maddi yardımlarda bulunduk, yardım elimizi uzattık. Mağdur olan vatandaşlarımıza toplam 350 bin TL maddi yardımda bulunduk" dedi.
SELİN MALİYETİ NE?
Selin Çerkezköy Belediyesi'ne faturasını da açıklayan Belediye Başkanı Ali Ertem, selin Belediye'ye 395 bin 200 TL'ye mal olduğunu ve bu paranın temizlik, vidanjör, kato çalıştırılması vs. gibi nedenler ile Belediye kasasından çıktığını belirterek, "Ayrıca 350 bin TL selden zarar gören vatandaşlara maddi destekte bulunduk. Bunun yanısıra selin yaklaşık 500 bin TL civarında da altyapımıza ve yollarımıza zarar verdiğini düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.