SERTİFİKALI TOHUMLAR AYÇİÇEĞİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Aşırı yağış nedeniyle çürüyen 'Sertifikalı tohum desteği' kapsamında ekilen buğdaylar, 'Ayçiçeği desteği' kapsamına alınacak. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, 15 gün içerisinde sertifikalı tohum desteği kapsamında ekilen buğday alanlarının tespiti için çiftçiye 15 gün süre verildiğini bildirdi

SERTİFİKALI TOHUMLAR AYÇİÇEĞİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK
02 Şubat 2013 Cumartesi 08:51

Çerkezköy İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, sertifikalı tohum desteği kapsamında ekilen buğday tohumlarından aşırı yağış nedeniyle çimlenen, çürüyen parsellerin ayçiçeğine dönüştürüleceğini söyledi.

Bir süreden beri Çerkezköy çiftçisini kara kara düşündüren, 'Sertifikalı tohumlar'dan destek geldi. Aşırı yağış nedeniyle etkilenen buğday ekini, 'Sertifikalı tohum desteği' kapsamı dışına çıkartılacak. Ancak çiftçilere bunun yerine 'Ayçiçeği desteği'nden yararlanabilmeleri için 'Ayçiçeği' ekmeleri fırsatı verilecek. Sertifikalı tohum eken çiftçilerin, ekili alanlarından çürüyen kısımların sertifikalı tohum desteği kapsamına alınmayacağını ve bu destekten yararlanamayacaklarını söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, "Bunun yerine ürünleri etkilenen parsellerin ayçiçeğine dönüştürülmesi sağlanacak. Çifçtilerimiz ayçiçeği desteğinden bu parsellerde yararlanabilecek" dedi. 

10 BİN DÖNÜM SERTİFİKALI TOHUM EKİLMİŞTİ

Sertifikalı tohum desteği kapsamında ekilen tarlalara dönüm başına 6 TL destek primi ödeneceğini hatırlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy'de 194 çiftçinin sertifikalı tohum kullandığını ve bu çiftçilerin toplam 10 bin dekar (dönüm) sertifikalı tohum kapsamında buğday ekildiğini kaydetti. Demirbağ, "İlçemizde toplam 80 bin dekar buğday ekimi bu yıl yapıldı. Bunun 10 bin dekarı sertifikalı tohumluk kapsamında ekilen alan. Şu an için 10 bin dekardan ne kadarının çürüdüğünü tam olarak bilmiyoruz. Bunu çiftçilerimizle birlikte 15 gün içerisinde tespit edeceğiz. Bu tespit edilen parselleri ayçiçeği desteği kapsamına alacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.